RAM timing ayarları yüzünden mavi ekran hatası

Reaksiyon skoru
2
Sistem özellikleri:
  • G.Skill 16 GB Ripjaws S5 6000MHz CL36 DDR5 siyah (Single kit)
  • Gigabyte B650M S2H Rev1.2
  • Ryzen 5 7500F.
BIOS sürümü: F35 AMD AGESA 1.2.0.3e PatchA
Sorun:
Hiçbir şekilde RAM EXPO'yu veya manuel ayarlamayı kabul etmiyor. Şans eseri kabul etse bile sonra aniden çökebiliyor. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Ekran, mouse ve klavye bazen açılışta çalışmıyor.
Şu anda PC 4800 default çalışıyor.

Anakartın QVL listesine bak, G skill çoğunlukla uyumlu bir marka ama belki uyumlu değildir. Tek seferde dar timings yapma azar azar in, v 1.35 veya 1.4 verebilirsin. Zaten ram veya anakart daha fazla yapmana izin vermiyorsa yapabileceğin pek bir şey yok.

Anakartın QVL listesine bak, G skill çoğunlukla uyumlu bir marka ama belki uyumlu değildir. Tek seferde dar timings yapma azar azar in, v 1.35 veya 1.4 verebilirsin. Zaten ram veya anakart daha fazla yapmana izin vermiyorsa yapabileceğin pek bir şey yok.
yaptım hatta 1.45 de verdim ama nafile

Kaç değer veriyorsun? Baştan sona

Timingsi kast ettim hocam

Timingler çok darda değil, bilemedim hocam, gevşetmeyi denedin mi?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

FCLK'yi değiştirdin mi?

Auto da tutarak denedin mi? 2 k da sorun olmamalı ama dengesizleştirecek ne var ise eleye eleye gitsen güzel olur. Timingsleri de Ramin üstündekileri kullanıp sonra yavaş yavaş düşebilirsin örneğin 40 > 36 OC her zaman sabır ve deneme yanılma yöntemidir.

Ramin üstündeki direk çalışmıyor ise belki ram Expo iyi değildir, zaten onları yapanda insanlar.

Auto da tutarak denedin mi? 2 k da sorun olmamalı ama dengesizleştirecek ne var ise eleye eleye gitsen güzel olur. Timingsleri de Ramin üstündekileri kullanıp sonra yavaş yavaş düşebilirsin örneğin 40 > 36 OC her zaman sabır ve deneme yanılma yöntemidir.
onu da yaptım her şeyi auto bıraktım 1. timingleri yaptım 36-36-36-96 yaptım voltaj ayarladım ama yine nafile

Ramin üstündeki direk çalışmıyor ise belki ram Expo iyi değildir, zaten onları yapanda insanlar.
ram expo olarak cl36 öneriyor 1.35V'de ama kabul etmiyor

Dürüstçe bilmiyorum hocam, ne kadar fazla ram varsa o kadar zor OC diye biliyorum o yüzden tek ramin bu kadar sorun çıkarmasını anlamadım, 1.45 v verip de stabil olmadıysa 1.5 I ben önermem. Bilen biri gelmezse ben ram değiştirirdim😂

Dürüstçe bilmiyorum hocam, ne kadar fazla ram varsa o kadar zor OC diye biliyorum o yüzden tek ramin bu kadar sorun çıkarmasını anlamadım, 1.45 v verip de stabil olmadıysa 1.5 I ben önermem. Bilen biri gelmezse ben ram değiştirirdim😂
Ben tüm yapay zekalra sordum bir çok foruma yazdım çare yok üstat kaderimiz böyleymiş :)

Geri