2K'da %90 CPU kullanımının nesi normalnormal
Gpu diyo aga. Nesi normal değil ? Hee sorun da cpu imiş. Unlucky2K'da %90 CPU kullanımının nesi normal
Bu şekilde gayet normal gözüküyor. 120'ye sabitledim dediniz de, 2K'da 120 fps'ye çıkabiliyor musunuz?işlemci kullanımını yüksek gösteriyor ama çekirdeklere baktığımda sadece 1 çekirdek %36-40 arası kullanıyor yani %100 değil. Birde ısı 60 ı geçmiyor. Bana enteresan geldi biraz. Şu anda 120 fps ye sabitledim yüksek ayarlarda
sabit 120 normalde 135 140 fps arası alıyorum . ama bana kalırsa görev yöneticisi yanlış gösteriyor.Bu şekilde gayet normal gözüküyor. 120'ye sabitledim dediniz de, 2K'da 120 fps'ye çıkabiliyor musunuz?
Görev yöneticisinden bakmayın, afterburnerdan ayarlarını yapıp oradan takip edebilirsin. Veya takip edebileceğin farklı programlar da mevcut.Alıntıyı görüntüle
Mesaj otomatik birleştirildi:
sabit 120 normalde 135 140 fps arası alıyorum . ama bana kalırsa görev yöneticisi yanlış gösteriyor.
5800x3d ve 6900xt var ve 2K'da o FPS değerine çıkamıyorum. İzlediğim videolarda da çıkan görmedim. İşlemcinize PBO2 ve Curve Optimizer yoluyla undervolt yaparsanız çok daha iyi olur. Daha az voltaj ve sıcaklıkla performans kaybetmeden oynarsınız. O işlemciyi stock ayarlarda kullanmak israftır bence.Alıntıyı görüntüle
sabit 120 normalde 135 140 fps arası alıyorum . ama bana kalırsa görev yöneticisi yanlış gösteriyor.
core temp ile % 36-40 arası gösteriyor işte ve sıcaklık ta artmıyorGörev yöneticisinden bakmayın, afterburnerdan ayarlarını yapıp oradan takip edebilirsin. Veya takip edebileceğin farklı programlar da mevcut.
En basidi core temp. uygulamasını indir ve varsa 2. ekranına onu koy. 1. ekrandan oyununu oyna, 2. ekrandan da takip et ne kadar kullandığını. 2. ekranın yoksa afterburner'dan ayarını yap ekranın sol üstünden değerlere bakabilirsin.
valla ayarları yüksekte oynuyorum dlss yi verimli yaptım. ultrada değil bak yüksek hepsi sadece su efekti falan normal gerisi yüksek 130-140 arası alıyorum fps 2 K da . Bu arada undervolt a falan gerek yok bence işlemci zaten ısınmıyor 60 ı geçmedi.5800x3d ve 6900xt var ve 2K'da o FPS değerine çıkamıyorum. İzlediğim videolarda da çıkan görmedim. İşlemcinize PBO2 ve Curve Optimizer yoluyla undervolt yaparsanız çok daha iyi olur. Daha az voltaj ve sıcaklıkla performans kaybetmeden oynarsınız. O işlemciyi stock ayarlarda kullanmak israftır bence.
Tüm ayarları fulleyin bir de öyle deneyin isterseniz. Sanki düşük ayarda yüksek FPS vererek zorlanıyor gibi.
Güçlü bir işlemci değil mi? çocuk şu profil fotoğrafına şu yorumlara bak yaşın 14 mü lütfen terk et şu forumu.Gpu diyo aga. Nesi normal değil ? Hee sorun da cpu imiş. Unlucky
5600X çok çok güçlü de bir işlemci değil ama 2k da ne bileyim biraz fazla gibi. Arkada başka açık uygulamalar var mı?
Çözüm olarak şöyle bir şey yapabilirsiniz. @rucukutu
V-Sync ve FPS kilidi açıksa kapatın ve görüntü ayarlarından Field of view'yı fulleyin. Resolution scale'yide az az arttırıp görüntüyü test ede ede CPU kullanımını düşürebilirsiniz.
i7 2600 var benimki de %90 kullanıyor. Bide 1080pde oynuyorum 50 fps fakat yinede %90 olmaması lazım. NPClerin olmadığı yerde bile en az %80, bence oyunda bir bozukluk var. Çözebilen varsa bilgilendirsin lütfen. Ben şimdilik geometri detayını azalttım %5 falan fayda etti gibi ama halen aynı.core temp ile % 36-40 arası gösteriyor işte ve sıcaklık ta artmıyor
valla ayarları yüksekte oynuyorum dlss yi verimli yaptım. ultrada değil bak yüksek hepsi sadece su efekti falan normal gerisi yüksek 130-140 arası alıyorum fps 2 K da . Bu arada undervolt a falan gerek yok bence işlemci zaten ısınmıyor 60 ı geçmedi.