Regülatör ve ups ne ise yariyor

khuton

80+
Reaksiyon skoru
18
Bilgisayarım sürekli açık kalıyor, geceleri ise 7-8 saat kapalı oluyor. Regülatör ve UPS diye bir cihaz olduğunu duydum. Bunlar tam olarak ne işe yarar? Ayrıca bu cihazları aldığımda akım korumalı priz kullanmam gerekiyor mu?

Bilgisayarımı ve elektronik ekipmanlarımı korumak için hangi cihazları almalıyım?

UPS (Kesintisiz Güç Kaynağı) elektrikler gittiği zaman bilgisayarınızı belli bir süre açık tutmaya yarar. Genelde 2-4 priz çıkışları oluyor, yani monitör güç kablosunu da ups'ye takarsanız elektrikler gittiği zaman monitörünüz de belli bir süre açık kalır. Eğer almak gibi bir imkanınız varsa kesinlikle alın derim ben. Her bilgisayar kullanıcısının kullanması gereken bir şey. Bilgisayarınızda data kaybı veya bios güncellerken elektriğin gitmesi gibi sorunları direkt ortadan kaldırır. Hem bilgisayar sağlıklı kapanacağı için de güç kaynağınızı da korur. Akım koruması ups'lerin zaten içinde oluyor, eğer ups alacaksanız ayrı olarak akım korumalı bir priz almanıza gerek yok. UPS almayacaksanız eğer o zaman akım korumalı priz almak çok güvenli olur. Fakat UPS alırken bilgisayarınızın tükettiği güç ile orantılı almalısınız. 400W güç tüketen bir bilgisayarınıza düşük bir ups alırsanız çalışmaz. Bilgisayarınız tükettiği güç ile orantılı ups'lerin fiyatları da artar. Başta fiyatları tuzlu gibi gelebilir fakat hayatınızda yapabileceğiniz en iyi harcamalardan birisi olur. Beklemediğiniz bir anda bilgisayarınızı ve sizin hayatınızı kurtarır. Eğer 600W ve daha altı güç tüketen bir bilgisayarınız var ise Powerful SLE–1000 1000VA işinizi rahatlıkla görür.

Son düzenleme:
UPS (Kesintisiz Güç Kaynağı) elektrikler gittiği zaman bilgisayarınızı belli bir süre açık tutmaya yarar. Genelde 2-4 priz çıkışları oluyor, yani monitör güç kablosunu da ups'ye takarsanız elektrikler gittiği zaman monitörünüz de belli bir süre açık kalır. Eğer almak gibi bir imkanınız varsa kesinlikle alın derim ben. Her bilgisayar kullanıcısının kullanması gereken bir şey. Bilgisayarınızda data kaybı veya bios güncellerken elektriğin gitmesi gibi sorunları direkt ortadan kaldırır. Hem bilgisayar sağlıklı kapanacağı için de güç kaynağınızı da korur. Akım koruması ups'lerin zaten içinde oluyor, eğer ups alacaksanız ayrı olarak akım korumalı bir priz almanıza gerek yok. UPS almayacaksanız eğer o zaman akım korumalı priz almak çok güvenli olur. Fakat UPS alırken bilgisayarınızın tükettiği güç ile orantılı almalısınız. 400W güç tüketen bir bilgisayarınıza düşük bir ups alırsanız çalışmaz. Bilgisayarınız tükettiği güç ile orantılı ups'lerin fiyatları da artar. Başta fiyatları tuzlu gibi gelebilir fakat hayatınızda yapabileceğiniz en iyi harcamalardan birisi olur. Beklemediğiniz bir anda bilgisayarınızı ve sizin hayatınızı kurtarır.
Cevabınız için teşekkür ederim. Bir de eğer biliyorsanız regülatör nedir ve önerebileceğiniz marka veya ürün var mıdır?

Cevabınız için teşekkür ederim. Bir de eğer biliyorsanız regülatör nedir ve önerebileceğiniz marka veya ürün var mıdır?
Hocam verdiğim cevabı düzenledim ve 600W'a kadar besleyebilen bir ups linki bıraktım bakabilirsin. Regülatör de bir akım dengeleyici, kısacası akım korumalı priz ile aynı bir şey gibi. UPS'lerde bu korumaların hepsi var zaten.

Hocam verdiğim cevabı düzenledim ve 600W'a kadar besleyebilen bir ups linki bıraktım bakabilirsin. Regülatör de bir akım dengeleyici, kısacası akım korumalı priz ile aynı bir şey gibi. UPS'lerde bu korumaların hepsi var zaten.
Dostum her şey için teşekkür ederim. Bir sorum daha olacak.

Bilgisayarımda 600 watt güç kaynağı va, fakat PC genellikle 400-450 watt civarında çalışıyor. Çok sık oyun oynamıyorum ara sıra arkadaşlarımla lol oynuyorum oda bilgisayari cok yormaz.

UPS için ayırabileceğim bütçe sınırlı bu yüzden 650 VA kapasitesinde bir UPS yeterli olur diye düşünüyorum. Eğer yetmezse mecburen 1000 VA olanı almak zorunda kalacağım.
Senin bu konudaki görüşün nedir?
Birde elektirik kesintisinde kac dakika dayanir

Dostum her şey için teşekkür ederim. Bir sorum daha olacak.

Bilgisayarımda 600 watt güç kaynağı va, fakat PC genellikle 400-450 watt civarında çalışıyor. Çok sık oyun oynamıyorum ara sıra arkadaşlarımla lol oynuyorum oda bilgisayari cok yormaz.

UPS için ayırabileceğim bütçe sınırlı bu yüzden 650 VA kapasitesinde bir UPS yeterli olur diye düşünüyorum. Eğer yetmezse mecburen 1000 VA olanı almak zorunda kalacağım.
Senin bu konudaki görüşün nedir?
Birde elektirik kesintisinde kac dakika dayanir
Hocam 650VA UPS, dediğiniz güç tüketimi için sınırda kalır ve biraz riskli olur. Hatta monitörü de taktığınız zaman (monitörler genelde 40-50W güç tüketir) büyük ihtimalle yetmeyecektir. Evet farkındayım fiyatları biraz tuzlu fakat bir kere para verirsiniz ve sizi bilgisayarınızdan olmaktan kurtarır. Hem 1000VA'lık modeli alırsanız ileride yeni bir bilgisayar bile alsanız rahatlıkla 600W sınırında kullanırsınız.

Hocam 650VA UPS, dediğiniz güç tüketimi için sınırda kalır ve biraz riskli olur. Hatta monitörü de taktığınız zaman (monitörler genelde 40-50W güç tüketir) büyük ihtimalle yetmeyecektir. Evet farkındayım fiyatları biraz tuzlu fakat bir kere para verirsiniz ve sizi bilgisayarınızdan olmaktan kurtarır. Hem 1000VA'lık modeli alırsanız ileride yeni bir bilgisayar bile alsanız rahatlıkla 600W sınırında kullanırsınız.
teşekkür ederim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,160,781
Üyeler
184,346
Son üye
azosial
Geri