RAM'leri çıkarıp BIOS'u sıfırlayıp RAM'leri 2. ve 4. slota takıp görüntünün gelip gelmeyeceğine bak bakalım hocam.Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Hem dörtlü hem ikili denedim ancak ne ekipmanlara enerji ne de monitöre görüntü gelmiyor biosu sıfırladım bir önce ki kullandığım ramler 1-3 slotuna takılıydı
Biosu sıfırlafım hocam XMP kapalı slot mu bozuk acaba diye denemek için eski ramleri taktım 2. ve 4. slota çalıştıRAM'leri çıkarıp BIOS'u sıfırlayıp RAM'leri 2. ve 4. slota takıp görüntünün gelip gelmeyeceğine bak bakalım hocam.
Şimdi 1. ve 3. slota tak diğer RAM'leri de. Anakart üreticileri her zaman ilk başta RAM'lerin A2 ve B2 (2. slot ve 4. slot)'un doldurulması gerektiğini söylüyor.Biosu sıfırlafım hocam XMP kapalı slot mu bozuk acaba diye denemek için eski ramleri taktım 2. ve 4. slota çalıştı
İlk iki ram çalıştı görüntü geldi ama xmp açmama katiyen müsaade etmiyor anakartım b550 olmasına rağmen xmp açınca 3600mhz olan ramler masaüstünde 2666mhzŞimdi 1. ve 3. slota tak diğer RAM'leri de. Anakart üreticileri her zaman ilk başta RAM'lerin A2 ve B2 (2. slot ve 4. slot)'un doldurulması gerektiğini söylüyor.
CPU-Z adlı programı indirip SPD sekmesine girip oradaki bütün Slotların ekran görüntüsünü atar mısın?İlk iki ram çalıştı görüntü geldi ama xmp açmama katiyen müsaade etmiyor anakartım b550 olmasına rağmen xmp açınca 3600mhz olan ramler masaüstünde 2666mhz
Elbette.CPU-Z adlı programı indirip SPD sekmesine girip oradaki bütün Slotların ekran görüntüsünü atar mısın?
Slot 2 ile Slot 4'ü de atar mısın?Elbette.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
XMP açık ama sistem kendini üç defa yeniden başlatıp sorun gider ekranından boot ile giriş yapmama izin veriyor ve 3600mhz'de çalışmıyor
Bilgisayarı güçten kesip onları da tak hocam. Sonra 2. ve 4. slotun fotoğraflarını yeniden paylaş hocam.Şuan onlar takılı olmadığından sekmesi boş Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Tabii ki çok kısa bekleticem hemenBilgisayarı güçten kesip onları da tak hocam. Sonra 2. ve 4. slotun fotoğraflarını yeniden paylaş hocam.
2. ve 4. slotun fotoğraflarını
Anakartın Gigabyte sanırım. BIOS'tan F2 tuşu ile Advanced Mode geçip Exit sekmesine girip oradan da Restore Default Settings yazana ya da Load Default Settings yazana basıp kaydedip çık. Ondan sonra tekrardan BIOS'a girip XMP'yi aktif hale getirip kaydedip çık. Eğer gene olmazsa Advanced Mode aktif iken Tweaker sekmesine gir. Girdikten sonra XMP'yi aktif hale getir. Getirdikten sonra alt tarafta 3600 ya da 36.00 diye bir MHz alanı göreceksin. Space tuşu ya da mouse ile onu 35.33 ya da 3533 MHz yapıp kaydedip çık bakalım. Ondan sonra sistemin açılıp açılmayacağına bakalım tekrardan.Tabii ki çok kısa bekleticem hemen
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleBütün ramleri silgi ve peçete yardımıylas sildim hepsi çalıştı ama 3600mhz'de çalıştıramıyorum işlemcim ryzen 5 3600