Neler Yeni

(Rehber ve Hikaye) Diş Teli Taktıracaklar İçin

caang

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
449
İsim
Caner
Max 2 sene dedi doktor.
ileride lastik tedavisi uygulayacak sana büyük ihtimalle , sakın ihmal etme benimki 1 buçuk senede biteceğine 3 yılda bitti geçen ay çıkarttım

Mehmet

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,541
İsim
Mehmet
İlgilendiği Kategoriler
Donanım İnceleme
ileride lastik tedavisi uygulayacak sana büyük ihtimalle sakın ihmal etme benimki 1 buçuk senede biteceğine 3 yılda bitti geçen ay çıkarttım
Lastik tedavisi nasıl bir şey?

Alper Arıkan

80+ Gold
En İyi Cevap
1
ileride lastik tedavisi uygulayacak sana büyük ihtimalle , sakın ihmal etme benimki 1 buçuk senede biteceğine 3 yılda bitti geçen ay çıkarttım
Çıkarınca nasıl bir his oluşuyor, benim de çıkmasına 6 ay falan kaldığını düşünüyorum da, biraz anlatır mısın :)?

caang

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
449
İsim
Caner
Lastik tedavisi nasıl bir şey?
alt ve üstü orantılamak gibi bir şey yukarıdaki braketden aşağı brakete ortodonti lastiği takıyorsun doktorunun verdiği ( boyutları var durumdan duruma göre değişiyor) ben ilk başta çarpraz sonra üçgen şeklinde taktım.

Mehmet

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,541
İsim
Mehmet
İlgilendiği Kategoriler
Donanım İnceleme
alt ve üstü orantılamak gibi bir şey yukarıdaki braketden aşağı brakete ortodonti lastiği takıyorsun doktorunun verdiği ( boyutları var durumdan duruma göre değişiyor) ben ilk başta çarpraz sonra üçgen şeklinde taktım.
Peki acı ya da zorluk çekiyor musun?

caang

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
449
İsim
Caner
Çıkarınca nasıl bir his oluşuyor, benim de çıkmasına 6 ay falan kaldığını düşünüyorum da, biraz anlatır mısın :)?
ilk başlarda şaşırıyon lan bu benim dişlerim mi diye nası böyle gözüküyor felan sonra güllük gülistan işte
Mesaj otomatik birleştirildi:

Peki acı ya da zorluk çekiyor musun?
malesef :confused: ben zorlanmıştım ve çok kötü durduğu için takmamıştım şimdi maske felan var en azından zorlanmassın bu karantinadan sonra başladım düzenli şekilde takmaya yine arada sırada aksatıyordum düzeldi işte o sıra

Alper Arıkan

80+ Gold
En İyi Cevap
1
ilk başlarda şaşırıyon lan bu benim dişlerim mi diye nası böyle gözüküyor felan sonra güllük gülistan işte
Mesaj otomatik birleştirildi:

malesef :confused: ben zorlanmıştım ve çok kötü durduğu için takmamıştım şimdi maske felan var en azından zorlanmassın
O günlere kavuşurum inşallah, 4 yıldır gına geldi artık bişeyi doğru düzgün ısıramamaktan

caang

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
449
İsim
Caner

Alper Arıkan

80+ Gold
En İyi Cevap
1

crazyboy40

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,559
İsim
Samet Kaya
Hocam geçen haftalarca dolgu ve diş sıkması için dişçiye gittim bana diş teli takılması gerektiğini söyledi ayrıca sağ üstteki dişimin yaklaşık 5 yıl önce çıkması gerekirken hala çıkmamış ve ters dönmüş ablam sürgü veya çivi ile o dişi yerine getireceklerini, ve diş telinin her türlü takılmasını gerektiğini söyledi (2. sınıf diş hekimliği okuyor). İlk sorum altta tel takıldığında mı çok ağrıtıyor yoksa üstte mi. İkincisi ise kaç aya kadar birşeyler ısıramayacağım ve ağrılar ne boyutta ayrıca hassaslık derecesi ne kadar yani ağzınıza aldığınız darbe çok mu şiddetli idi

caang

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
449
İsim
Caner
Hocam geçen haftalarca dolgu ve diş sıkması için dişçiye gittim bana diş teli takılması gerektiğini söyledi ayrıca sağ üstteki dişimin yaklaşık 5 yıl önce çıkması gerekirken hala çıkmamış ve ters dönmüş ablam sürgü veya çivi ile o dişi yerine getireceklerini, ve diş telinin her türlü takılmasını gerektiğini söyledi (2. sınıf diş hekimliği okuyor). İlk sorum altta tel takıldığında mı çok ağrıtıyor yoksa üstte mi. İkincisi ise kaç aya kadar birşeyler ısıramayacağım ve ağrılar ne boyutta ayrıca hassaslık derecesi ne kadar yani ağzınıza aldığınız darbe çok mu şiddetli idi
Açıkçası ikiside ağrıyordu başlarda ayrı ayrı taktırmadım. İkincisi ise tamamen geçtiği zaman(en fazla 1 ay felan sürer) her şeyi ısırıyordum.

crazyboy40

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,559
İsim
Samet Kaya
Açıkçası ikiside ağrıyordu başlarda ayrı ayrı taktırmadım. İkincisi ise tamamen geçtiği zaman(en fazla 1 ay felan sürer) her şeyi ısırıyordum.
hocam ben dönersiz yapamam :cry:

Alper Arıkan

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,040,991
Üyeler
165,098