RAM normal RAM'dir. VRAM ise ekran kartının RAM'dir.Normalde burda ram olurdu 16gb ram var csgo girdiğimde arada bi bakıyorum buraya ama şimdi vram var bu nedir ve nasıl düzelir
Ha ekleme yapayım normal ramler dram olarak geçiyor. Ve bunlar vramlere göre daha az kanal içerir. Ama daha fazla alan kapsaması için tasarlanıyor. SDRAM sonrasında geliştiriliyor ve bütün işlemcilerin ram gereksinimini dramler karşılıyor çoğunlukla.Aslında ikiside birbirine benzesede VRAM daha fazla bellek kanalı içeriyor ve ekran kartlarında kullanılır ram ise bunun genel adlandırılması.
Yani önceden ram vardı şimdi vram var neye göre değişiyor bu bi sıkıntısı olur muHa ekleme yapayım normal ramler dram olarak geçiyor. Ve bunlar vramlere göre daha az kanal içerir. Ama daha fazla alan kapsaması için tasarlanıyor. SDRAM sonrasında geliştiriliyor ve bütün işlemcilerin ram gereksinimini dramler karşılıyor çoğunlukla.
Muhtemelen orada görsel ekranda seçenekler üzerinden videoRAM'i görüntülemeyi seçtiğiniz için onu gösteriyor. Bu tip ekranlar kişiselleştirilebilir ve istediğiniz bileşen özelliğini yansıtır. Herhangi sorunla alakalı değil...Yani önceden ram vardı şimdi vram var neye göre değişiyor bu bi sıkıntısı olur mu
aslında ram genel adı. rastgele erişimli bellek. bunun modelleri var. ekran kartlarındakiler vram bilgisayar anakartına taktığımız ramlerde ise sdram kullanılıyor.Yani önceden ram vardı şimdi vram var neye göre değişiyor bu bi sıkıntısı olur mu
ram zaten hepsinin genel adı. dram vram sdram gibi çeşitleri var.RAM (Random Accessed Memory-Rastgele Erişimli Bellek) bir tür kısa süreli depolama birimi. VRAM de (Video RAM) bunun ekran kartlarında kullanılan versiyonu.
Yanlış bir şey demedim ki zaten? RAM'in bir türünü sormuştu, cevap verdim.ram zaten hepsinin genel adı. dram vram sdram gibi çeşitleri var.
bizim anakartlarda işlemci kullansın diye taktığımız ramler dram
ekran kartındakiler vram.
yahu şu rami diğerleri ile karıştırmayın.
tamam ona lafım yok.Yanlış bir şey demedim ki zaten? RAM'in bir türünü sormuştu, cevap verdim.
Yani sonuç olarak orda ram yerine vram göstermesin de bi sıkıntı yok değil mi önceden ram gözüktüğü için sordumtamam ona lafım yok.
gerçekten çok farklı yapıları var. hatta dram diyerek kullandığımız ramlere ben bile hata yapmışım. sdram kullanıyormuşuz.