Corsair ram lerin içerisine genelde rastgele bellek koyuyor. Bazen o kadar kötü bellek koyuyor ki ram xmp bile açamıyor. Senin durum da bu. Değişim iste veya iade et
Corsair ram lerin içerisine genelde rastgele bellek koyuyor. Bazen o kadar kötü bellek koyuyor ki ram xmp bile açamıyor. Senin durum da bu. Değişim iste veya iade et
G skill öneririm kaliteli marka, crucial da olabilir şahsen kullanıyorum memnunum. İkisinden birisini seç. Yüzde yüz sorun ram bellekte diyemem fakat yüzde 90 diyebilirim. Denemekten zarar gelmez hocam.
G skill öneririm kaliteli marka, crucial da olabilir şahsen kullanıyorum memnunum. İkisinden birisini seç. Yüzde yüz sorun ram bellekte diyemem fakat yüzde 90 diyebilirim. Denemekten zarar gelmez hocam.
Hocam VENGEANCE CL16 16 GB vardı bende ek olarak 1 hafta önce bie tane daha aldım, takmadan önce xmp yi kapalı konuma getirin ve öyle takın. Pc start alıyor mu yoksa anakart üstündeki ışıklardan herhangi birisi yanık mı kalıyor yoksa hiçbir tepki yok mu diye kontrol edin.
Hocam VENGEANCE CL16 16 GB vardı bende ek olarak 1 hafta önce bie tane daha aldım, takmadan önce xmp yi kapalı konuma getirin ve öyle takın. Pc start alıyor mu yoksa anakart üstündeki ışıklardan herhangi birisi yanık mı kalıyor yoksa hiçbir tepki yok mu diye kontrol edin.
Bende durum şu idi; taktiğimda xmp siz pc start alıyordu xmp açınca veya elle 3200 mhz sabitleyince start almıyordu. Memtest86 testi yaptım pass1 sonuçlanana kadar bekledim sorun çıkmadı, bu yuzden siz de bir yapın derim. Ram den emin olduktan sonra ben bios guncelledim ve xmp açtım ardından pc start aldı düzeldi sorunum.
Hocam PC yi kurarken ikisinide taktım XMP açtım ekran vermedi PC çalışıyordu. Sonra BİOS pili çıkardım çıkarırken ramin 1 tanesini takamadığımı gördüm takıp denedim yine olmadı. Son dediğinizi anlamadım start alıyor mu derken?
Mesaj otomatik birleştirildi:
Bende durum şu idi; taktiğimda xmp siz pc start alıyordu xmp açınca veya elle 3200 mhz sabitleyince start almıyordu. Memtest86 testi yaptım pass1 sonuçlanana kadar bekledim sorun çıkmadı, bu yuzden siz de bir yapın derim. Ram den emin olduktan sonra ben bios guncelledim ve xmp açtım ardından pc start aldı düzeldi sorunum.
Ha son olarak eski ram inizi çıkarıp yeni ram iniz ile bi pc açmayı deneyin, açılıyorsa yeni ram takılı iken xmp single channel da çalışıyor mu ona da bakın, eğer sorun yoksa muhtemelen bios update sorununuzu çözecektir.
Hocam PC yi kurarken ikisinide taktım XMP açtım ekran vermedi PC çalışıyordu. Sonra BİOS pili çıkardım çıkarırken ramin 1 tanesini takamadığımı gördüm takıp denedim yine olmadı. Son dediğinizi anlamadım start alıyor mu derken?
Start almak; yani pc açılıyor mu ekran geliyor mu demek istedim. Pc start alırken anakart üzerindeki ışıklar sırayla kısa süreliğine yanar ve pc açılır onları takip ediniz.
Sırayla tekrardan baştan yazayım kendi denediklerimi ve nasıl sonuca ulaştığımı:
1) Eski RAM takılı iken xmp kapadım, yeni ram i taktım pc start aldı, xmp acmak için pc yeniden başlattım xmp açtım fakat pc start almadı. Anakart üzerindeki cpu ışığında kaldı. Normalde diğer ışıklara geçip pc start alırdı.
2) Eski RAM i çıkardım yerine ayni slota yeni ram i taktım, pc açıldı yeniden başlattım acaba xmp yeni ram de çalışıyor mu diye xmp açtım ve pc start aldı. Buna binaen single channel olarak xmp nin yeni ramde de çalıştığını anladım.
3) Yeni RAM single channel takılı iken ve xmp kapalı iken memtest86 testi yaptım. Pass 1 tamamlandı sorun çıkmadı dolayısıyla sorunun ram den kaynakli olmadığını anladım.
4) Her iki Ram i de (eski ram i eski slotuna) taktım ve xmp açmadan dual channel olarak pc yi açtım ve ekran geldi pc start alabildi. Anladım ki xmp profili açmadan ramleri dual channel olarak kullanabiliyorum.
5) Bu durumda yapabileceğim tek şey BİOS update etmek kalmıştı, eski ram imin çalıştığından emin olduğum için (her ihtimale karşı) sadece eski RAM, eski yerinde takılı hâlde xmp kapali şekilde bios un en son sürümünü usb ye yazdım (beta değil buna dikkat). Bios a update i eski ram takılı iken attıktan sonra yeni ram i de taktım ve xmp açıp denedim, pc start aldı.
(Bunları MSI a520m-a pro anakartta tecrübe ettim bu arada.)
Ha son olarak eski ram inizi çıkarıp yeni ram iniz ile bi pc açmayı deneyin, açılıyorsa yeni ram takılı iken xmp single channel da çalışıyor mu ona da bakın, eğer sorun yoksa muhtemelen bios update sorununuzu çözecektir.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Start almak; yani pc açılıyor mu ekran geliyor mu demek istedim. Pc start alırken anakart üzerindeki ışıklar sırayla kısa süreliğine yanar ve pc açılır onları takip ediniz.
Hocam eski ram yok bende Corsair ramler pc toplarken aldığım ilk ramler, iki ramide taktıktan sonra xmp profile yapıp denedim ekran gelmedi ama pc çalışıyordu reset atınca gigabyte yazıyor ama donuyor bir şey yapamıyorsunuz.