Ramimin %50 si kullanılıyor fakat kullanılan uygulama yok?

Wacessa

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
174
1608850303570.png

ramim 8 gb ve laptop kullanıyorum fakat hem burada hem de dxdiag da kullanılabilen fiziksel bellek 4.87 olarak gözüküyor bunun nedenini ekran kartı kullanıyor olarak düşündüm bunları nasıl ayıracağım?

Belli bir miktar rami bilgisayar kullanıyor olabilir bunların hepsi görev yöneticisinde görülmez.
ama %60 kullanılması gereğinden fazla değil mi :D ve bunu üstüne fpsim eskiden yüksek grafiklerde 160 fps iken şu an düşükte 100 oluyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

kullanicilar bolumune bak 1 oturum tek mi var
evet hatta orada da 1.2 gb kullanılıyor olarak gösteriyor

Rami kullanan uygulama yok demişsin ama zibilyon tane uygulama kullanıyor şuan rami ve sistemi. (Kaynak: görsel) Benim 8 gb ram boşta %20 lerde. Sende çok fazla arka plan uygulaması çalışıyor. Ve muhtemelen sistem ince ayarlarınıda vermemişsindir.

Alıntıyı görüntüle
ramim 8 gb ve laptop kullanıyorum fakat hem burada hem de dxdiag da kullanılabilen fiziksel bellek 4.87 olarak gözüküyor bunun nedenini ekran kartı kullanıyor olarak düşündüm bunları nasıl ayıracağım?
Bende de şuan donanım arşivi açıkken sadece görev yöneticinde Bellek kullanımı %26 arka planda WALPAPER ENGİNE açık bir de bunun yanında Antimalware Service Executable çok yiyiyor

Rami kullanan uygulama yok demişsin ama zibilyon tane uygulama kullanıyor şuan rami ve sistemi. (Kaynak: görsel) Benim 8 gb ram boşta %20 lerde. Sende çok fazla arka plan uygulaması çalışıyor. Ve muhtemelen sistem ince ayarlarınıda vermemişsindir.
hocam şu anda böyle ama normalde sadece valorant ve discord açık oluyor. her neyse arka plan uygulamalarını bu kadar fazla iken nasıl kapatabilirim çünkü bilgisayarı ilk açtığımda da böyle oluyor sürekli.

hocam şu anda böyle ama normalde sadece valorant ve discord açık oluyor. her neyse arka plan uygulamalarını bu kadar fazla iken nasıl kapatabilirim çünkü bilgisayarı ilk açtığımda da böyle oluyor sürekli.
Yalnızca google açıkken 1 sayfa sekme %20 civarında kullanılıyorsa sorun yok.

Yalnızca google açıkken 1 sayfa sekme %20 civarında kullanılıyorsa sorun yok.
hocam haklısın ama şimdi benim sistem iyi bir sistem ve temmuzun başında aldım yani bu kadar kısa zamanda bu kadar fps düşüklüğü normal değil bence

yani 1660 ti qmax ve i5 9300h var ve valorantta 70-80 fpsi zor görüyorum

Eğer bu şekilde kullanmaya devam edersen sürekli düşük FPS alırsın ve kullanımlarında bu şekilde olur. Arka planda olabildiğince az program kullanmalısın. Mesela benim bilgisayarda bir tane bile arka plan uygulaması yok :) Görev yöneticisine gir başlangıç sekmesine gel ve driver ler hariç arka planda çalışmasını istemediğin programların hepsini kapat. Ne kadar uygulama kapatırsan o kadar az kullanır sistemi. Ayrıca linkteki rehberi de baştan sona eksiksiz uygula. Bilgisayarında gözle görülür bir hız ve FPS artışı görebileceğinin garantisini verebilirim.

hocam haklısın ama şimdi benim sistem iyi bir sistem ve temmuzun başında aldım yani bu kadar kısa zamanda bu kadar fps düşüklüğü normal değil bence

yani 1660 ti qmax ve i5 9300h var ve valorantta 70-80 fpsi zor görüyorum
Ben kendi sistemimdem örnek veriyorum 1 ay oldu alalı RTX 2070 super R7 3700x 16gb ram li sistem ve boşta %20 civarında kullanıyor fps düşmesi ondan kaynaklı olduğunu sanmıyorum.

Eğer bu şekilde kullanmaya devam edersen sürekli düşük FPS alırsın ve kullanımlarında bu şekilde olur. Arka planda olabildiğince az program kullanmalısın. Mesela benim bilgisayarda bir tane bile arka plan uygulaması yok :) Görev yöneticisine gir başlangıç sekmesine gel ve driver ler hariç arka planda çalışmasını istemediğin programların hepsini kapat. Ne kadar uygulama kapatırsan o kadar az kullanır sistemi. Ayrıca linkteki rehberi de baştan sona eksiksiz uygula. Bilgisayarında gözle görülür bir hız ve FPS artışı görebileceğinin garantisini verebilirim.

eyw hocam zaten başlangıçlarda sadece windows security açık ama driverlar gözükmüyor nedense

Şuan bende oyun indiriyorum Görev yöneticisinde cpu %100 ram%80 :D

Geri