Rehber Ramazanda daha rahat ve daha az zorlanarak nasıl oruç tutulur? Kısa bir rehber

orucun bagını buldum kafanızı dağıtın yanınıza alın su falan yemekleri alın sonra unutunca orucu gömün suyu yemekleri hatırlayınca bir şey olmuyor :)
 
Selamlar, bugün oyunlarda yaptığımız yeni başlayacaklar serisine bir rehber daha aslında bu rehber. Ama biraz daha farklı oyun rehberlerinden.
Hayatında ilk defa tutacak ve tutarken batırmak istemeyen kişiler, hemde sürekli oruç tutan deneyimli arkadaşlarımıza destek olmak amacı ile yazıyorum bu rehberi. Haydi başlayalım.

DOĞRU YEMEKLER
Gün boyu tutacağınız oruçta size destek çıkacak olan yemekleri iyi seçmeniz gerekiyor.
Aşırı baharatlı, çok tuzlu yiyecekler size oruç tutarken zorluk çıkaracaktır. O yüzden sahurda en klasik, en zorlamayacak yemek olan yumurtadan yiyoruz. Mümkünse haşlanmış olsun.
Meyve ve sebze de yiyebilirsiniz, serbestsiniz o konuda. En önemlisi, bol bol su içmeniz. Ben dün bir litre suyu içtim mesela sahurda.

Evet yemek kısmı bu kadardı. Şimdi geçelim asıl önemli kısma.

Niyet edip yattığınızda birer dakika boyunca şu kelimeleri diyin:
"Acıkmayacağım" ve "Susamayacağım". Bu kelimeleri derken, acıkmayacağım diyorsanız bir yemeği düşünün ve o yemeğin kırmızı işaret ile çizilmesini hayal edin. 1 dakika boyunca "acıkmayacağım" diyin. Yani odaklanarak. Bu kelimeleri derken başka bir şey düşünmeyin.
Susamayacağım derken de aynı mantığı uyguluyoruz. Bu sefer su ve onun da çizilmesini hayal ediyoruz, ve uyuyoruz.
Tabi bu durum sizin sabrınızla ve yediğiniz yemeklere göre daha etkili olacaktır veya etkisi daha az olacaktır.

Ben dün de böyle yaptım, ondan önce ki Ramazan aylarında da böyle yaptım ve çok ama çok az susadım, hiç acıkmadım. İftarda 1 bardak suyu bile sanki bütün gün su içiyormuşum da susuzluğum yok olmuş gibi bir durumda zar zor içtim.
Şu an da hiçbir açlığım yok ve susuzluğum çok az bir seviyede, iftarda su dolu sürahiye atlayacak kadar bir susuzluk yok.
Tabi bu durum herkeste aynı olmayabilir, değişkenlik gösterebilir.

Bunun bir benzerini sabah olan 09.20 dersi için yapmıştım, 09.00 da kalkacağım ve uykum olmayacak diyordum sürekli, işe yaradı da.
Daha önceden de sabah 10.00 da kalkacağım demiştim ve tekrarlamıştım, ve sabah 10.00'da kalkmıştım.

Bugünkü rehber çok kısa oldu, okuduğunuz için teşekkürler yine de.

Allah tuttuğunuz orucu kabul eder inşallah.
Hocam aslında oruç tutmak çok kolay bir şey. Niye bu kadar abartılıyor ? Sanki tutulması çok zor bir şeymiş gibi gösteriliyor.
 
Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

   

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,162,272
Mesajlar
10,475,894
Üyeler
184,611
Son üye
yattara
Geri
Top