Ramlerimi overclocklamak istiyorum nasıl yaparım?

terebayt

80+ Gold
Reaksiyon skoru
4,518
Bu RAM var cl artmadan mhz yükseltmek istiyorum nasıl yaparım?

Anakartınızın markasına modeline göre nasıl yapacağınız değişir. Elinizdeki RAM'lerle 3400 MHz görülür, 3600 MHz'de gecikme değerini yükseltmeniz gerekir.
Yani biraz bıktırdığımı düşünüyorum fakat bu konuda bilgisine güvendiğim için etiketliyorum , @crazyreign
Teşekkürler! Muck :D

İnternette bulamadım anakartıma ait bir tane yabancı video buldum sadece.

Anakartınızın markasına modeline göre nasıl yapacağınız değişir. Elinizdeki RAM'lerle 3400 MHz görülür, 3600 MHz'de gecikme değerini yükseltmeniz gerekir.
Yeri gelmişken ben de sorayım hocam. Benim 2666mhz CL16 16gb'lık bir adet RAM'im var. Anakart B365M-PRO VH. OC yapılır mı buna?
Bu aralar herkes RAM OC'leme derdinde biz de yapalım bir şeyler. 😅

Yeri gelmişken ben de sorayım hocam. Benim 2666mhz CL16 16gb'lık bir adet RAM'im var. Anakart B365M-PRO VH. OC yapılır mı buna?
Bu aralar herkes RAM OC'leme derdinde biz de yapalım bir şeyler. 😅
RAM'in marka modeli nedir hocam? O anakartta XMP ile maksimum 2666 MHz'e çıkabiliyorsunuz, manuel olarak daha yükseğe çıkma var mı bilmiyorum. Eğer varsa 2933 MHz en az yaparsınız gibi. Ancak dediğim gibi anakartta manuel ile 2666 MHz üstüne çıkma var mı bilmiyorum.

RAM'in marka modeli nedir hocam? O anakartta XMP ile maksimum 2666 MHz'e çıkabiliyorsunuz, manuel olarak daha yükseğe çıkma var mı bilmiyorum. Eğer varsa 2933 MHz en az yaparsınız gibi. Ancak dediğim gibi anakartta manuel ile 2666 MHz üstüne çıkma var mı bilmiyorum.
Kingston HyperX bu RAM hocam;

Anakart desteği 2666mhz ve XMP açık da olsa kapalı da olsa üstüne çıkamıyor zaten. MHZ arttırma değil de CL düşürme yapabilir miyiz?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,187,862
Üyeler
188,487
Son üye
Raks Sole
Geri