Neler Yeni

[Rehberimsi] 5600x-3060ti/3070/3080 kaliteli sistem toplama (ışıklı misikli)

mszeyrek

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,665
İsim
Muhammed said zeyrek
Şöyle bir konfigürasyon düşündüm (belki 1-2 aya ben de alırım)

Sistemi kaliteli parçalardan seçtim ve tamamen RGB sync ile kullanılabilir.

Stoklar aşırı değişken olduğu için link bırakmıyorum

Anakart olarak 2 tane argb girişi olan b550m mortar wifi seçtim Bluetooth (yanılmıyorsam 5.0) ve wifi 6 destekliyor. Argb sync için de kasa kontrolcüsenden gelen kabloyu ekran kartının zincirleme yapabilmek için konulmuş argb kablo girişine takacaksaniz ve bunu alttaki argb slotuna takmak mantıklı sistem fanları ise kontrolcüden çıkan tek kabloyu sys fan slotlarından birine takın sıvı soğutmadan da tek ARGB ve tek fan kablosu çıkıyor fanı CPU fan a argb kablosunu da üstteki argb girişine takabilirsiniz (argb ve fan kablolaması çok soruluyor diye detaylı değindim.) Vrm yapısı da iyi. mATX bir board olmasına rağmen yeteri kadar slotu var type c 10gbit girişi de var . 5. Nesil işlemci için bios update gerekirse bios flash özelliği ile USB bellek yardımıyla yapabilirsiniz eski nesil bir işlemciye gerek yok. Ve 4 tane ram slotu var çoğu mATX anakartda 2 tane var ama üst seviye mATX lerde genelde 4 tane oluyor ve bazı mATX çok şık Corsair Crystal kasalarda kullanmak için ideal bir anakart.

Gpu olarak başlıktaki 3 ekran kartının da gamerock modellerini öneriyorum hem ısınmıyor hem kasada çok güzel duruyor hem de fiyatı uygun.

SilverStone pf 240 sıvı soğutma öneriyorum yukarıda egzoz fan olarak takılması önerim.

Kasa olarak aerocool airhawk Duo öneririm çok pahalı değil şık hava akışı harika ve argb ve fan kontrolcüsü ile geliyor. Böylece ikisi için de tek çıkış oluyor.
.

depolama kişisel olarak ihtiyaci değişen bir şey pcie gen 4 e kadar destekliyor minimum olarak da kingston a2000 500gb öneriyorum ve yanına da 1/2tb hdd öneriyorum.

psu olarak kaliteli bir 750w öneriyorum 3060ti için 650 olabilir 3080 için 850 de olabilir

Minimum olarak

High Power Element BR 650W 80+ Bronze Siyah​

700w için
Fsp Speed Series Hydro 700 W 80+ Bronze

750w için

High Power Performance GD 750W; 80+ Gold
(Buraya kadar psulari f/p seçtim ama bütçe yüksekse tabi ki çok daha iyi psular var.)

850w için

Bütçeye göre çok çeşitlilik var ama üst seviye sistem toplayacaklar için modüler psu öneriyorum rog thor, Corsair rm serisi psulara bakılabilir.

Ram olarak minimum için spectrix d50 öneriyorum 8x2 3200mhz olandan bahsediyorum ve sanırım bu sistemde RGB için fazladan para vereceğiniz tek parça ram ama o da çok fazla bir fark değil üst seviye için de Trident Z nin bütçeniz yettiği kadar mhzli Royal ve normal serilerini alın Neo serisi daha ucuz olsa da çipleri bir seviye daha düşük.

İşlemci olarak başlıktaki gibi 5600x şu an stok sıkıntısı var ama rehberim spesifik bir zaman için değil.

Sistemde RGB uyumuna önem de versem sistemde RGB için hiç bir şeyden kismadım ve kısılmasını önermem.

mszeyrek

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,665
İsim
Muhammed said zeyrek
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Önerdiğim çözünürlükler /minimum önerdiğim çözünürlükler

3060ti 1440p/1080p

3070 1440p/1440p

3080 4k / 1440p
Mesaj otomatik birleştirildi:

Rehberimsi denir buna. :D
İsmi bir kenara koyarsak sistem nasıl?

