RoXaRy
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 29
- İsim
- ercan demir
Arkadaşlar merhaba ben Rog strix g18 4080 li i9 işlemcili bir laptop aldım. İlk sorun olarak laptopumda 2 Adet thunderbolt portu var. Asusun sitesinde bu portları özellikleri hakkında şöyle yazıyor: 1X USB 3.2 gen 2 tip C, görüntü / enerji, 1X thunderbolt™ 4 Support displayport™ / G-Sync. Bende de 1 tane 144 hz ıps panel fhd display port girişli harici monitör var. Laptopta dp girişi olmadığı için kablo aldım 2 ucuda type c şeklinde thunderbolt destekli bi kablo hatta linkini de bırakıyım eğer sorun kabloda ise diye:https://www.amazon.com.tr/dp/B08WJNV1BS?psc=1&ref=ppx_yo2ov_dt_b_product_details&tag=technopattr-21 Ben kabloyu taktığımda ne laptop ne monitor hiç bir tepki vermiyor ne hata ne görüntü hiç bir şey yok. İlk sorunum bu, sorun kabloda mı yoksa bişeyi yanlış mı yapıyorum, veya başka bir şey mi? Şimdi de 2.soruna geçeyim sorun mu tam emin değilim ama
Ben laptopu timespy testine soktum ve sonuçlarda benim laptop averageın altında kaldı bi forumda da arkadaşın birisi hem ekran kartım hem de işlemcimin throttle olduğunu söyledi. Ben bu throttle olayını nasıl anlayacağımı pek bilmediğim için size soruyorum. Laptop ta throttle var mı? Varsa nasıl düzeltebilirim çok büyük bir sorun mu? Laptopu iade etme gibi durumlara gerek var mı? Bu arada ilk time spy testinden sonra bi test daha yaptım ondaki ekran kartının çektiği w 183e kadar çıktı normalde 175w çekmesi gerek asusun sitesinde yazana göre ilk testte 179 civarı çekmişti. Ama ikinci testin timespy test sonucunu almayı unuttum o yüzden ekleyemiyorum ama puan olarak 17600 civarı birşeydi, daha da düşük çıkmıştı ilk teste göre. Yardım ederseniz sevinirim. @DA_mødları_çok_iyi , @HmzaY , @Ege Hanedar