CeyhunSZDR
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 134
- İsim
- Ceyhun SAZDIR
- https://www.instagram.com/odinfun9/
- ceyhunsazdir
- ceyhunsazdir
- Discord
- Odinforce HAFIZ#7001
Geçtiğimiz gün ram yükseltmesi yaptım ve bilgisayarımda sorunlar olmaya başladı.
Yaşadığım sorun tam olarak şu. Örneğin oyun oynuyorum ve bir anda sesler kesilip ekran donuyor. Ekranımda sadece donduğu anki oyun görüntüsü gözüküyor başka hiçbir şey yapamıyorum.
Yani bilgisayarım kapanıyor ama görüntü gitmiyor ve bilgisayar çalışmaya devam ediyor.
Eklediğim ramin GB, MHz, CL değerleri hepsi aynı ki marka da aynı. Sadece DRAM Manuf. farklı ama bunun sorun olacağını düşünmüyorum.
Windows Bellek Tanımlama ve MemTest86 testleri yaptım herhangi bir sorun gözükmedi.
Sizce sorun DRAM Manuf. un farklı olması mı yoksa başka bir sebep mi?
(Sorunu kısa aralıklarla yaşamıyorum 5-6 saat durduktan sonra yaşıyorum.)
Sistem özelliklerim:
Windows 10 22H2
İşlemci: Ryzen 5 1600 AF
Anakart: Gigabyte B450M S2H - Bios sürümü: F63d
Ram: GSkill RipjawsV Kırmızı DDR4 3000MHz CL16 1.35 Single (SK Hynix)
Yeni Eklediğim Ram: GSkill RipjawsV Kırmızı DDR4 3000MHz CL16 1.35 Single (Samsung)
Ekran Kartı: MSI Gaming GTX 1050 Ti - En güncel sürüm var.
SSD: Kingston A2000 500GB
HDD: Samsung HD322GJ 300GB
PSU: Xigmatek X-Calibre 600W 80+
Yaşadığım sorun tam olarak şu. Örneğin oyun oynuyorum ve bir anda sesler kesilip ekran donuyor. Ekranımda sadece donduğu anki oyun görüntüsü gözüküyor başka hiçbir şey yapamıyorum.
Yani bilgisayarım kapanıyor ama görüntü gitmiyor ve bilgisayar çalışmaya devam ediyor.
Eklediğim ramin GB, MHz, CL değerleri hepsi aynı ki marka da aynı. Sadece DRAM Manuf. farklı ama bunun sorun olacağını düşünmüyorum.
Windows Bellek Tanımlama ve MemTest86 testleri yaptım herhangi bir sorun gözükmedi.
Sizce sorun DRAM Manuf. un farklı olması mı yoksa başka bir sebep mi?
(Sorunu kısa aralıklarla yaşamıyorum 5-6 saat durduktan sonra yaşıyorum.)
Sistem özelliklerim:
Windows 10 22H2
İşlemci: Ryzen 5 1600 AF
Anakart: Gigabyte B450M S2H - Bios sürümü: F63d
Ram: GSkill RipjawsV Kırmızı DDR4 3000MHz CL16 1.35 Single (SK Hynix)
Yeni Eklediğim Ram: GSkill RipjawsV Kırmızı DDR4 3000MHz CL16 1.35 Single (Samsung)
Ekran Kartı: MSI Gaming GTX 1050 Ti - En güncel sürüm var.
SSD: Kingston A2000 500GB
HDD: Samsung HD322GJ 300GB
PSU: Xigmatek X-Calibre 600W 80+
Son düzenleme: