Rampage gaming laptop çıkarıyor bildiğiniz üzere everest çıkartmıştı ama insanlarda adı everest olduğu için bir algı olmuştu rampage markasıda kendine gaming bir laptop çıkartıyor bu ürünü rampage üretmiyecek rampage sadece tasarım ve özelliklerini belirledi çoğu firma gibi bu ürünü büyük ihtimal clevo firması üreticek korkmanıza gerek yok bu firma dünyaca ünlü laptop üreten bir firma monster casper hp aorus alinware everest gibi daha bir sürü firmaya laptop üreten yada üretmiş bir firma gayet iyi bir firma olduğunu söyliyebilirim yani içiniz rahat etsin fiyat ve özellikleri ne olur bilmiyorum ama öğrenirsem buraya eklerim. Alıntıyı görüntüle Alıntıyı görüntüle
Laptop'u daha videolu bir şekilde görmek istiyorsanız bu videoya bakabilirsiniz videoda rampage laptop görünüyor
Reis Monster dediğin firmanın laptoplarının tasarımı ile aynı laptoplar var mı? Bak sana Rampagenin drop plusunu attım. Resmen Çinden getirip basıyorlar. Rampage nin çalışma prensibi bu. Everest Gibi Snopy gibi markaların ürünlerini alır kendi logosunu basar satar. Üretiiği ürünün parçalarını almak farklı bişe. Direk ürünü alıp logo basmak farklı bişe. Monster Tasarımı kendine özgü patentli. Mesela monster diyince ne gleiyor aklına? Direk yeşil tabanlı bir laptop geliyor. Çünkü artık bu monstere yapışmıştır. KEndi dizaynlarıdır. Ama rampage diyince ne geliyor aklına? https://tr.aliexpress.com/item/32977466054.html direk bu geliyor benim resmen x bir markayı alıp getirmişler ülkeye. Kötü yapıyorlar demiyorum iyi işleride var ama . Ben güvenip almam.
OMPAL ve PEGATRON ( ASUS ) tarafında satışa sunulan barebone modelleri genel anlamda giriş ve orta seviye özelliklerde yani çok güçlü tasarım öğeleri veya özellikleri maalesef içermiyor.
MSI' la uzun bir zamandan beri görüşmelerimiz devam ediyor ancak onlar MSI markası ile sattıkları modellerde kullandıkları barebone kasa tasarımlarını 2011 yılı ilk çeyreği sonuna kadar Türkiye pazarı için bizimle paylaşmış olmalarına rağmen şu an paylaşmak istemiyorlar. Bunun yerine aynı kasa tasarımı üzerinde kısıtlamalara gidilmiş alternatif modelleri bize öneriyorlar. Örneğin; MSI GT683R modeli ile sattığı kasa üzerindeki led ışık özelliğini, ses özelliğini, soğutma özelliğini vs. kasa üzerinde pasif hale getirerek MS-16F2 ID kodu ile satışa sunuyor. Aslında ürünün içinde kullanılan anakart ve kasa tamamen aynı olmasına rağmen düşürülmüş özellikler nedeniyle ürün gösterişini ve gücünü ciddi biçimde kaybediyor. Aynı durum MSI GT780DX serisi içinde geçerli bu modelde kullanılan kasa düşürülmüş tasarım ve özellikler ile MS-1761-ID1 olarak satışa sunuluyor.
[17:16]
Biz ısrarla MSI firmasını kendi markasıyla satışa sunduğu tüm barebone kasa modellerini bizimle paylaşması için ikna etmeye çalışıyoruz ancak henüz sonuç alabilmiş değiliz. Bir kaç kez ikna olup daha sonra Türkiye ofisinin baskısı ile vazgeçtiler maalesef kararlarından.
Bize önerdikleri modellerle ilgili detaylı özellik ve resimlere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
Burada aslında en doğru çözüm ALIENWARE markasının yaptığı gibi MONSTER markası için ÇOK ÖZEL BİR KASA TASARIMI yaptırmak ve tüm modellerde bu MONSTER tasarım konseptini sürdürmek. Ancak bu işin oldukça maliyetli olduğunu özellikle belirtmek zorundayım. Her bir kasa tasarımı için kalıp ve uygulama maliyeti olarak 100.000 $ - 300.000 $ aralığında ücretler talep ediyor üreticiler. Ayrıca çok ciddi alım adedi taahhütlerinin altına girmeniz gerekiyor. Kaldı ki bu büyüklükte bir yatırım yaptığınızda satış adetlerinizin de birim maliyeti düşürmek adına çok ciddi seviyelere çıkmış olması gerekiyor. Maalesef şu an için bu çözümü uygulayabilmek çok mümkün görünmüyor.
[17:16]
Aslında bu durumun en iyi örneği yine ALIENWARE markasıdır. ALIENWARE markasının kurucuları olan Kevin Wasielewski, Richard Cary ve Hector Penton ALIENWARE markasını DELL firmasına sattıktan sonra ORIGIN PC diye bir marka ile performans ve oyun notebookları üretmeye başladılar. Peki ORIGIN PC' de hangi kasalar kullanılıyor ve bu barebone kasaların üreticisi kim biliyormusunuz ? Üretici CLEVO ve satışa sundukları modeller P150HM, P170HM ve X7200 !!![&:] ALIENWARE firmasını kurup DELL firmasına satma başarısına ulaşmış kişilerin kurduğu ORIGIN PC ile aynı barebone kasaları bizde üretimde kullanıyor ve MONSTER markası ile Türkiye' de satışa sunuyoruz arkadaşlar.
Sayfanın linkini fikir vermesi ve modelleri karşılaştırabilmeniz, doğrulayabilmeniz için aşağıya ekledim.
Bu bilgiyi burdaki zorluğun ne boyutta olduğunu iyi ifade etmek adına sizlerle paylaşıyorum arkadaşlar. Sadece bu konuda deneyimli ve donanımlı olmakda güçlü tasarım öğelerine sahip notebook kasaları tedarik edebilmeye maalesef yetmiyor. Ancak bu konuda tüm gücümüzle çalışıyor ve önümüzdeki zamanlarda MONSTER markasına ÖZEL TASARIMLARI sizlere inşallah sunmak istiyoruz.[:'(] Şu an CLEVO gibi üreticileri tasarımlarını daha gösterişli yapmaları konusunda sürekli olarak tetikliyoruz. Önümüzdeki günlerde bu konuda pozitif değişimlerin kademeli olarak hayata geçtiğini göreceksiniz inşallah.