ZehraHK
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 4
- İsim
- Zehra
Arkadaşlar selamlar, Geçtiğimiz haftalarda bir robot süpürge edindim ve araştırmalarım sırasında birçok kişinin süpürgelerinin bakımını tam olarak nasıl yapması gerektiğini bilmediğini fark ettim. Bu yüzden, hem süpürgenizin ömrünü uzatmak hem de performansını en üst seviyede tutmak için pratik bir rehber hazırlamak istedim.
Ben Roborock Qrevo Curv modelini kullanıyorum, ancak aşağıdaki adımlar çoğu robot süpürge için geçerlidir. Kendi cihazınıza uygun şekilde uygulayabilirsiniz.
Bu adımları düzenli olarak uygularsanız, robot süpürgenizin ömrünü uzatabilir ve performansını en üst seviyede tutabilirsiniz. Siz de kendi robot süpürgenizle ilgili bakım ipuçlarınızı yorumlarda paylaşabilirsiniz!
Ben Roborock Qrevo Curv modelini kullanıyorum, ancak aşağıdaki adımlar çoğu robot süpürge için geçerlidir. Kendi cihazınıza uygun şekilde uygulayabilirsiniz.
1. Robot Süpürge Uygulamasını Açın
Öncelikle, kullandığınız robot süpürgenin uygulamasını açıyoruz. Ben Roborock uygulamasını kullanıyorum ve buradan Bakım seçeneğine tıklıyorum. Bu bölümde, robot süpürgeye ait tüm parçaların kalan kullanım ömürlerini ve temizlenme durumlarını görebilirsiniz. Sensörler, temizlik tepsisi, fırçalar, filtre ve ana fırçanın durumu burada listelenir.2. Sensör Temizliği
Eğer uygulama sensörlerin kirli olduğunu gösteriyorsa, bunları nemli bir bez ile temizlemelisiniz. Uygulama, hangi bölgelerin temizlenmesi gerektiğini detaylı bir şekilde gösteriyor, bu nedenle belirtilen alanları dikkatlice silerek sensörlerin sağlıklı çalışmasını sağlayabilirsiniz.3. Fırçalar ve Filtrelerin Bakımı
- Yan fırçalar ve ana fırça: Flexi Arm yan fırça ve Duo Divide %100 dolanma karşıtı ana fırça, zamanla aşınır. Bu parçaları belirli aralıklarla kontrol ederek gerektiğinde yenisiyle değiştirmenizi tavsiye ederim.
- Toz torbası: 7 haftaya kadar değiştirme gerektirmeyen toz torbasını 7 hafta sonunda kutudan çıkan yedek toz torbası ile değiştirebilirsiniz yoksa da eğer kendi marka modelinize göre yedek toz torbası almayı ve değiştirmeyi unutmayın. Kesinlikle annelerimizin elektrikli süpürgelerde yaptığı toz torbasını kesip dikme yapmayın sorun oluşturabilir.
4. Bakım Sonrası Sıfırlama
Parçaları değiştirdikten veya temizledikten sonra, uygulamadaki sıfırla butonuna basarak bakım süresini güncelleyebilirsiniz. Bu sayede, parçaların ne zaman değiştirilmesi gerektiğini daha kolay takip edebilirsiniz.Bu adımları düzenli olarak uygularsanız, robot süpürgenizin ömrünü uzatabilir ve performansını en üst seviyede tutabilirsiniz. Siz de kendi robot süpürgenizle ilgili bakım ipuçlarınızı yorumlarda paylaşabilirsiniz!