Neler Yeni

Rodajdaki motoru sürekli istop ettirmek zararlı olurmu

Montofteam

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
730
İsim
Eren
Allah'ın izniyle düzgün yapacağım ya eminim sadece şu motor kaldırma durma vites düşürme yükseltme işlemlerini alışırken motora zarar vermeyeyim yeter
Her türlü hayırlı olsun hocam. Keşke ikinci el bi motor alsaydınız içiniz rahat olurdu şimdi düşse, bi sıkıntı olsa içiniz gider. Istop sorun değilde gaz açmayın hocam çok hem kendiniz için hem de motor için alıştıkça zaten rahat rahat sürersiniz. Tekerinize taş değmesin hayırlı sürüşler.

fatihmra

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
acemiysen mutlaka eldiven ve dizlik al düşünce fena soyuluyor oralar. ben 2-3 defa düştüm soyuldu elim hep geç de iyileşiyor.
istoplar pek sorun olmuyor. vites değişimi de alışırsın r atıp depriyaj basılı tut çalıştır 1 at debriyajı yavaş yavaş bırak motor titresin debriyajı en ucda tut istop eder yoksa. hafif gaz verirsen gidersin sonra gazdan elini çek depriyaja bas 2 ye at hızlan, tekrar debriyaja bas 3e at gaz ver hızlansın gazdan elini çek biraz bekledikten sonra debriyaja bas boşta bak ne kadar mesafe gidiyor öğren elin debriyajdayken hız düşünce 2 ye at yavaşlamasını bekle o şekilde öğrenirsin. araç olmayan yerlerde sürerek öğren kaza yapabilirsin

egle

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
435
İsim
Eagle
acemiysen mutlaka eldiven ve dizlik al düşünce fena soyuluyor oralar. ben 2-3 defa düştüm soyuldu elim hep geç de iyileşiyor.
istoplar pek sorun olmuyor. vites değişimi de alışırsın r atıp depriyaj basılı tut çalıştır 1 at debriyajı yavaş yavaş bırak motor titresin debriyajı en ucda tut istop eder yoksa. hafif gaz verirsen gidersin sonra gazdan elini çek depriyaja bas 2 ye at hızlan, tekrar debriyaja bas 3e at gaz ver hızlansın gazdan elini çek biraz bekledikten sonra debriyaja bas boşta bak ne kadar mesafe gidiyor öğren elin debriyajdayken hız düşünce 2 ye at yavaşlamasını bekle o şekilde öğrenirsin. araç olmayan yerlerde sürerek öğren kaza yapabilirsin
hocam zaten 3 e kadar çıktım ama sıkıntı şu istop ettirmeyi baya azalttım velakin vites düşürürken yükseltirken yada atıyorum 3 de gidiyorum gazı kestim birdaha verdim motor hemen öne doğru bir atlama yapıyor ve küt küt diye ses geliyor gazı her açışımda bu küt küt sesini duyyorum ve korkuyoryum bloğa filanmı zarar veriyorum diye
ekipman olarak bi dizliğim eksik hocam aldım hepsini
Mesaj otomatik birleştirildi:

Her türlü hayırlı olsun hocam. Keşke ikinci el bi motor alsaydınız içiniz rahat olurdu şimdi düşse, bi sıkıntı olsa içiniz gider. Istop sorun değilde gaz açmayın hocam çok hem kendiniz için hem de motor için alıştıkça zaten rahat rahat sürersiniz. Tekerinize taş değmesin hayırlı sürüşler.
teşekkür ederim hocam motor 12 bin devir çeviriyor yani 5 bin deviri geçmemem lazım arada dalgınlıkla 6 bin devire çıkabiliyorum ama çokda önemli değildir diye düşünüyorum motor boşta 2 bin çeviriyor zaten azcık bir şey çevireyim hemen 5 bine geliyor

Top Bottom