Reallocated Sector Count nedir?

Reaksiyon skoru
21
Oyun oynarken müzik değiştirmek istediğimde Alt+Tab yapınca bazı oyunlar (CS:GO, Rocket League, Fortnite vb.) donuyor ve Bazı oyunlar ise (ETS2, Bus Simulator18 vb.) açıldıktan 10-15 sn. sonra kapanıyor bu donma sorunu ile ilgili baktığımda HDD' den kaynaklı bişey olduğunu gördüm ve HD tune uygulamasından diskime baktım ve Reallocated Sector Count isimli bir yerde warning yazıyordu bende size soriyim dedim acaba bu nedir düzeltilebilirmi yoksa yeni diskmi almam gerekli
HD Tune Pro.webp

23 kisi görmüş neden cevap vermiyorsunuz sizin yardımınıza ihtiyacım var

https://uzmanim.net/soru/reallocated-sector-count-nedir-ve-cozumu-var-mi/80585

Belki buradan faydalanabilirsin. Konu hakkında bilgim yok maalesef
Oyun oynarken müzik değiştirmek istediğimde Alt+Tab yapınca bazı oyunlar (CS:GO, Rocket League, Fortnite vb.) donuyor ve Bazı oyunlar ise (ETS2, Bus Simulator18 vb.) açıldıktan 10-15 sn. sonra kapanıyor bu donma sorunu ile ilgili baktığımda HDD' den kaynaklı bişey olduğunu gördüm ve HD tune uygulamasından diskime baktım ve Reallocated Sector Count isimli bir yerde warning yazıyordu bende size soriyim dedim acaba bu nedir düzeltilebilirmi yoksa yeni diskmi almam gerekli
Alıntıyı görüntüle

Sorunun HDD den kaynaklı olduğuna emin misin ? Yoksa aklında başka düşünceler var mı? (Sistem bileşenlerinin yetersiliği , ram yetersizliği vs.)
Teşekkür ederim ne olduğunu öğrendim fakat bu oyun donması bundan kaynaklanıyo gibi durmuyor bi fikriniz varmı

Sorunun HDD den kaynaklı olduğuna emin misin ? Yoksa aklında başka düşünceler var mı? (Sistem bileşenlerinin yetersiliği , RAM yetersizliği vs.)
sistemden ekran kartı hariç herşeyden şüpheliyim çünkü 2013 de toplamıştım 2 hafta önce ekran kartım yanmıştı onu değiştirdim sadece. fortnite belki sistem yetersizliğindendir ama diğer oyunları sistem yetersizliğinden olduğunu sanmıyorum ama sistemimi yaziyim şöyle:
Anakart: Gigabyte h51m-ds2
Ekran kartı: Msi GT 730
Ram: 4+4gb Kingston
Depolama: 320gb+1Tb SEAGATE
İşlemci: İntel i5-3340
Sistemim bu yani bu oyun donması neden kaynaklanıyo olabilir ve az önce minecraftta olcakmı diye denedim 1.8.9 sürümünde oldu ama 1.15.2 sürümü son sürüm olmasına rağmen olmadı. Yani şuan sadece minecraft oynayabiliyorum rahat rahat.

Sorunu maalesef bilemediğim için yanlış yönlendirmek istemem . Belki bir format atmayı deneyebilirsiniz . Format atmayı düşünüyorsanız atmadan önce önemli dosyalarınızı (fotoğraf,dosya,vs.) bir harici harddisk veya flash belleğe yedeklemeyi unutmayın.
sistemden ekran kartı hariç herşeyden şüpheliyim çünkü 2013 de toplamıştım 2 hafta önce ekran kartım yanmıştı onu değiştirdim sadece. fortnite belki sistem yetersizliğindendir ama diğer oyunları sistem yetersizliğinden olduğunu sanmıyorum ama sistemimi yaziyim şöyle:
Anakart: Gigabyte h51m-ds2
Ekran kartı: MSI GT 730
RAM: 4+4gb Kingston
Depolama: 320gb+1Tb SEAGATE
İşlemci: İntel i5-3340
Sistemim bu yani bu oyun donması neden kaynaklanıyo olabilir ve az önce minecraftta olcakmı diye denedim 1.8.9 sürümünde oldu ama 1.15.2 sürümü son sürüm olmasına rağmen olmadı. Yani şuan sadece minecraft oynayabiliyorum rahat rahat.

Geri