Neler Yeni

[REHBER] İNNO3D Ekran Kartları alınır mı?? FPS Değerleri, Sıcaklığı Nasıl?

ByEfe04

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,874
İsim
Efe Kıcır
Arkadaşlar bu rehberi İNNO3D ekran kartlarına güvenemeyen bilmeyen sıcaklıklarından korkan ve alınır mı diye konu açan arkadaşlar için açıyorum. Umarım faydalı olur, eksiklerimi veya varsa hatalarımı yazmanız benim için çok güzel olur :)

İNNO3D NEDİR ? NASIL BİR MARKADIR?
Şimdi arkadaşlar İNNO3D markası PC PARTNER şirketinin bir markasıdır, bu PC PARTNER şirketinde hepimizin bildiği ve artık aşina olduğu markalardan ZOTAC markası da bulunuyor.
İNNO3D markası, ülkemizde çok eskiden bulunan bir marka ancak geçmişte ülkede tutunamayıp bir çok marka gibi geri çekilmiş. Ancak ülkemizde yeniden satışa giren bu marka diğer markalara nazaran biraz daha uygun fiyattan satış yapmakta. İşte bu da alıcıların gözünü korkutuyor bende zaten bunun için bu rehber i yazıyorum :).

İNNO3D KARTLAR IN ISI DEĞERLERİ NEDİR?
Şimdi kullanan biri olarak İNNO3D nin Soğutma performansını ben gayet beğeniyorum yerinde bir soğutmaya sahip, kullandığım kart,
5c9bc0627666a.jpeg

Bu kartın tamda kendisindir. Ve gördüğümüz üzere ufak minimal bir yapıya sahip ve fanları küçük bir yapıda. Ancak bu fanlar göründüğü gibi değil küçük olmalarına rağmen güzel bir soğutmaya sahipler.
Örnek vermek gerekirse, GTA 5 i ultra ayarlarda 1, 1 buçuk saat boyunca oynuyorum ve kart neredeyse tam yükte çalışıyor ortalama olarak 65 ile 70 derece arasında seyretmekte.
Ancak bu modelin fanlarının küçük olmasından dolayı sesli çalışabilir arkadaşlar. Bendeki rahatsız edici ses çıkartmıyor fakat çıkarttığını söyleyenlerde var.

İNNO3D MARKALI BİR KART IN FPS DEĞERİ NASIL?
Arkadaşlar kullandığım kart, İNNO3D GEFORCE GTX 1660 TWİN X2.
Merak edenler için yazıma 2 tane oyunun FPS değerlerine de ekledim, bu oyunlar, GTA 5, FORTNİTE

NOT: MONİTÖRÜM 1080P OLMADIĞINDAN OYUN TESTLERİ 1440*900P OLARAK YAPILMIŞTIR.
NOT 2: OYUN TESTİ SIRASINDA ARKADA HERHANGİ BİR UYGULAMA AÇIK BIRAKILMAMIŞTIR, NVİDİA DENETİM MASASI AYARLARI PERFORMANS AYARINDADIR.

Şimdi arkadaşlar GTA 5 adlı optimizasyonu berbat olan bir oyundan başlayalım, bu oyunda yapmış olduğum testteki ayarlar bu şekildedir,
GTA 5.PNG

Arkadaşlar ekran kartınızın sınırlarını zorlamak için bu oyunda bir arabaya binip olabildiğince şehirde hız yapmalısınız böylece FPS iniz düşer ve kartınız zorlanır, böylece verebileceği FPS ortaya çıkar.
Bende bir arabaya binip bu ayarlarda şehirde hız yaptım araba ile ve minimum ortalama ve maximum olarak aldığım değerler şu şekildedir,

gta 5 fps.PNG

Evet şimdi FORTNİTE oyununa geçelim, bu oyundaki ayarlarım da şu şekildedir,

FORTNİTE AYARLAR.PNG

Fortnite oyununda da map te mutlu mahalle adlı yere iniş yaptıktan sonra benchmark testini başlattım ve inince de güzel bir fight a girdim, minimum ortalama ve
maximum FPS değerleri şu şekildedir,

fortnite benchhmar.PNG

Hazırladığım rehberde umarım okuyanlara faydam dokunur, üşenmeyip okuyanlara teşekkür ediyorum. :)

