Neler Yeni

Rampage AD-RC9/10 vs Juo Gt Rgb

Ergun09

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Ergün İnce
Bütçe
225
Öncelikle merhaba.
1 ay önce Monster Tulpar T7 v20.3.2 laptop aldım. Boyutu 17.3 inç.
Fazla ısındığını için notebook soğutucusu almayı düşünüyorum.
Üç model arasında kararsız kaldım.
Biri juo GT RGB.
Diğeri Rampage tornado AD-RC9
İkisi de aynı sadece juo olan üst plakadı alüminyum diye geçiyor ve fan hızı 1200-1500 RPM olarak geçiyor.
Rampage ise sert plastik ve 1200 RPM olarak geçiyor.
Alüminyum daha sağlam ve plastiğe göre hızlı soğutuyor diye duydum.
Teknik açıdan juo daha mantıklı ama juo markasını şimdiye kadar hiç duymamıştım. İkisi de aynı model fotoğrafları falan aynı ikisi de dijital paneli var ikisi de 200TL. Sizce hangisi daha mantıklı? Çakmaysa hangisi çakma birisinde fanlar/USB girişi hızlı bozuluyor gibi bir sorun varsa kullanan bilen varsa yardımcı olursa sevinirim.
Sonuncusu ise Rampage AD-RC10 X-gust
1900+-%10 RPM-2600 +-%10 RPM ama ditital panel değil döndürmeli bu ise 225TL.
25TL daha verip bunu mu alayım sizce?
Laptop'un Alt Kısmı Ektedir.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

Ekler

• (7) CYBERPUNK KATİLİ _ MONSTER TULPAR T7 V20.3 _ TÜRKİYE'DE İLK DETAYLI İNCELEMESİ _ MONSTER N...png
    (7) CYBERPUNK KATİLİ _ MONSTER TULPAR T7 V20.3 _ TÜRKİYE'DE İLK DETAYLI İNCELEMESİ _ MONSTER N...png
    3.1 MB · Hit: 79
Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
210
İsim
seni hiç alakadar etmez
ben şöyle düşünüyorum;

laptopun altına koyacağınız soğutucu heatsinkin sıcaklıgına dışardan etki edemez.

laptopun fanlarının üzerine üfleyeceği hava belki fanların içerisinde bir hava sirkülasyonu yaratabilir ama bunun da en fazla sıcaklıgın bir nebze yükselmesinin önüne geçebileceğini düşünüyorum.

Eğer laptopun fan çıkışlarına dışardan paralel olarak bir fan koyulup mesela vakumlu fanlar gibi içerisine heatsinkin işlemciye gittiği yola üflenirse hem daha süratli bir şekilde çalışıp içerdeki sıcak havayı daha hızlı atar hemde soğuk hava girişi sağlar. Ama bir detay var eğer vakumlu fanların hızı laptopun fanından daha hızlı olursa yani laptopun fanının çalışma mekanizmasıyla uyumlu çalışmazsa işlevini zamanla yitirmesine sebep olur.

Ergun09

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Ergün İnce
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
ben şöyle düşünüyorum;

laptopun altına koyacağınız soğutucu heatsinkin sıcaklıgına dışardan etki edemez.

laptopun fanlarının üzerine üfleyeceği hava belki fanların içerisinde bir hava sirkülasyonu yaratabilir ama bunun da en fazla sıcaklıgın bir nebze yükselmesinin önüne geçebileceğini düşünüyorum.

Eğer laptopun fan çıkışlarına dışardan paralel olarak bir fan koyulup mesela vakumlu fanlar gibi içerisine heatsinkin işlemciye gittiği yola üflenirse hem daha süratli bir şekilde çalışıp içerdeki sıcak havayı daha hızlı atar hemde soğuk hava girişi sağlar. Ama bir detay var eğer vakumlu fanların hızı laptopun fanından daha hızlı olursa yani laptopun fanının çalışma mekanizmasıyla uyumlu çalışmazsa işlevini zamanla yitirmesine sebep olur.
Dediğim gibi laptop yeni öyle risk almak istemiyorum bana hava sirkülasyonu yapması yeterli bugün klimalı odada işlemci 80C yi geçmedi ekran kartı da 60ı geçmedi gta da sizce juo gt rgb mi yoksa rampage tornado ad-rc10 mu hangisi daha iyi bilginiz var mı?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,037
Üyeler
164,603
Son üye
salih0715
Top Bottom