Medeniyet anlayışınız batsın. Adamın biri dine , o dine inananlara alenen hakaret etsin, düşmanlık etsin sonra ifade özgürlüğü olsun. Özgürlük anca size dokunana kadar geçerli. Size dokunmayan yılan bin yaşasın. Haklısın o çok sevdiğin batıda da aynı özgürlük anlayışı var. Ukrayna da siviller ölünce gözyaşlarıyla açıklama yapan Amerikan Savunma bakanı Filistin de siviller ölünce böyle durumlarda sivillerin ölümü çok normal, olağan diyor. İşte sizin medeniyet dediğiniz şey...
yav he he tam tersi dinci terörist gruplar eline geçse bütün ateist yada farklı din ne varsa öldürüyor yada öldürmek istiyor bir tane tersi örnek versene?
kanka olayı bi araştır neler demiş sonra konuşalım.. "sıra size de gelecek" diyerek israilin şuan gazzede yaptığını yarın ülkemizdeki müslümanlara da yapacağını söylüyor açık açık.. daha ne desin?? sen olaya çok masum bakıyosun. orada namaz kılmış da bir şey denmemiş.. bunlar "medeni" sandığın batının göstermelik medeniyet şovları.. daha dün bi aktris filmden çıkartıldı "özgür filistin" tweeti attı diye.. medeniyeti batıda ararsan b.ka batarsın aman dikkat.
Hmm ben sadece müslümanlara laf yaptığını biliyorum başka bir şey görmedim ondan başka varsa bilmiyorum ama sende yapıyorsun surilere hangimiz bir şey demiyoruz ki onlarda müslüman değil mi. Birtane suri det olsa bizimkiler ohh diyor en basiti
Benim medeni batı dememin sebebi siyasiler filan değil. İnsanlar için diyorum ben yolda geçen biri ile parti sohbetine girsem ikimiz zıt partiliyiz diye düşün bak naasıl kavga çıkar. En basiti futbol takımı için kavga edenler var. Adam sen orda namaz kılmışsın şunu yapmışsın umrunda değil ama aynı şeyi burda yapamazsın onu söylemek istiyorum. Yoksa batının liderleri de ünlüleri de boş
Medeniyet anlayışınız batsın. Adamın biri dine , o dine inananlara alenen hakaret etsin, düşmanlık etsin sonra ifade özgürlüğü olsun. Özgürlük anca size dokunana kadar geçerli. Size dokunmayan yılan bin yaşasın. Haklısın o çok sevdiğin batıda da aynı özgürlük anlayışı var. Ukrayna da siviller ölünce gözyaşlarıyla açıklama yapan Amerikan Savunma bakanı Filistin de siviller ölünce böyle durumlarda sivillerin ölümü çok normal, olağan diyor. İşte sizin medeniyet dediğiniz şey...
Dostum benim medeniyetten kastettiğim siyasiler filan değil insanları için diyorum.
Mesela en basiti onlarda iki ükeyi savunan taraf var ama bizimkiler gibi gidip bayilarin camlarını patlatıp yere kola dökmüyorlar. Biz bize zarar veriyorz o iş yerinde çalışanın yada patronun ne suçu var karşıda ki adam düzgünce desteğini veriyor bizimde böyle olmamız lazım bu dönem de ülkede çok saçma olaylar oldu. bir şey boykot edilecekse bunu devlet yapar zaten. Benim için saygılı ve zeki halk medenidir. (Herkes saygılı vs değil tabi genel olarak söylüyorum)
kanka kafan güzel mi adam "tek yol israil" diyor. İnsan olan şu günlerde İsraili savunabilir mi? Dini falan geçtim insansan eğer "masum siviller öldürülmemeli, israil yanlış yapıyor" demelisin. bunu demeyip yok omurgaydı yok hükümetti falan boş yapmışsın.
