Renoult Megane "Motorda hasar riski" uyarısı

dreamuiz

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
465
araç megane 2021 model, uzun yoldan sonra arabayı bıraktım sabah kaputu açtım suyuna muyuna baktım bir şey yoktu yine yola çıkacaktım ki bu uyarı geldi, bi yarım saat sonra aracı yetkili servise bildirmek üzere resmini çekip atacaktım ki kendi kendine uyarı gitti yola da çıktım bir şey olmadı. Bu konuyu yazarken arabayı bi çalıştırayım dedim 1 gündür yatıyor ama yine aynı uyarıyı verdi şu an araba açık karşımda aynı uyarı duruyor. İnternette araştırdığımda araba sürekli bu hatada oluyormuş yürümüyormuş ama benim araç yürüyorda uyarı sesi kesiliyor. Bunun problemi nedir? Kendi kendine geçti diye servise götürmedim.

Renaultlarda direksiyon çevresindeki kablolar zaman zaman bu arızalara sebep olabiliyor. Direksiyonu sonuna kadar çevirdiğiniz zamanlar için bir bakın yaşanabiliyor. 2021 ama hangi motor hangi paket onları da yzın.

Renault grubunda belli hatalara her şey sebep olabiliyor. Mesela geçen günlerde benim 1.5 DCİ Megane 4'de Egzoz emisyon ve enjeksiyonları kontrol ettirin hatası vardı açıp kaputu baktım turbo hortumunda çatlak var hava kaçırıyordu. Ustaya götürdüm yeterli hava gelmediğinden sensör hata veriyor dedi. Muhtemelen farklı bir sorun motor uyarısı olarak veriyor. PC ye bağlayıp hataya bakılsın.

Renaultlarda direksiyon çevresindeki kablolar zaman zaman bu arızalara sebep olabiliyor. Direksiyonu sonuna kadar çevirdiğiniz zamanlar için bir bakın yaşanabiliyor. 2021 ama hangi motor hangi paket onları da yzın.
2022 benzinli boş paket yanlış yazmışım, şimdi düzelmiş güneş altında kalıyor diyemi dicem de saçma olur

Geri