Barış Yalçın

80+ Platinum
En İyi Cevap
20
Önerdiğim çözünürlükler /minimum önerdiğim çözünürlükler

3060ti 1440p/1080p

3070 1440p/1440p

3080 4k / 1440p

İsmi bir kenara koyarsak sistem nasıl?
Parça kalitesi ve sıvı soğutmanın masrafını da düşünürsek güzel bir sistem ama daha ucuza mal edilebilir.

The Last Dragonborn

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Direk yazmayıp başlıklar koysaydın örnek:
Anakart
Anakart olarak 2 tane argb girişi olan b550m mortar wifi seçtim Bluetooth (yanılmıyorsam 5.0) ve wifi 6 destekliyor. Argb sync için de kasa kontrolcüsenden gelen kabloyu ekran kartının zincirleme yapabilmek için konulmuş argb kablo girişine takacaksaniz ve bunu alttaki argb slotuna takmak mantıklı sistem fanları ise kontrolcüden çıkan tek kabloyu sys fan slotlarından birine takın sıvı soğutmadan da tek ARGB ve tek fan kablosu çıkıyor fanı CPU fan a argb kablosunu da üstteki argb girişine takabilirsiniz (argb ve fan kablolaması çok soruluyor diye detaylı değindim.) Vrm yapısı da iyi. mATX bir board olmasına rağmen yeteri kadar slotu var type c 10gbit girişi de var . 5. Nesil işlemci için bios update gerekirse bios flash özelliği ile USB bellek yardımıyla yapabilirsiniz eski nesil bir işlemciye gerek yok. Ve 4 tane ram slotu var çoğu mATX anakartda 2 tane var ama üst seviye mATX lerde genelde 4 tane oluyor ve bazı mATX çok şık Corsair Crystal kasalarda kullanmak için ideal bir anakart.
gibi gibi
böyle daha güzel olurdu.

mszeyrek

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,665
İsim
Muhammed said zeyrek
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Parça kalitesi ve sıvı soğutmanın masrafını da düşünürsek güzel bir sistem ama daha ucuza mal edilebilir.
Tabi ki edilebilir ama dediğim gibi kaliteli ve fiyatı aşırı olmayan parçalardan seçtim. Ramden 150 kasadan 200 anakarttan 200 kisalabilir ama 5600x +3060ti/3070, için giriş seviyesi parçalar olurlar Sıvı soğutma gerekli değil tabi ki ama alınacaksa önerim o ve stok soğutucu önermiyorum en azından iyi bir hava soğutma alınmalı.

Güzel sistem toplamak basit.
Önemli olan uygun fiyata toplamak
Farkettiysen her şeyin en pahalısindan atmadım ben de bilirim full Corsair Asus sistem yazmayı. Tek lüks ramlerin rgbsi (ki fiyat olarak etkisi çok az) ve sıvı soğutma. Kasa da daha ucuz olması istenirse dark guardian pro hatta ranker cygnus v2 de seçilebilir.

kaplanharun

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Tabi ki edilebilir ama dediğim gibi kaliteli ve fiyatı aşırı olmayan parçalardan seçtim. Ramden 150 kasadan 200 anakarttan 200 kisalabilir ama 5600x +3060ti/3070, için giriş seviyesi parçalar olurlar Sıvı soğutma gerekli değil tabi ki ama alınacaksa önerim o ve stok soğutucu önermiyorum en azından iyi bir hava soğutma alınmalı.

Farkettiysen her şeyin en pahalısindan atmadım ben de bilirim full Corsair Asus sistem yazmayı. Tek lüks ramlerin rgbsi (ki fiyat olarak etkisi çok az) ve sıvı soğutma. Kasa da daha ucuz olması istenirse dark guardian pro hatta ranker cygnus v2 de seçilebilir.
Ben sana bir şey demedim ya güzel sistem toplamışsın.
@Barış Yalçın ayıp değil mi ben diss atmadım

mszeyrek

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,665
İsim
Muhammed said zeyrek
Sıvı soğutma seçmemim nedeni ise o kasanın da hava akışı iyi ve anakart da iyi bir anakart. İyi bir oc performansı alınabilir.

Ve soğutucu teknobiyotikte sepete atınca 765tl oluyor.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,026,538
Üyeler
162,703
Son üye
LERO7
Top Bottom