Yardım Rekabetçi oyunlar için oled'den TN'e geçilir mi ?

Krmm

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
255
İyi forumlar herkese.

Öncelikle şuan Asus rog pg32ucdm ( 32 inç 4k 240 hertz oled ) monitör kullanıyorum. Hikayeli oyunlarda aşırı tatmin ediyor , ona hiçbir lafım yok. Rekabetçi oyunlarda ise son birkaç gündür bu monitörü deniyorum ve şunu farkettim. Tepkisellik olarak çok iyi fakat bundan önceki 24 inç zowie monitörümde oynarken daha iyi odaklanabiliyordum oyuna. 32 inçlik monitörde her tarafa odaklanmak biraz yoruyor beni. Sürekli ekranın her tarafını takip etmek eziyetmiş gibi geliyor.

Bu yüzden şuanki oledimi hikayelide kullanıp bir tane de rekabetçi oyunlar için e-spor seviyesinde bir monitör alayim diyorum. Aklımda direkt olarak Asus rog pg248qp var. 540 hertz TN panel bir monitör bu.

Bu monitöre geçiş yaparsam eğer rekabetçi oyunlarda sanki daha rahat oynarım gibime geliyor. Fakat öteki yandan oledin tepkiselliğini de kaybetmiş olacam.

Siz ne düşünüyorsunuz ?

Son düzenleme:
Boyut olarak tabi daha güzel odaklanırsın 32" lik monitöre göre fakat hem gereksiz pahalı ve gereksiz hertz değeri var. Profesyonel oyuncular bile bu kadar yüksek monitörlerde oynamıyorken, normal bir kullanıcının bu seviyede bir monitör alması garibime gidiyor.

Tabi maddi durumun çok iyidir, orasına bir şey diyemem. Ama savurganlık gibi geliyor.

Mesela CS2'de donk diye bir çocuk var. Deli bir şey. Çocuk ZOWIE XL2546K kullanıyor. 27K bandında fiyatı. Ne bileyim bunu alıp kalan parayla başka bir şeyleri upgrade edebilirsin falan.

• Muhteşem
Reaksiyonlar: Krmm
Boyut olarak tabi daha güzel odaklanırsın 32" lik monitöre göre fakat hem gereksiz pahalı ve gereksiz hertz değeri var. Profesyonel oyuncular bile bu kadar yüksek monitörlerde oynamıyorken, normal bir kullanıcının bu seviyede bir monitör alması garibime gidiyor.

Tabi maddi durumun çok iyidir, orasına bir şey diyemem. Ama savurganlık gibi geliyor.

Mesela CS2'de donk diye bir çocuk var. Deli bir şey. Çocuk ZOWIE XL2546K kullanıyor. 27K bandında fiyatı. Ne bileyim bunu alıp kalan parayla başka bir şeyleri upgrade edebilirsin falan.
Çok teşekkür ederim değerli fikirlerin için hocam. Bir noktada haklısın aslında savurganlığa giriyor 540 hertz'e yönelmek. Lakin beni şahsen tanısaydın emin ol anlardın neden o monitörü düşündüğümü. Yani normal hayatımda aşırı takıntılı bir insanım hocam :D Mesela bir şey alacağım zaman herzaman için en iyisini alayim ve yıllarca kullanayim kafasındayım. Şuan kullandığım fare , klavye , kulaklık hatta mousepad bile piyasadaki top seviye ürünler. Yanlış anlamayın bunu şu yüzden söylüyorum. Yani bir şey alırken eğer aklımdakini almayıp bütçe dostuna yönelirsem bu sefer de keşke bunu değil de onu alsaydım diye içimde bir ukte kalıyor ve pişman oluyorum. Bunu sürekli olarak yaşadığım için tecrübe edindim artık.
Zaten bu tarz şeyleri 1 kere alıyor insan. Ve yıllarca kullanıyor. O yüzden aslında giden parayı çok da umursamıyorum. Tekrardan çok saol hocam fikirlerin için.

Çok teşekkür ederim değerli fikirlerin için hocam. Bir noktada haklısın aslında savurganlığa giriyor 540 hertz'e yönelmek. Lakin beni şahsen tanısaydın emin ol anlardın neden o monitörü düşündüğümü. Yani normal hayatımda aşırı takıntılı bir insanım hocam :D Mesela bir şey alacağım zaman herzaman için en iyisini alayim ve yıllarca kullanayim kafasındayım. Şuan kullandığım fare , klavye , kulaklık hatta mousepad bile piyasadaki top seviye ürünler. Yanlış anlamayın bunu şu yüzden söylüyorum. Yani bir şey alırken eğer aklımdakini almayıp bütçe dostuna yönelirsem bu sefer de keşke bunu değil de onu alsaydım diye içimde bir ukte kalıyor ve pişman oluyorum. Bunu sürekli olarak yaşadığım için tecrübe edindim artık.
Zaten bu tarz şeyleri 1 kere alıyor insan. Ve yıllarca kullanıyor. O yüzden aslında giden parayı çok da umursamıyorum. Tekrardan çok saol hocam fikirlerin için.

