Neler Yeni

RİG için Anakart ve PSU

ddy34

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
488
İsim
Mert
4 adet 1 powerda 2 adet 1 powerda 6+2 çıkış var
powerlara a 1 er adet 6+2 pin çoklayıcı takarsınız 8 adet pci exp çıkış elde edersiniz 1 er adet riser ıda molex ile beslersiniz işlem tamam görsel ile destekleyeyim dedim daha rahat anlaşılması için

Alıntıyı görüntüle
Detaylı anlatım için teşekkürler. Peki anakarta ekran kartı takmamın nasıl bir dezavantajı olabilir ki. Orada 2 adet slot dururken ayrı yere takmak istemedim açıkcası.
Birde bu molexlerin örnek linki var mı. Tavsiye edebileceğiniz?

Kartal34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,634
İsim
Yok
Hocam peki psu birleştiriciyi sağlıklı buluyor musunuz? Bir sorun yaşar mıyım?
Örneğin bu psudan 2 adet alıp birleştirsem fazlasıyla yeterli ve verimli olur mu? 40-50₺ lik aparat gerçekten kaliteli bir işlev görüyor mu?

High Power 750W 80+ GOLD Performance​

Sadece bildigayarı açınca 2. PSU ya otomatik kısa devre yapan basit bir aparat vardı o iş görür.

Ya da bir PSU direkt kısa devre ile durmadan çalışsın diğerini anakarta bağla.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Detaylı anlatım için teşekkürler. Peki anakarta ekran kartı takmamın nasıl bir dezavantajı olabilir ki. Orada 2 adet slot dururken ayrı yere takmak istemedim açıkcası.
Anakarta ekran kartı takmanın dezavantajı şu olur: ekran kartları diğer soketlere riser takmanı engeller, tüm X1 slotlarını kullanamazsın.

Sadece 2 kart takacaksan direkt X16 slotlarına tak gitsin zararı bırak faydası bile olur 😀

onr1818

80+ Bronze
*molex kablolar psu da mevcut zaten almanıza gerek yok
*anakarta takmanız anakart ile problemler (pci veri yolu dagılımı problemı sebebı kartların çalışmaması gibi ) ve sıcaklık sorunu ortaya cıkartacak ınatla anakart üzerine taksam diye sormaya devam edecekseniz ben daha cevap yazmayacagım kolay gelsin .

ddy34

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
488
İsim
Mert
Sadece bildigayarı açınca 2. PSU ya otomatik kısa devre yapan basit bir aparat vardı o iş görür.

Anakarta ekran kartı takmanın dezavantajı şu olur: ekran kartları diğer soketlere riser takmanı engeller, tüm X1 slotlarını kullanamazsın.

Sadece 2 kart takacaksan direkt X16 slotlarına tak gitsin zararı bırak faydası bile olur 😀
Sadece 2 kart olmayacak hocam. Şuan elde 5 kart mevcut. O zaman hepsine tek tek riser alacağız.

*molex kablolar psu da mevcut zaten almanıza gerek yok
*anakarta takmanız anakart ile problemler (pci veri yolu dagılımı problemı sebebı kartların çalışmaması gibi ) ve sıcaklık sorunu ortaya cıkartacak ınatla anakart üzerine taksam diye sormaya devam edecekseniz ben daha cevap yazmayacagım kolay gelsin .
USB kablosu uzun ama diğer kablolar yeterli olacak mı? Molex veya diğer şeyler biraz kısa gibi çünkü. Yan yana 5 tane rig şeklinde dizsem. Birde bu sistem de masanın üstüne tek tek yaymak yada yan yana koymak yerine şu demirli rigler oluyor. Ondan alıp tepeden sarkıtmak mı gerekecek.

onr1818

80+ Bronze
Sadece 2 kart olmayacak hocam. Şuan elde 5 kart mevcut. O zaman hepsine tek tek riser alacağız.

USB kablosu uzun ama diğer kablolar yeterli olacak mı? Molex veya diğer şeyler biraz kısa gibi çünkü. Yan yana 5 tane rig şeklinde dizsem. Birde bu sistem de masanın üstüne tek tek yaymak yada yan yana koymak yerine şu demirli rigler oluyor. Ondan alıp tepeden sarkıtmak mı gerekecek.
düzğün dizayn ile kablo uzunlugu yeterli olur kullanacagınız kasa kartlarınıza ve size baglı ben kartları sırt üstü yatırılmış şekilde kullanıyorum
photo5821446472145680608.jpg

ddy34

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
488
İsim
Mert
düzğün dizayn ile kablo uzunlugu yeterli olur kullanacagınız kasa kartlarınıza ve size baglı ben kartları sırt üstü yatırılmış şekilde kullanıyorum Alıntıyı görüntüle
Bende şu tarz tahtadan bir şey yapayım o zaman hem uğraşmış olurum kendimce. Ben dik koymak istiyorum. Altlara falan usb fan düşüncem de var. Bakalım nasıl bir şey çıkacak. Çoğu konuda çok net detaylı yardımcı oldunuz ama

