Ram takviyesi yaparken bunlara dikkat etsem yeterli mi?

orhankoz

80+
Reaksiyon skoru
17
Merhaba, kullanmış olduğum bilgisayara ram takviyesi yapacağım. Anakartım 32 Gb’a kadar destekliyor. Bu işlerden pek anlayan birisi değilim. Şu an bilgisayarımda takılı olan ram ddr4 / 3200 mhz / CL16 özelliklerine sahip. Bu özelliklerin birebir aynısı olan bir ram daha aldığım zaman yeterli mi? Yani DDR-mhz-cl değerlerine bakmam yeterli mi yoksa alırken sisteme uyup uymayacağını kontrol etmem gereken başka etkenler var mı?

Merhaba, kullanmış olduğum bilgisayara ram takviyesi yapacağım. Anakartım 32 Gb’a kadar destekliyor. Bu işlerden pek anlayan birisi değilim. Şu an bilgisayarımda takılı olan ram ddr4 / 3200 mhz / CL16 özelliklerine sahip. Bu özelliklerin birebir aynısı olan bir ram daha aldığım zaman yeterli mi? Yani DDR-mhz-cl değerlerine bakmam yeterli mi yoksa alırken sisteme uyup uymayacağını kontrol etmem gereken başka etkenler var mı?
Tavsiyem ayni marka ram alin ve evet bazi ramlar intel destekli felan oyle olaylar var diye biliyorum tavsiyem kullandiginiz ramin aynisini almaniz

Özellikleri aynı alsan %95 sorunsuz çalışır hocam bende marka model bunların payı az.

Laptop ise aynı marka ram alın örneğin samsung 4800mhz 8gb ram takılıysa yine aynı marka samsung 8gb 4800mhz alabilirsiniz ayrıca 4800mhzli olanı 5600mhzli olanından pahalı olursa 5600mhz alabilirsiniz ikiside 4800de çalışır

masaüstünde aynı marka olmasına gerek yok aynı özelliklerde olsun yeter

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,172,441
Üyeler
186,197
Son üye
Doblo sağ ön farı
Geri