Sahip olduğunuz anakartın modelini youtube yazarak atıyorum benimkisi asus asus xxx anarkartının ram overclock yazarak bakabilirsinizBu RAM var cl artmadan mhz yükseltmek istiyorum nasıl yaparım?
B450m s2h anakart kullanıyorum youtube de videoya rastlayamadım.Sahip olduğunuz anakartın modelini youtube yazarak atıyorum benimkisi Asus Asus xxx anarkartının RAM overclock yazarak bakabilirsiniz
Teşekkürler! MuckYani biraz bıktırdığımı düşünüyorum fakat bu konuda bilgisine güvendiğim için etiketliyorum , @crazyreign
Yeri gelmişken ben de sorayım hocam. Benim 2666mhz CL16 16gb'lık bir adet RAM'im var. Anakart B365M-PRO VH. OC yapılır mı buna?Anakartınızın markasına modeline göre nasıl yapacağınız değişir. Elinizdeki RAM'lerle 3400 MHz görülür, 3600 MHz'de gecikme değerini yükseltmeniz gerekir.
RAM'in marka modeli nedir hocam? O anakartta XMP ile maksimum 2666 MHz'e çıkabiliyorsunuz, manuel olarak daha yükseğe çıkma var mı bilmiyorum. Eğer varsa 2933 MHz en az yaparsınız gibi. Ancak dediğim gibi anakartta manuel ile 2666 MHz üstüne çıkma var mı bilmiyorum.Yeri gelmişken ben de sorayım hocam. Benim 2666mhz CL16 16gb'lık bir adet RAM'im var. Anakart B365M-PRO VH. OC yapılır mı buna?
Bu aralar herkes RAM OC'leme derdinde biz de yapalım bir şeyler.![]()
Kingston HyperX bu RAM hocam;RAM'in marka modeli nedir hocam? O anakartta XMP ile maksimum 2666 MHz'e çıkabiliyorsunuz, manuel olarak daha yükseğe çıkma var mı bilmiyorum. Eğer varsa 2933 MHz en az yaparsınız gibi. Ancak dediğim gibi anakartta manuel ile 2666 MHz üstüne çıkma var mı bilmiyorum.
Demek ki dediğim gibiymiş. Gecikme değerleri ayarlanabiliyor olması lazım. Eğer varsa düşürsünüz, en az CL14 olur gibime geliyor.Kingston HyperX bu RAM hocam;
Anakart desteği 2666mhz ve XMP açık da olsa kapalı da olsa üstüne çıkamıyor zaten. MHZ arttırma değil de CL düşürme yapabilir miyiz?
Sağolasın hocam. Bir işe yaramaz ama OC yapmış olalım işte.Demek ki dediğim gibiymiş. Gecikme değerleri ayarlanabiliyor olması lazım. Eğer varsa düşürsünüz, en az CL14 olur gibime geliyor.