Benim attığım monitör de profesyonel seviyede bir monitör ama. :D Yani adamlar evlerinde de aynı monitörü kullanıyor, turnuvalarda da. Tabi ki "aldığın zaman en iyisini al" mantalitesini ben de her zaman desteklerim. Yine de sen bilirsin.

Ama 24" e geçmek FPS oyunları için çok büyük fark yaratacaktır, ondan eminim.

• Muhteşem
Ekran küçüldükçe daha rahat geliyor. Yıllarca 60hz laptopta oynadım daha sonra 27" 2K'ya geçtim ama hala küçük ekran başka geliyor bana. Soruya gelirsek hocam güzelce anlatmış ama ben de ufak bir şey söylemek isterim. Öncelikle 4K'dan 1080p'ye düşmek "sadece rekabetçi oyun oynayacaksan" sıkıntı olmaz ama genel kullanımda zorlanacaksın. 2K 360Hz QD Panellerle baş edebilen ve "evet bu TN Panel daha iyi" diyebileceğiniz 600Hz'lik Zoweii modeli. İstediğiniz testlere bakın, istediğiniz karşılaştırmalara bakın. 540Hz TN vs 360Hz OLED'de değerler çok yakın, netlik açısından OLED önde oluyor ki sadece netlik değil OLED'in güzellikleri de ağır basıyor. Aslında bütçe varsa biraz daha dayanıp Samsung'un yeni modelini tercih edebilirsiniz. 4K 27" 240Hz modelini işinizi görebilir. Ya da yine Rog serisinde ki 480Hz OLED bakabilirsiniz ama fiyat yine uçuyor. Olay tamamen sizin keyfiniz, zevkiniz ve bütçenize kalıyor.

• Muhteşem
TN'e geçersen o bile yavaş gelecek. 27 inç OLED'e geç, rekabetçi tayfaya 32 inç fazla.

TN'e geçersen o bile yavaş gelecek. 27 inç OLED'e geç, rekabetçi tayfaya 32 inç fazla.
27 inç monitör de kullanmıştım ve o bile büyük geliyor hocam. 24 inç'in tadı bambaşka. Bir de 2.monitör olarak oled almak istemiyorum. Çünkü şuanki oledimi kullanmadığım zamanlarda , yani şuan burda size yazarken bile 2. monitörümü kullanıyorum. Statik şeylerden kaçınmak istediğim için günlük işler için de kullanacam. Yani TN paneli alınca hem rekabetçi hem günlük iş olarak kullanacam. Şuanki oledi ise sadece hikaye oyunlarında açık tutacam. O yüzden şuanki 2.monitörümü satıp oled alırsam rahat rahat kullanamam yani. 540 hertz TN paneller oledlerden daha mı kötü tepkisellik olarak ?

27 inç monitör de kullanmıştım ve o bile büyük geliyor hocam. 24 inç'in tadı bambaşka. Bir de 2.monitör olarak oled almak istemiyorum. Çünkü şuanki oledimi kullanmadığım zamanlarda , yani şuan burda size yazarken bile 2. monitörümü kullanıyorum. Statik şeylerden kaçınmak istediğim için günlük işler için de kullanacam. Yani TN paneli alınca hem rekabetçi hem günlük iş olarak kullanacam. Şuanki oledi ise sadece hikaye oyunlarında açık tutacam. O yüzden şuanki 2.monitörümü satıp oled alırsam rahat rahat kullanamam yani. 540 hertz TN paneller oledlerden daha mı kötü tepkisellik olarak ?
Yani öyle bir şey mümkün değildir bence hocam yoksa espor camiası oled kullanırdı.

Bana da öyle geliyor. Bu arada konuyla alakalı olarak sizin düşünceniz nedir hocam ?
Yani bütçe sorununuz yoksa alınabilir ikinci ekran olarak benim de yapmak istediğim bir fikirdi bu ama bütçem el vermiyor :D Rekabetçi oyunlara çok önem veriyorsanız ve 540 fps üzeri sabit alabileceğinizi düşünüyosanız alınabilir tabi ki.

• Muhteşem
Yani bütçe sorununuz yoksa alınabilir ikinci ekran olarak benim de yapmak istediğim bir fikirdi bu ama bütçem el vermiyor :D Rekabetçi oyunlara çok önem veriyorsanız ve 540 fps üzeri sabit alabileceğinizi düşünüyosanız alınabilir tabi ki.
9800x3d alacam hocam fakat ekran kartı olarak bir süre 4070 Tİ kullanacam. Bu şekilde 540 üstüne çıkarım gibi sanki cs2'de falan. Ama pubg'de çıkamayacam sanırım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,095,799
Üyeler
174,242
Son üye
Askar534
Geri