Ramtek Telekom Geçilir mi

SDEN

80+
Reaksiyon skoru
2
Selamlar,
Bizim binaya geçenlerde Ramtek Telekom fiber altyapı getirdi, kutuları falan taktılar.
WhatsApp Image 2026-06-20 at 22.52.28.webp
WhatsApp Image 2026-06-20 at 22.52.29.webp

Tam ondan önce binada TurkNet altyapısı da aktif olmuştu. Ben de Ramtek'i daha duymadığımdan gittim 1 Haziran'da TurkNet'e başvurdum. Ama 20 gün geçti, sözde kuruluma gelecekler. Aha bu da bana GigaFiber başvurusnu yaptırmalarına rağmen halen böyle duran kutuları

WhatsApp Image 2026-06-20 at 22.52.29 (1).webp

"başvuru yapabilirsin ama bağlamadık knk biz"

Artık harbiden sinir oldum.

Bir de işin komik tarafı, daha eve internet bağlanmadan zam yedik, 700 lira oldu 950 lira. Aradım sordum, kurulum henüz yapılmadığı için 1 Temmuz'dan itibaren benim de 950 TL'den ödeyeceğimi söylediler.

Hal böyle olunca şu an iptal edip Ramtek'e geçmek acayip mantıklı gelmeye başladı. Ama gel gör ki internette firma hakkında doğru düzgün bir bilgi bulamadım.

Aranızda Ramtek kullanan var mı? Hızı, pingi nasıldır, bir arıza çıkınca müşteri hizmetleri ilgileniyor mu?

Ramtek alt yapı da mı döşüyormuş ya şaşırdım. Bilemedim. Sadece sticker da olabilir.

Sonuçta taahhütsüz. Deneyip memnun kalmazsan değiştirebilirsin. Ben kendi alt yapımda çok denedim. Hepsi iyiydi. En ucuzunu seçiyordum. Alt yapın iyiyse ki fiber diyorsun. Sorun yaşaman çok az. Kesinlikle deneyebilirsin.

Adamlar 1gbps upload 1gbs download 500 liraya sağlıyor hadi zam yapsınlar 700 olsun gene iyi. Dene bence
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Adamlar 1gbps upload 1gbs download 500 liraya sağlıyor hadi zam yapsınlar 700 olsun gene iyi. Dene bence

Yönlendirme olarak turknet kullanıyorlar zaten nerdeyse aynı performansı alırsın

Ramtek alt yapı da mı döşüyormuş ya şaşırdım. Bilemedim. Sadece sticker da olabilir.

Sonuçta taahhütsüz. Deneyip memnun kalmazsan değiştirebilirsin. Ben kendi alt yapımda çok denedim. Hepsi iyiydi. En ucuzunu seçiyordum. Alt yapın iyiyse ki fiber diyorsun. Sorun yaşaman çok az. Kesinlikle deneyebilirsin.
Denemek bana da cazip geliyor.
Oturduğum siteden firmanın altyapısının kurulumunun yapıldığına dair duyuru yapıldı. Firma çalışanlarını fiber kablo çekerken vs. gördüm ama işim internetle alakalı olduğu için sorun yaşayacağım bir firmaya geçmek istemiyorum. Evim de 7/24 çalışan ufak bir sunucu var internet kopmaları vs. yaşamamam gerekiyor. Bu yüzden karar veremedim çok kararsız kaldım

Selamlar,
Bizim binaya geçenlerde Ramtek Telekom fiber altyapı getirdi, kutuları falan taktılar.
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Tam ondan önce binada TurkNet altyapısı da aktif olmuştu. Ben de Ramtek'i daha duymadığımdan gittim 1 Haziran'da TurkNet'e başvurdum. Ama 20 gün geçti, sözde kuruluma gelecekler. Aha bu da bana GigaFiber başvurusnu yaptırmalarına rağmen halen böyle duran kutuları

Alıntıyı görüntüle

"başvuru yapabilirsin ama bağlamadık knk biz"

Artık harbiden sinir oldum.

Bir de işin komik tarafı, daha eve internet bağlanmadan zam yedik, 700 lira oldu 950 lira. Aradım sordum, kurulum henüz yapılmadığı için 1 Temmuz'dan itibaren benim de 950 TL'den ödeyeceğimi söylediler.

Hal böyle olunca şu an iptal edip Ramtek'e geçmek acayip mantıklı gelmeye başladı. Ama gel gör ki internette firma hakkında doğru düzgün bir bilgi bulamadım.

Aranızda Ramtek kullanan var mı? Hızı, pingi nasıldır, bir arıza çıkınca müşteri hizmetleri ilgileniyor mu?
Adamlar 1000/1000 hızı 500TL ye veriyor taahhüt de yok kesinlikle şans verilir bence.

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yönlendirme olarak turknet kullanıyorlar zaten nerdeyse aynı performansı alırsın
türknet mi kullanıyorlar o zaman ikisini alt yapısı bir tık ortak gibi mi oluyor mantığını hiç araştırmadığımdan bilmiyorum

türknet mi kullanıyorlar o zaman ikisini alt yapısı bir tık ortak gibi mi oluyor mantığını hiç araştırmadığımdan
Yurtdışına aktarmada kendi sunucularını değil de Türknet ve Superonline aracılığı ile sağlıyorlar. Anlaşmaları ne şekilde bilmiyorum hızlı sunuculardan aktarıyorsa pingin az normal anlaşmaları varsa daha az olur Türknetteki gibi veya 2 3 ms fazla çıkar ( fiberde o kadar fark etmez ) statik ip olunca genelde özel yollardan gönderiyorlar. Ramtek bide köklü bir iss yanlış hatırlamıyorsam 2005 civarı kurulmuş geç dene hızın yarısını verse internet stabil olsa ping dalgalanmaları da yoksa o şekilde bile kullanılır senin durumunda. Ki fiberde yarı yarıya bi hız verme olmaz genelde umarım anlatabilmişimdir yorgunluktan biraz devrik kırdum cümleleri düzeltmeye de üşendim 😀

Ekler

• Ramtek.webp
    Ramtek.webp
    68.8 KB · Hit: 5
  • Turknet.webp
    Turknet.webp
    42.6 KB · Hit: 3
Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular