ResizeBar olayı bilen biri bakarsa

Reaksiyon skoru
35
Gigabyte b550 ds3h anakart
5600 işlemci
Rx 6600xt ekran kartı

Bios dan her şey açık ama hâlâ softwaredan açamıyorum bide softwareda işlemci gözükmüyor ayarlanıyor bölümünde

Gigabyte b550 ds3h anakart
5600 işlemci
Rx 6600xt ekran kartı

Bios dan her şey açık ama hâlâ softwaredan açamıyorum bide softwareda işlemci gözükmüyor ayarlanıyor bölümünde
BIOS güncellemen varsa bir yap bakalım. AMD Softwaredan o bölümün fotoğrafını atabilir misin?

BIOS'tan hem Resize Bar hem de Above 4G ayarını aktif ediyorsun dimi hocam?
Aynen öyle hatta csmyide kapatıyorduk heralde daha dün yaptım akşama kadar araştırdım yinede softwaredan kullanılabiliri açamadım görmüyor ve ayarlanıyor sekmesindede işlemcime müdahele edemiyorum ekran kartına ediyor hız aşırtma vram felan ama işlemci yok

BIOS'tan hem Resize Bar hem de Above 4G ayarını aktif ediyorsun dimi hocam?
Sayın modaratör durum bundan ibaret software durumuda böyle dediğim gibi her şey hazır ama kullanılabilir değil yardımcı olursanız sevinirim

Ekler

• IMG_20230925_131325.jpg
    IMG_20230925_131325.jpg
    1.3 MB · Hit: 40
  • IMG_20230925_131335.jpg
    IMG_20230925_131335.jpg
    1.1 MB · Hit: 44
  • IMG_20230925_131435.jpg
    IMG_20230925_131435.jpg
    1.3 MB · Hit: 45
Sayın modaratör durum bundan ibaret software durumuda böyle dediğim gibi her şey hazır ama kullanılabilir değil yardımcı olursanız sevinirim
BIOS ayarlarını bir sıfırla bakalım. Ondan sonra kaydedip çık. Bunları yaptıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatıp BIOS'a girip tekrardan aç bakalım bu ayarları.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bir de işlemci yükseltmesi yapmadın dimi? Yani bunda başka işlemci vardı ondan sonra Ryzen 5 5600'ü takmadın dimi?

BIOS ayarlarını bir sıfırla bakalım. Ondan sonra kaydedip çık. Bunları yaptıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatıp BIOS'a girip tekrardan aç bakalım bu ayarları.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bir de işlemci yükseltmesi yapmadın dimi? Yani bunda başka işlemci vardı ondan sonra Ryzen 5 5600'ü takmadın dimi?
Ben 10400f den ilk defa ryzen işlemciye geçtim ekran kartım sürekli amd idi ama işlemci ilk kez geçtim yani pc 1 haftalık bile değil anakartta işlemcide m2 ssd ramlar felan sıfır ama anakartın üstüne takılan ilk işlemci yani anakartda işlemcide sıfır paketten çıkartıp kendim takdım incehesabın faturalı ürünleri yani bide biosu pili çıkartıpmı sıfırlayayım yoksa kısa yolu varmı

Ben 10400f den ilk defa ryzen işlemciye geçtim ekran kartım sürekli amd idi ama işlemci ilk kez geçtim yani pc 1 haftalık bile değil anakartta işlemcide m2 ssd ramlar felan sıfır ama anakartın üstüne takılan ilk işlemci yani anakartda işlemcide sıfır paketten çıkartıp kendim takdım incehesabın faturalı ürünleri yani bide biosu pili çıkartıpmı sıfırlayayım yoksa kısa yolu varmı
Peki Windows'u yeniden kurdun mu?

Aynen komple m2 ssd ye geçtim sata idi win kurdum optimizasyon işlerini hallettim sonra biosu güncelledim xmp açtım resizede patladım olmadı
BIOS'u bir sıfırla bakalım. Bilgisayarını kapat. PSU kablosunu çıkar. Kasanın üstünde herhangi bir şey takılı olmasın. Anakartının üstünde CLR_CMOS yazan 2 pinli yere tornavida yardımıyla 2 pine aynı anda 5-10 saniye değdir. Ondan sonra sistemi çalıştır bakalım. Eğer gene olmazsa bir de format atmayı dene.

BIOS'u bir sıfırla bakalım. Bilgisayarını kapat. PSU kablosunu çıkar. Kasanın üstünde herhangi bir şey takılı olmasın. Anakartının üstünde CLR_CMOS yazan 2 pinli yere tornavida yardımıyla 2 pine aynı anda 5-10 saniye değdir. Ondan sonra sistemi çalıştır bakalım. Eğer gene olmazsa bir de format atmayı dene.
Bios sıfırlamayı kolay yolu varmı pili mi çıkarayım anakarttan

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,201,095
Üyeler
190,855
Son üye
pator
Geri