- Reaksiyon skoru
- 2,660
Almam gereken ilaçlar var o yüzden oruç tutmuyorum ama tutmak istiyorum. Birde zaten zayıf olduğum için hiç kilo vermemem gerekiyor eğer oruç tutarsam zayıflar mıyım?
hocam oruç tutarsanız metabolizmanız yavaşlayacak enerji kaynağınız olmadığı için. Ramazan süresince vereceğiniz kiloları ramazan sonrasında çok rahat geri alabilirsiniz.Almam gereken ilaçlar var o yüzden oruç tutmuyorum ama tutmak istiyorum. Birde zaten zayıf olduğum için hiç kilo vermemem gerekiyor eğer oruç tutarsam zayıflar mıyım?
Peki birde dayanamazsam bozarsam yinede 61 gün tutmam gerekecek mi? Hani normalde ilaç kullanan kişilere zorunlu değil ya.hocam oruç tutarsanız metabolizmanız yavaşlayacak enerji kaynağınız olmadığı için. Ramazan süresince vereceğiniz kiloları ramazan sonrasında çok rahat geri alabilirsiniz.
Fidyesini verebilirsiniz.Almam gereken ilaçlar var o yüzden oruç tutmuyorum ama tutmak istiyorum. Birde zaten zayıf olduğum için hiç kilo vermemem gerekiyor eğer oruç tutarsam zayıflar mıyım?
Hocam niyet edip başladıktan sonra sağlık problemi olmadığı sürece bozulmaz diye biliyorum. Eğer zorlanacaksanız tutmamanız bozumanızdan daha iyi olur gibi.Peki birde dayanamazsam bozarsam yinede 61 gün tutmam gerekecek mi? Hani normalde ilaç kullanan kişilere zorunlu değil ya.
Tam hatirlamiyorum ama galiba 61 gün tutmak bağtıl inanc gibi biseydi Allah afeder büyük ihtimal hem ama genede kurandan oku bencePeki birde dayanamazsam bozarsam yinede 61 gün tutmam gerekecek mi? Hani normalde ilaç kullanan kişilere zorunlu değil ya.
Fıkhen baksan daha iyi olur. Mazeretiniz varsa sonra tutmanız ya da hiç tutmamanız gerekir mazeretinize göre.Peki birde dayanamazsam bozarsam yinede 61 gün tutmam gerekecek mi? Hani normalde ilaç kullanan kişilere zorunlu değil ya.
Bu gibi durumları kuranda bulamazsınız. Mezhep alimleri tarafından fıkhi yorumları yapılmıştır , onlara bakmak gerekir. Kafanıza göre uygulayamazsınız.Tam hatirlamiyorum ama galiba 61 gün tutmak bağtıl inanc gibi biseydi Allah afeder büyük ihtimal hem ama genede kurandan oku bence
Geçen sene denemiştim ama gerçekten çok zorlanmıştım ama bu sene hiç denemedim.Hocam niyet edip başladıktan sonra sağlık problemi olmadığı sürece bozulmaz diye biliyorum. Eğer zorlanacaksanız tutmamanız bozumanızdan daha iyi olur gibi.
hocam niyet etmeden 1-2 gün kendi kendinize tutmayı deneyin.Peki birde dayanamazsam bozarsam yinede 61 gün tutmam gerekecek mi? Hani normalde ilaç kullanan kişilere zorunlu değil ya.
1 hafta felan da değil ki ya. 1 ay millet oruçlu ben yemek yiyorum felan sorun oluyor.Eğer sağlık probleminiz varsa tutmayın.
Peki birde dayanamazsam bozarsam yinede 61 gün tutmam gerekecek mi? Hani normalde ilaç kullanan kişilere zorunlu değil ya.