Son düzenleme:
Arkadaşlar bu rehber i İNNO3D ekran kartlarına güvenemeyen bilmeyen sıcaklıklarından korkan ve alınır mı? diye konu açan arkadaşlar için açıyorum. Umarım faydalı olur, eksiklerimi veya varsa hatalarımı yazmanız benim için çok güzel olur :)

İNNO3D NEDİR ? NASIL BİR MARKADIR?
Şimdi arkadaşlar İNNO3D markası PC PARTNER şirketinin bir markasıdır, bu PC PARTNER şirketinde hepimizin bildiği ve artık aşina olduğu markalardan ZOTAC markası da bulunuyor.
İNNO3D markası, ülkemizde çok eskiden bulunan bir marka ancak geçmişte ülkede tutunamayıp bir çok marka gibi geri çekilmiş. Ancak ülkemizde yeniden satışa giren bu marka diğer markalara nazaran biraz daha uygun fiyattan satış yapmakta. İşte bu da alıcıların gözünü korkutuyor bende zaten bunun için bu rehber i yazıyorum :).

İNNO3D KARTLAR IN ISI DEĞERLERİ NEDİR?
Şimdi kullanan biri olarak İNNO3D nin Soğutma performansını ben gayet beğeniyorum yerinde bir soğutmaya sahip, kullandığım kart,
Alıntıyı görüntüle
Bu kartın tamda kendisindir. Ve gördüğümüz üzere ufak minimal bir yapıya sahip ve fanları küçük bir yapıda. Ancak bu fanlar göründüğü gibi değil küçük olmalarına rağmen güzel bir soğutmaya sahipler.
Örnek vermek gerekirse, GTA 5 i ultra ayarlarda 1, 1 buçuk saat boyunca oynuyorum ve kart neredeyse tam yükte çalışıyor ortalama olarak 65 ile 70 derece arasında seyretmekte.

İNNO3D MARKALI BİR KART IN FPS DEĞERİ NASIL?
Arkadaşlar kullandığım kart, İNNO3D GEFORCE GTX 1660 TWİN X2.
Merak edenler için yazıma 2 tane oyunun FPS değerlerine de ekledim, bu oyunlar, GTA 5, FORTNİTE

NOT: MONİTÖRÜM 1080P OLMADIĞINDAN OYUN TESTLERİ 1440*900P OLARAK YAPILMIŞTIR.
NOT 2: OYUN TESTİ SIRASINDA ARKADA HERHANGİ BİR UYGULAMA AÇIK BIRAKILMAMIŞTIR, NVİDİA DENETİM MASASI AYARLARI PERFORMANS AYARINDADIR.

Şimdi arkadaşlar GTA 5 adlı optimizasyonu berbat olan bir oyundan başlayalım, bu oyunda yapmış olduğum testteki ayarlar bu şekildedir,
Alıntıyı görüntüle
Arkadaşlar ekran kartınızın sınırlarını zorlamak için bu oyunda bir arabaya binip olabildiğince şehirde hız yapmalısınız böylece FPS iniz düşer ve kartınız zorlanır, böylece verebileceği FPS ortaya çıkar.
Bende bir arabaya binip bu ayarlarda şehirde hız yaptım araba ile ve minimum ortalama ve maximum olarak aldığım değerler şu şekildedir,

Alıntıyı görüntüle

Evet şimdi FORTNİTE oyununa geçelim, bu oyundaki ayarlarım da şu şekildedir,

Alıntıyı görüntüle

Fortnite oyununda da map te mutlu mahalle adlı yere iniş yaptıktan sonra benchmark testini başlattım ve inince de güzel bir fight a girdim, minimum ortalama ve
maximum FPS değerleri şu şekildedir,

Alıntıyı görüntüle

Hazırladığım rehberde umarım okuyanlara faydam dokunur, üşenmeyip okuyanlara teşekkür ediyorum. :)
Kusura bakma okumaya üşendim ama teşekkür ederim

owl.zfg

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,514
İsim
Mertcan
Güzel olmuş ama sesten bahsetmemişsin. Aynı karta sahibim ve soğutma bloğu tek kocaman yüzey alanı arttırılmış bir alüminyum blok. Bloklar arasında geçebileceği bir hava kanalı olmadığından ve fanlar küçük olduğundan çok sesli çalışıyor. Şuan oturduğum yer 30-35 derece arasında ve 5 dakikalık bir furmark testinde ekran kartı 83 dereceyi buldu. Kendim özel bir fan eğrisi yaparak biraz sıcaklıkları düşürdüm fakat bu sefer de ses biraz kafa şişirir oldu hem de kulaklıkla oynamama rağmen

