Yardım Zowie 600 hertz almaya değer mi sizce ?

480hz oled monitör kullanıyorum 360 tan sonrası fantazi ghosting sorunu olmayan 360hz monitör yeterli

• Beğen
Reaksiyonlar: Krmm
İyi Sosyaller herkese.

Yorum yapmadan önce sonuna kadar okursanız sevinirim. 1 dakikanızı almaz zaten.

Hem hikaye tabanlı oyunlar oynayan hem de rekabetçi oyunları try hard oynayan, elo kasan biriyim. 7 ay kadar önce hikaye tabanlı oyunlar için 32 inç 4K OLED monitör aldım. Görsel olarak hikaye oyunlarında şu an yeteri kadar tatmin oluyorum. Lakin maalesef rekabetçi oyunlarda 32 inç monitörün dezavantajlarını yaşıyorum.

Durum böyle olunca haliyle 2. monitör olarak bir tane de rekabetçi oyun monitörü alma kararı verdim. Oynadığım rekabetçi oyunlarda 600 FPS üstünü görebildiğim için haliyle 600 Hertz almayı planladım.

Lakin bazı insanlar bu monitörün parasını hak etmediğini söylediği için biraz moralimi bozdular. Siz ne düşünüyorsunuz? Sizce almaya değer mi benim kullanım senaryoma göre? Fiyatı 50 bin civarı.

Buraya kadar okuduysanız çok teşekkür ederim.
Dostum Zowie monitör kullanan birisi olarak yazıyorum. benQ dışında hiç bir monitör kullanmam 13 yıldır sadece benQ kullanıyorum. Bence 360 modelide yeterli olabilir. Ama 600 hzde kulağa güzel geliyor. Sisteminin o fpsyi vereceğini düşünüyorsan al. Benq monitör endustrisinde rakipsizdir ve emsalsizdir. DyAc gibi teknolojileride göz ardı edilmemeli. Flash patladıktan sonra ilk senin rakibi görmen. Spray atarken ekranın daha az titremesi gibi şeyler bence harikulade.

Yakın zamana kadar 500hz vardı elimde. Bir süre deneyip sattım. 360 üstü çok manidar bir fark yaratmıyor. Objektif olarak da durum böyle zira kazandırdığı ms farkı çok çok minik. Ciddi bir fps oyuncusuysanız 360 hz alıp kalan paraya ekipman yatırımı yaparak daha çok ms kazanabilirsiniz.

Yakın zamana kadar 500hz vardı elimde. Bir süre deneyip sattım. 360 üstü çok manidar bir fark yaratmıyor. Objektif olarak da durum böyle zira kazandırdığı ms farkı çok çok minik. Ciddi bir fps oyuncusuysanız 360 hz alıp kalan paraya ekipman yatırımı yaparak daha çok ms kazanabilirsiniz.
Hocam şöyle düşünün aynı kalitede iki oyuncudan birine 360hz birine 600hz monitör verin illaki bir zaman sonra 600hz e adapte olan oyuncu bir milim daha öne geçecektir olay da bu zaten bunu isteyen birisi için ve bütçe sorunu da yoksa alınabilir elbette.

Hocam şöyle düşünün aynı kalitede iki oyuncudan birine 360hz birine 600hz monitör verin illaki bir zaman sonra 600hz e adapte olan oyuncu bir milim daha öne geçecektir olay da bu zaten bunu isteyen birisi için ve bütçe sorunu da yoksa alınabilir elbette.
Evet isteyen alır güzel de olur tabii ki ama demek istediğim şu ki: 360hz= 2.8ms frame time(ft) 600hz=1..7ms ft. Arada düz 1ms fark var. Bu 1ms farktan daha fazlasını aradaki fiyat farkını klavye, mouse, internet vs. gibi şeylere yatırmak daha ciddi bir fark sağlar. Neticede 360hz ile 600hz arasında akıcılık farkı pek yok (600'e alışan hariç). Ama bütçem var hem onu yaparım hem onu diyen için tabii ki en iyisi neyse tercih odur.

Evet isteyen alır güzel de olur tabii ki ama demek istediğim şu ki: 360hz= 2.8ms frame time(ft) 600hz=1..7ms ft. Arada düz 1ms fark var. Bu 1ms farktan daha fazlasını aradaki fiyat farkını klavye, mouse, internet vs. gibi şeylere yatırmak daha ciddi bir fark sağlar. Neticede 360hz ile 600hz arasında akıcılık farkı pek yok (600'e alışan hariç). Ama bütçem var hem onu yaparım hem onu diyen için tabii ki en iyisi neyse tercih odur.
Hocam 50k lık monitör almayı düşünen birinin diğer parçaları da en iyisidir diye düşünüyorum o yüzden yoksa tabi ki onlara yatırım yapması da mantıklı.

• Beğen
Reaksiyonlar: Krmm
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,289
Üyeler
183,409
Son üye
meteree
Geri