Asrock B450 Pro4 Rev2 Socket AM4​

Bu anakart için tam görüş belirtmediniz sanırsam. Dün gece sipariş verecektim vazgeçtim. 130₺ fiyatı artmış :D 6 soketi var vramleri falan iyi diyorlar. Direkt sipariş geçeyim değil mi fazlasıyla görür işimizi.

onr1818

80+ Bronze
Bende şu tarz tahtadan bir şey yapayım o zaman hem uğraşmış olurum kendimce. Ben dik koymak istiyorum. Altlara falan usb fan düşüncem de var. Bakalım nasıl bir şey çıkacak. Çoğu konuda çok net detaylı yardımcı oldunuz ama

Asrock B450 Pro4 Rev2 Socket AM4​

Bu anakart için tam görüş belirtmediniz sanırsam. Dün gece sipariş verecektim vazgeçtim. 130₺ fiyatı artmış :D 6 soketi var vramleri falan iyi diyorlar. Direkt sipariş geçeyim değil mi fazlasıyla görür işimizi.
önerdiğim modelleri belirttim bu boardı kullanmadım deneyimledigim kartları önerdim msi kartlar içinde mining için birkaç bios ayarı mevcut ve güzel kartlar ben şuan 8 ekran kartı ile sorunsuz kullanıyorum b450a pro max i 10 kart ilede çalışıyor çogaltıcı kullanıyorum ben söyledigim 2 modelden birisini alırım

ddy34

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
488
İsim
Mert

Hocam attığım 2 ürün arasında bir fark var mı? Yeterli midir ikiside.

Kartal34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,634
İsim
Yok

Hocam attığım 2 ürün arasında bir fark var mı? Yeterli midir ikiside.
Bu ürünün mantığı anakarta bağladığın PSU sistem açılınca açılıyor, o PSU dan gelen molex kablosu bu aparata bağlanıyor ve oradan gelen güç 2. güç kaynağının oraya bağlayacağın 24 pin anakart bağlantısında kısa devre yaparak ikinci güç kaynağının çalışmasını tetikliyor.

Basit bir mantığı var yani. İkisi de benzer ürünler ikisini de kullanabilirsiniz.

Bu tip aparatlar da işini görür. Ama ikiden fazla PSU birleştireceksen attığın ürün daha iyi olur.

ddy34

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
488
İsim
Mert
Bu ürünün mantığı anakarta bağladığın PSU sistem açılınca açılıyor, o PSU dan gelen molex kablosu bu aparata bağlanıyor ve oradan gelen güç 2. güç kaynağının oraya bağlayacağın 24 pin anakart bağlantısında kısa devre yaparak ikinci güç kaynağının çalışmasını tetikliyor.

Basit bir mantığı var yani. İkisi de benzer ürünler ikisini de kullanabilirsiniz.

Bu tip aparatlar da işini görür. Ama ikiden fazla PSU birleştireceksen attığın ürün daha iyi olur.
Hocam yorumlarına baktımda add2psu dan daha iyi olduğunu belirtmiş 1-2 kişi. Kaliteli bir ürüne de benziyor. Teşekkür ederim desteğiniz için. Siparişi veriyorum.
Bu arada sistemi çalıştırdıktan sonra 2 psu otomatik olarak çalışıyor değil mi?
Son olarakta anakarta çalış komutunu nasıl vereceğiz :D

Kartal34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,634
İsim
Yok
Hocam yorumlarına baktımda add2psu dan daha iyi olduğunu belirtmiş 1-2 kişi. Kaliteli bir ürüne de benziyor. Teşekkür ederim desteğiniz için. Siparişi veriyorum.
Bu arada sistemi çalıştırdıktan sonra 2 psu otomatik olarak çalışıyor değil mi?
Son olarakta anakarta çalış komutunu nasıl vereceğiz :D
Anakart üzerindeki iki pini bir metal ile kısa devre yaparak açabilirsin, veya bu tarz bir şey kullanabilirsin.

ddy34

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
488
İsim
Mert
Anakart üzerindeki iki pini bir metal ile kısa devre yaparak açabilirsin, veya bu tarz bir şey kullanabilirsin.

Ozaman şu linkteki ürünü alıyorum birde.

Şunuda rig kasası olarak kullanayım diyorum ne diyorsunuz?

Kartal34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,634
İsim
Yok

Ozaman şu linkteki ürünü alıyorum birde.

Şunuda rig kasası olarak kullanayım diyorum ne diyorsunuz?
Linkteki düğme iş görür alabilirsiniz.

Kasa olarak pek bilgim yok. Demir kestirip ucuza kendin de yapabilirsin kasayı ama bunu alıp uğraşmamak da bir seçenek tabi 😀

Top Bottom