ByEfe04

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,874
İsim
Efe Kıcır
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Güzel olmuş ama sesten bahsetmemişsin. Aynı karta sahibim ve soğutma bloğu tek kocaman yüzey alanı arttırılmış bir alüminyum blok. Bloklar arasında geçebileceği bir hava kanalı olmadığından ve fanlar küçük olduğundan çok sesli çalışıyor. Şuan oturduğum yer 30-35 derece arasında ve 5 dakikalık bir furmark testinde ekran kartı 83 dereceyi buldu. Kendim özel bir fan eğrisi yaparak biraz sıcaklıkları düşürdüm fakat bu sefer de ses biraz kafa şişirir oldu hem de kulaklıkla oynamama rağmen
Bende tam yükte çalışırken sesi geliyor ancak rahatsız edici düzeyde değil.

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,250
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Kartın fanları küçük ve sesli. Ayrıca sıcaklık da 70' i geçiyor. Ucuz etin yahnisi. 120W TDP var bunda benim RX 590 ile aynı sıcaklık 180W TDP.
RX 590 kartımdan ses gelmiyor ama resmen :)

owl.zfg

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,514
İsim
Mertcan
Bende tam yükte çalışırken sesi geliyor ancak rahatsız edici düzeyde değil.
Fanlar yüzde 75 üzerine çıktığında aşırı rahatsız edici oluyor bence. Ben laptoptan geçtiğim için beni fazla rahatsız etmez diye düşünüyorumdum ama bu daha çok ses çıkarıyor. Sen oyun seslerini aşırı açıyor olabilirsin.

AprnHaci

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,175
İsim
Alperen Demirezen
İyi gösteri , çok iyi gösteri.

ByEfe04

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,874
İsim
Efe Kıcır
Kartın fanları küçük ve sesli. Ayrıca sıcaklık da 70' i geçiyor. Ucuz etin yahnisi. 120W TDP var bunda benim RX 590 ile aynı sıcaklık 180W TDP.
70 i tam yükte geçtiğini göremedim ama iyi grafikli oyunlarda geçebilir. Fanlarda küçük olduğundan dolayı sesli olabiliyor tam yükte evet.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Fanlar yüzde 75 üzerine çıktığında aşırı rahatsız edici oluyor bence. Ben laptoptan geçtiğim için beni fazla rahatsız etmez diye düşünüyorumdum ama bu daha çok ses çıkarıyor. Sen oyun seslerini aşırı açıyor olabilirsin.
Valla hayır aksine çok açmayı sevmiyorum, ama nedense bendeki öyle abartılacak kadar ses felan çıkartmıyor yani bu güne kadar rahatsız olupta off ne ses çıkarttın be dediğim olmadı.

owl.zfg

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,514
İsim
Mertcan
Hangi modeli kullanıyorsun ? Ve evet benimde dediğim gibi baya sesli çalışabiliyor.

ByEfe04

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,874
İsim
Efe Kıcır
Hangi modeli kullanıyorsun ? Ve evet benimde dediğim gibi baya sesli çalışabiliyor.
590 S.E kullanıyor galiba. Zaten ben ses yok demiyorum ama bendeki nedense öyle rahatsız edici ses çıkartmıyor. Rehber e bunuda ekleyeyim de yalan felan olmasın bendeki olmuyor diye başka bir kişi alır ve sesli olur ben yalancı olurum sonra :D

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,250
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
590 S.E kullanıyor galiba. Zaten ben ses yok demiyorum ama bendeki nedense öyle rahatsız edici ses çıkartmıyor. Rehber e bunuda ekleyeyim de yalan felan olmasın bendeki olmuyor diye başka bir kişi alır ve sesli olur ben yalancı olurum sonra :D
RX 590 Nitro+ Special Edition

Top Bottom