Redmi nite 12 pro plus güncelleme alırmı?

Reaksiyon skoru
0
Merhabalar Telefonum redmi note 12 pro plus 12/256 modeli. Telefonu alalı yaklaşık 6 ay oluyor ama en ufak bir güncelleme dahi almadım(sistem uygulamaları hariç). Biraz araştırdım ama yinede anlamadım bu telefon güncelleme alırmı almazmı. Telefonum Yurt dışı gerekli imei işlemleri vesayre yapıldı.

Ekler

• Screenshot_2023-12-25-21-10-53-129_com.android.settings.jpg
    Screenshot_2023-12-25-21-10-53-129_com.android.settings.jpg
    257.3 KB · Hit: 125
Peki orjinal Rom'u nasıl yapabilirim yazılımsal olarak uzaktan yapılabiliyor mu?
Bootloader kilidini açıp -kilitliyse- fastboot üzerinden orijinal ROM atmanız gerek. Lakin bu sefer de IMEI gider çok yüksek ihtimalle. Zaten telefoncu IMEI gitmesin diye bu ROM'u yüklemiş. Güncelleme almayacağı için cihaz brick olmaz. Lakin bu fake ROM'lar (sonu N ile bitiyor) orijinale göre daha fazla pil yiyor, pek stabil değil. En azından okuduğum kadarıyla öyle.

Öncelikle arkadaşın da dediği gibi fake rom bu evet fakat Fastboot üzerinden stock rom atıldığında imei gitmez, ama daha sonraki gelecek olan sistem güncellemelerini yaptığınız an cihaz ya çöker ya imeileri gider. Yani iki türlü de pek güncelleme yapabileceksin gibi durmuyor, stock rom'a geçip geçmemek sana kalmış tabii..

Öncelikle arkadaşın da dediği gibi fake rom bu evet fakat Fastboot üzerinden stock rom atıldığında imei gitmez, ama daha sonraki gelecek olan sistem güncellemelerini yaptığınız an cihaz ya çöker ya imeileri gider. Yani iki türlü de pek güncelleme yapabileceksin gibi durmuyor, stock rom'a geçip geçmemek sana kalmış tabii..
Telefon çökerse yazılım ile açtırma şansım var sanırım. Kusura bakmayın bu konuda oldukça cahilim

Geri