Dinimiz bile savaşta herşeyin mübah olduğunu belirtiyor. Neyin tartışmasını yapıyoruz? Bir savaşta sivil kayıpların olması gayet normal. Siz bir kişiye zorla taraf seçtiremezsiniz. Ben İsrail yanlısı da olabilirim Filistin yanlısı da. Recep'te fikirlerini özgürce belirtmiş. Eğer İsrail'in yaptıklarını doğru bulmuyorsanız atlayın arabaya gidin sizde Filistin'in yanında savaşa katılın. Savaş geçmişte de vardı şimdi de olacak gelecekte de olacak. Sivil kayıpya aynı şekilde.
sanane milyarlarca insan israili savunuyor ne yapacaksın sadece senin fikirlerin mi mutlak? senin cümlelerini kurmak yada onaylamak zorunda değil kimse, sende saygı duy. hamas'a terörist değil diyen hükümet başkanının olduğu ülkede normal tabii sizin böyle düşünmeniz. senin kadar boş yapmadım. amerika israili savunuyor şu senin imzandaki işlemciyi üreten ülke.
milyarlarca insan işgalci, zalim, bebek katili, barbar israili savunsun hatta dünyadaki herkes savunsun. bu gerçeği değiştirir mi?
ayrıca bir fikri savunmaktan da bahsetmiyoruz ki bebek katillerinin neyini savunabilirsin neyine saygı duyulmasını bekleyebilirsin aklın yok mu, vicdanın yok mu? her şeyi geçtim kör müsün?
Dinimiz bile savaşta herşeyin mübah olduğunu belirtiyor. Neyin tartışmasını yapıyoruz? Bir savaşta sivil kayıpların olması gayet normal. Siz bir kişiye zorla taraf seçtiremezsiniz. Ben İsrail yanlısı da olabilirim Filistin yanlısı da. Recep'te fikirlerini özgürce belirtmiş. Eğer İsrail'in yaptıklarını doğru bulmuyorsanız atlayın arabaya gidin sizde Filistin'in yanında savaşa katılın. Savaş geçmişte de vardı şimdi de olacak gelecekte de olacak. Sivil kayıpya aynı şekilde.
savaşta her şey mübah mı diyor? kadınlara tecavüz, bebeklere katliam mübah mı diyor islamiyet??
edit: bebek katilinin fikri de olmaz saygı da duyulmaz, önce insan olsunlar sonra konuşur dinler saygı duyarız
milyarlarca insan işgalci, zalim, bebek katili, barbar israili savunsun hatta dünyadaki herkes savunsun. bu gerçeği değiştirir mi?
ayrıca bir fikri savunmaktan da bahsetmiyoruz ki bebek katillerinin neyini savunabilirsin neyine saygı duyulmasını bekleyebilirsin aklın yok mu, vicdanın yok mu? her şeyi geçtim kör müsün?
Mesaj otomatik birleştirildi:
savaşta her şey mübah mı diyor? kadınlara tecavüz, bebeklere katliam mübah mı diyor islamiyet??
edit: bebek katilinin fikri de olmaz saygı da duyulmaz, önce insan olsunlar sonra konuşur dinler saygı duyarız
Ülkede laiklik ve fikir özgürlüğü var sanıyordum. İster İsraili savunurum ister Filistini bu kimseyi ilgilendirmez. Eğer biri bu yüzden işinden oluyorsa vah ülkemin haline. Osmanlı zamanında bize en çok zararı arap kökenliler verdi ve şuan gördüğüm kadarıyla bu durum yine devam ediyor çok yazık.
Ülkede laiklik ve fikir özgürlüğü var sanıyordum. İster İsraili savunurum ister Filistini bu kimseyi ilgilendirmez. Eğer biri bu yüzden işinden oluyorsa vah ülkemin haline. Osmanlı zamanında bize en çok zararı arap kökenliler verdi ve şuan gördüğüm kadarıyla bu durum yine devam ediyor çok yazık.
