Neler Yeni

Rog strix g18 Laptop Time Spy testi ve harici monitöre ekran gelmemesi sorunu

RoXaRy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
ercan demir
Arkadaşlar merhaba ben Rog strix g18 4080 li i9 işlemcili bir laptop aldım. İlk sorun olarak laptopumda 2 Adet thunderbolt portu var. Asusun sitesinde bu portları özellikleri hakkında şöyle yazıyor: 1X USB 3.2 gen 2 tip C, görüntü / enerji, 1X thunderbolt™ 4 Support displayport™ / G-Sync. Bende de 1 tane 144 hz ıps panel fhd display port girişli harici monitör var. Laptopta dp girişi olmadığı için kablo aldım 2 ucuda type c şeklinde thunderbolt destekli bi kablo hatta linkini de bırakıyım eğer sorun kabloda ise diye:https://www.amazon.com.tr/dp/B08WJNV1BS?psc=1&ref=ppx_yo2ov_dt_b_product_details&tag=technopattr-21 Ben kabloyu taktığımda ne laptop ne monitor hiç bir tepki vermiyor ne hata ne görüntü hiç bir şey yok. İlk sorunum bu, sorun kabloda mı yoksa bişeyi yanlış mı yapıyorum, veya başka bir şey mi? Şimdi de 2.soruna geçeyim sorun mu tam emin değilim ama :D Ben laptopu timespy testine soktum ve sonuçlarda benim laptop averageın altında kaldı bi forumda da arkadaşın birisi hem ekran kartım hem de işlemcimin throttle olduğunu söyledi. Ben bu throttle olayını nasıl anlayacağımı pek bilmediğim için size soruyorum. Laptop ta throttle var mı? Varsa nasıl düzeltebilirim çok büyük bir sorun mu? Laptopu iade etme gibi durumlara gerek var mı? Bu arada ilk time spy testinden sonra bi test daha yaptım ondaki ekran kartının çektiği w 183e kadar çıktı normalde 175w çekmesi gerek asusun sitesinde yazana göre ilk testte 179 civarı çekmişti. Ama ikinci testin timespy test sonucunu almayı unuttum o yüzden ekleyemiyorum ama puan olarak 17600 civarı birşeydi, daha da düşük çıkmıştı ilk teste göre. Yardım ederseniz sevinirim. @DA_mødları_çok_iyi , @HmzaY , @Ege Hanedar

Ekler

• 2.test.png
    2.test.png
    254.9 KB · Hit: 49
  • port.jpg
    port.jpg
    946.1 KB · Hit: 48
  • Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    1.2 MB · Hit: 46
  • Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    1.6 MB · Hit: 47

Ursa

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
78
İsim
Ahmet Telli
Arkadaşlar merhaba ben Rog strix g18 4080 li i9 işlemcili bir laptop aldım. İlk sorun olarak laptopumda 2 Adet thunderbolt portu var. Asusun sitesinde bu portları özellikleri hakkında şöyle yazıyor: 1X USB 3.2 gen 2 tip C, görüntü / enerji, 1X thunderbolt™ 4 Support displayport™ / G-Sync. Bende de 1 tane 144 hz ıps panel fhd display port girişli harici monitör var. Laptopta dp girişi olmadığı için kablo aldım 2 ucuda type c şeklinde thunderbolt destekli bi kablo hatta linkini de bırakıyım eğer sorun kabloda ise diye:https://www.amazon.com.tr/dp/B08WJNV1BS?psc=1&ref=ppx_yo2ov_dt_b_product_details&tag=technopattr-21 Ben kabloyu taktığımda ne laptop ne monitor hiç bir tepki vermiyor ne hata ne görüntü hiç bir şey yok. İlk sorunum bu, sorun kabloda mı yoksa bişeyi yanlış mı yapıyorum, veya başka bir şey mi? Şimdi de 2.soruna geçeyim sorun mu tam emin değilim ama :D Ben laptopu timespy testine soktum ve sonuçlarda benim laptop averageın altında kaldı bi forumda da arkadaşın birisi hem ekran kartım hem de işlemcimin throttle olduğunu söyledi. Ben bu throttle olayını nasıl anlayacağımı pek bilmediğim için size soruyorum. Laptop ta throttle var mı? Varsa nasıl düzeltebilirim çok büyük bir sorun mu? Laptopu iade etme gibi durumlara gerek var mı? Bu arada ilk time spy testinden sonra bi test daha yaptım ondaki ekran kartının çektiği w 183e kadar çıktı normalde 175w çekmesi gerek asusun sitesinde yazana göre ilk testte 179 civarı çekmişti. Ama ikinci testin timespy test sonucunu almayı unuttum o yüzden ekleyemiyorum ama puan olarak 17600 civarı birşeydi, daha da düşük çıkmıştı ilk teste göre. Yardım ederseniz sevinirim. @DA_mødları_çok_iyi , @HmzaY , @Ege Hanedar
Ben bir sorun göremedim dostum.

RoXaRy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
ercan demir
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
kablo ile ilgili yanlış yazmışım bi ucu type c şeklinde diğer ucu display port şeklinde
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ben bir sorun göremedim dostum.
Hocam peki test sonucunun averageın altında olması normal mi dediğim gibi 2. test te puan daha da aşağıda çıktı 17600 civarı ve cpu sıcaklığı 99 dereceleri görmüş bu normal mi?.

