Laptopunda bir tane daha ram slotu varsa neden sorun çıksınAlıntıyı görüntüle
Mesaj otomatik birleştirildi:
tamamlanan ram ne demek kafam karıştı?
4 gb ram eklemek istiyorum laptopa sorun çıkar mı*
internetten araştırdım tam bir bilgi bulamadım ve birisi anakartın desteklemesi lazım diyordu o yüzden sordum.Laptopunda bir tane daha ram slotu varsa neden sorun çıksın
Evet işte laptobu aç içini 2 tane ram slotu varsa takarsın ki muhtemelen vardırinternetten araştırdım tam bir bilgi bulamadım ve birisi anakartın desteklemesi lazım diyordu o yüzden sordum.
var zaten görev yöneticisinde ss attığım yerde yazıyorEvet işte laptobu aç içini 2 tane ram slotu varsa takarsın ki muhtemelen vardır
nasıl tam kapasite kullanabalirimYuzde 90 destekliyor ama anakart modeline bir bak birde guzel bir format at suan bile tam kapasite kullanmiyorsub
Format atarsan tahminimce duzelir bazen oluyor nedenini tam bilmiyorumvar zaten görev yöneticisinde ss attığım yerde yazıyor
nasıl tam kapasite kullanabalirim
anakart modelin 2 adet ram slotu destekliyorsa ve 16 gb destekliyorsa içinde ki 4 gb rami çıkarıp 2 adet aynı mhz ve cl değerine sahip 8x2(16) gb ram alıp müthiş bir performans artışı görebilirsin.Alıntıyı görüntüle
Knk altını sok bak zor birsey degilinternetten araştırdım tam bir bilgi bulamadım ve birisi anakartın desteklemesi lazım diyordu o yüzden sordum.
16 gb desteklemiyor 8gb destekliyor bende 4x2 yapmayı düşünüyorumanakart modelin 2 adet ram slotu destekliyorsa ve 16 gb destekliyorsa içinde ki 4 gb rami çıkarıp 2 adet aynı mhz ve cl değerine sahip 8x2(16) gb ram alıp müthiş bir performans artışı görebilirsin.
4x2 yap o zaman dostum, en azından dual channel performansı elde edersin, aynı cl ve mhz değeri almaya dikkat et, ya da direk satışı varsa aynı ramden satın al, 2. rami taktıktan sonra bios üzerinden xmp profilini aktif etmeyi unutma.16 gb desteklemiyor 8gb destekliyor bende 4x2 yapmayı düşünüyorum
Asıl önemli olan anakartin desteklemesi sonra RAM 'lerin uyumlu olması yoksa hiçbir işine yaramazAlıntıyı görüntüle
aktif etmessem çalışmaz mı?4x2 yap o zaman dostum, en azından dual channel performansı elde edersin, aynı cl ve mhz değeri almaya dikkat et, ya da direk satışı varsa aynı ramden satın al, 2. rami taktıktan sonra bios üzerinden xmp profilini aktif etmeyi unutma.