Savunmak ve desteklemek ayrı halk'ı kin ve nefrete sürüklemek milli yada islami değerlere saldırmak ayrı şey. tabii ki insanlar fikirlerini özgürce dile getirebilirler. Ama bunu yaparken insanların ortak payidesi olan ve dokunulmaz olan hususlarda aşırıya gitmemek, üslubu bozmamak lazım. atıyorum ben hz muhammed'i sevmiyorum diyebilirsin yada ben atatürk'ü sevmiyorum diyebilirsin. ama sadece bunu diyebilirsin. bu cümleyi kurarken içine nefret kin nifak sokarak küfür serpiştiremezsin uygurların kökü kazınsın onlar terörist diyemezsin bir politikayı yada zulmü tüm halklara bağlayamazsın. bunu yaptığın zaman fikir özgürlüğü devredışı kalıyor kişi haklarına giriyorsun. Biri senin ailene küfür ettiği zaman nasıl ki fikir özgürlüğü bu diyemiyorsak aynı şey yukarda ki yazdığım şeyler için de geçerli. laf ağızdan çıkmadan önce sen onun sahibisin çıktıktan sonra da o senin sahibindir kişi kendini ifade edebildiği kadar vardır.
Savunmak ve desteklemek ayrı halk'ı kin ve nefrete sürüklemek milli yada islami değerlere saldırmak ayrı şey. tabii ki insanlar fikirlerini özgürce dile getirebilirler. Ama bunu yaparken insanların ortak payidesi olan ve dokunulmaz olan hususlarda aşırıya gitmemek, üslubu bozmamak lazım. atıyorum ben hz muhammed'i sevmiyorum diyebilirsin yada ben atatürk'ü sevmiyorum diyebilirsin. ama sadece bunu diyebilirsin. bu cümleyi kurarken içine nefret kin nifak sokarak küfür serpiştiremezsin uygurların kökü kazınsın onlar terörist diyemezsin bir politikayı yada zulmü tüm halklara bağlayamazsın. bunu yaptığın zaman fikir özgürlüğü devredışı kalıyor kişi haklarına giriyorsun. Biri senin ailene küfür ettiği zaman nasıl ki fikir özgürlüğü bu diyemiyorsak aynı şey yukarda ki yazdığım şeyler için de geçerli. laf ağızdan çıkmadan önce sen onun sahibisin çıktıktan sonra da o senin sahibindir kişi kendini ifade edebildiği kadar vardır.
Ben nedense bu ülkede fikir özgürlüğü noktasının hükümet karşıtı insanlara uygulandığını düşünüyorum. Starbucksta millete yumurta atanlar fare bırakanlar çeşitli eylem girişiminde bulunan malum zihniyet ve malum partili kişilerden hangileri tutuklandı veya ceza aldı. Ya da filistini öven israili gömen boykot çağrısında bulunan kim işinden oldu veya linçlendi? Bu ülkede hükümetin desteklemediği birşeyi destekliyorsan ışinden olursun cezai yaptırım alırsın tutuklanırsın linçlenirsin ve daha niceleri..
Başka söze gerek yok eğer senin dediğin gibi olmalıysa fikir özgürlüğü iki taraf içinde olmalı hükümet yanlıları rahat gördüğüm kadarıyla.
Ben nedense bu ülkede fikir özgürlüğü noktasının hükümet karşıtı insanlara uygulandığını düşünüyorum. Starbucksta millete yumurta atanlar fare bırakanlar çeşitli eylem girişiminde bulunan malum zihniyet ve malum partili kişilerden hangileri tutuklandı veya ceza aldı. Ya da filistini öven israili gömen boykot çağrısında bulunan kim işinden oldu veya linçlendi? Bu ülkede hükümetin desteklemediği birşeyi destekliyorsan. İşinden olursun cezai yaptırım alırsın tutuklanırsın linçlenirsin ve daha niceleri..
Yorumunuza tamamen katılıyorum. Benim de yengem Arap kökenli. Ama bu Araplarrı sevmememi değiştirmez. Arkadaşımızın da dediği gbi Osmanlı zamanında bize kendi içimizde en çok Araplar zarar verdi. Bu yüzden dolayı da böyle bir durumda Arapları savunmak içimden gelmiyor.