Ursa

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
78
İsim
Ahmet Telli
kablo ile ilgili yanlış yazmışım bi ucu type c şeklinde diğer ucu display port şeklinde

Hocam peki test sonucunun averageın altında olması normal mi dediğim gibi 2. test te puan daha da aşağıda çıktı 17600 civarı ve cpu sıcaklığı 99 dereceleri görmüş bu normal mi?.
Bence normal.

Dahası  
Reaksiyon skoru
112
İsim
Walter White
Aynı cihazdan bende de var. Testleri yapar atarım birazdan.

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,315
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
İşlemci çok kötüymüş, acaba pump out yapmış olabilir mi?, bence en yakın serviste incelemsini yaptır 99 Çok fazla. İşlemcinin dayanımı zaten 100 derece.
Bu testlerde maksimum 88-92 olması lazım.
hem ekran kartım hem de işlemcimin throttle olduğunu söyledi. Ben bu throttle olayını nasıl anlayacağımı pek bilmediğim için size soruyorum. Laptop ta throttle var mı? Varsa nasıl düzeltebilirim çok büyük bir sorun mu?
Başka konularda Bahsettiğim adaptör beslememe durumu yüzünden böyle bir sonuç alıyorsunuz.

Benim test ettiğim 4080 kartın sonucu, sizinki cidden çok düşük kalıyor. Ama söyledim, uyardım her yerde. Bilerek aldınız.

RoXaRy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
ercan demir
İşlemci çok kötüymüş, acaba pump out yapmış olabilir mi?, bence en yakın serviste incelemsini yaptır 99 Çok fazla. İşlemcinin dayanımı zaten 100 derece.
Bu testlerde maksimum 88-92 olması lazım.

Başka konularda Bahsettiğim adaptör beslememe durumu yüzünden böyle bir sonuç alıyorsunuz.

Benim test ettiğim 4080 kartın sonucu, sizinki cidden çok düşük kalıyor. Ama söyledim, uyardım her yerde. Bilerek aldınız.
Yok hocam batarya ile ilgili değil batarya hiç azalmıyor ve batarya 330w olarak geldi 280 değil. Ayrıca bataryadan olsa 175w üstünü çekmez. Siz zaten diğer arkadaşlarda 4060 li laptoplar için 140w çekmeyince bataryadan demiştiniz burada 175inde üstünde çekiyor gücü. Birde hem işlemci hemde gpuyu aynı anda kullanan bi test varmı önerebileceğiniz.

Aynı cihazdan bende de var. Testleri yapar atarım birazdan.
Hocam sizin aldığınız cihaz bu mu https://www.amazon.com.tr/dp/B0BZVXG1BY?psc=1&ref=ppx_yo2ov_dt_b_product_details ve testleri merakla bekliyorum.

En İyi Cevap
3
Biostan type c den görüntü aktarımını açtın mı? Ayrıca 2 porttada görüntü aktarımı özelliği olduğundan emin misin?
Driverları kurup turbo modunda test yaptınız değil mi? iGPU dan falan değil :D

RoXaRy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
ercan demir
Hocam bu resmi asusun sitesinden aldım 2side görüntü destekliyor bence ki 1 idesteklemese bile 2 port tada denedim yine de görüntü gelmedi ama biostan öyle bi ayar olduğunu bilmiyordum bi bakıyım ona

Ekler

• Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    26.1 KB · Hit: 43

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,315
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything

RoXaRy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
ercan demir
Timespy güzel bir test.

Batarya azalmaması için sistemi limitlemiş de olabilirler. İDK. Asus bu, beklentilerim düşük.
Timespy aynı anda hem cpu hem gpuyu kullanmıyor demişti biriside ondan dedim. Bu arada resimdeki ayarı açtım oyunlarda ve timespy testinde öyle denedim ve azalma olmadı bataryada. Ek olarak oyunlarda cpu bu kadar ısınmıyordu yanlış hatorlamıyorsam bf2042 oynadım ve gpu 169w güç çekti max 175 i geçmedi orda ama başka oyunlar yüklersem onlarda da deneyeceğim. Monitör le ilgili bir fikrin var mı birde?

Biostan type c den görüntü aktarımını açtın mı? Ayrıca 2 porttada görüntü aktarımı özelliği olduğundan emin misin?
Driverları kurup turbo modunda test yaptınız değil mi? iGPU dan falan değil :D
Evet evet driverları kurdum turbo moda aldım ve muxu açtım. Sadece thudnerbolt center diye garip bi driver var asusun sitesinde ondua indirdim ama pek bişey anlamadım ondan. Biosta da dediğiniz ayarı bulamadım şuan.

Monitör sorunu bununla alakalı olabilir mi? Gerçi hepsini denedim ama yine de değişen bişey olmadı.

Ekler

• Screenshot_4.png
    Screenshot_4.png
    56.8 KB · Hit: 43
  • Screenshot_5.png
    Screenshot_5.png
    69.9 KB · Hit: 38
Son düzenleme:

RoXaRy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru