Neler Yeni

RAM VE VRAM FARKI NEDİR

Asdew

80+
Reaksiyon skoru
2
Normalde burda ram olurdu 16gb ram var csgo girdiğimde arada bi bakıyorum buraya ama şimdi vram var bu nedir ve nasıl düzelir

Ekler

• 20220221_132332.jpg
    20220221_132332.jpg
    3.1 MB · Hit: 59
Normalde burda ram olurdu 16gb ram var csgo girdiğimde arada bi bakıyorum buraya ama şimdi vram var bu nedir ve nasıl düzelir
RAM normal RAM'dir. VRAM ise ekran kartının RAM'dir.

Aslında ikiside birbirine benzesede VRAM daha fazla bellek kanalı içeriyor ve ekran kartlarında kullanılır ram ise bunun genel adlandırılması.

Mesela 1650 4GB diyoruz ya işte 4GB VRAM yani 4GB lik VRAM var. Ram ise bildiğin anakarta taktığımız mesela 16GB ram işte en basit anlatımıyla farkları bu daha ayrıntılı farkları olabilir ama bunu bilmen yeterli.

Aslında ikiside birbirine benzesede VRAM daha fazla bellek kanalı içeriyor ve ekran kartlarında kullanılır ram ise bunun genel adlandırılması.
Ha ekleme yapayım normal ramler dram olarak geçiyor. Ve bunlar vramlere göre daha az kanal içerir. Ama daha fazla alan kapsaması için tasarlanıyor. SDRAM sonrasında geliştiriliyor ve bütün işlemcilerin ram gereksinimini dramler karşılıyor çoğunlukla.

Ha ekleme yapayım normal ramler dram olarak geçiyor. Ve bunlar vramlere göre daha az kanal içerir. Ama daha fazla alan kapsaması için tasarlanıyor. SDRAM sonrasında geliştiriliyor ve bütün işlemcilerin ram gereksinimini dramler karşılıyor çoğunlukla.
Yani önceden ram vardı şimdi vram var neye göre değişiyor bu bi sıkıntısı olur mu

Yani önceden ram vardı şimdi vram var neye göre değişiyor bu bi sıkıntısı olur mu
Muhtemelen orada görsel ekranda seçenekler üzerinden videoRAM'i görüntülemeyi seçtiğiniz için onu gösteriyor. Bu tip ekranlar kişiselleştirilebilir ve istediğiniz bileşen özelliğini yansıtır. Herhangi sorunla alakalı değil...

aslında ram genel adı. rastgele erişimli bellek. bunun modelleri var. ekran kartlarındakiler vram bilgisayar anakartına taktığımız ramlerde ise sdram kullanılıyor.

Son düzenleme:
RAM (Random Accessed Memory-Rastgele Erişimli Bellek) bir tür kısa süreli depolama birimi. VRAM de (Video RAM) bunun ekran kartlarında kullanılan versiyonu.

RAM (Random Accessed Memory-Rastgele Erişimli Bellek) bir tür kısa süreli depolama birimi. VRAM de (Video RAM) bunun ekran kartlarında kullanılan versiyonu.
ram zaten hepsinin genel adı. dram vram sdram gibi çeşitleri var.

bizim anakartlarda işlemci kullansın diye taktığımız ramler dram

ekran kartındakiler vram.

yahu şu rami diğerleri ile karıştırmayın.

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

sodimm ve dimm laptop ve masaüstü ramlerin kullanıldığı yapı şekli.

ram zaten hepsinin genel adı. dram vram sdram gibi çeşitleri var.

bizim anakartlarda işlemci kullansın diye taktığımız ramler dram

ekran kartındakiler vram.

yahu şu rami diğerleri ile karıştırmayın.
Yanlış bir şey demedim ki zaten? RAM'in bir türünü sormuştu, cevap verdim.

Yanlış bir şey demedim ki zaten? RAM'in bir türünü sormuştu, cevap verdim.
tamam ona lafım yok.

gerçekten çok farklı yapıları var. hatta dram diyerek kullandığımız ramlere ben bile hata yapmışım. sdram kullanıyormuşuz.

tamam ona lafım yok.

gerçekten çok farklı yapıları var. hatta dram diyerek kullandığımız ramlere ben bile hata yapmışım. sdram kullanıyormuşuz.
Yani sonuç olarak orda ram yerine vram göstermesin de bi sıkıntı yok değil mi önceden ram gözüktüğü için sordum

Geri