Neler Yeni

rtx 2060 6 gb ile minig yapsam kaç tl kazanırım ve kartıma zararları neler olur?

MrBeast

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Bende 3070 var hocam. Bende düşündüm ama yıllık 16k civarı bir kazancım olacaktı. O da kartın parasını bile karşılamıyor. Birde 1 yıllık mining sonrası %10 performans kaybı oluyormuş. Yani bana pek mantıklı gelmemişti. Ama kazmaya başlarsan banada haber verirsen çok iyi olur.
Şuan yılda 25k tl kazıyor o kart. Ve %10 performans kaybı ne demek kartı amorti ediyorsun yenisinden alırsan %90 performansı olan bir 3070 inin yanında sıfır 3070 oluyor :D

Perfectshot06

Moderatör
Dahası  
Reaksiyon skoru
14,009
İsim
Oğuz Oğuz
Hocam o kartla 10 yıl da mining yapsan ve düzgün ayarlar ile yapsan yani sıcaklığı yüksek tutmasan hiç bir şekilde FPS kaybı olmaz ama illa ki olur o da kartın kullanım süresi ile alakalı yani sen o kartı oyun içinde kullansan aynı sonuç olur.
kartım bu. Lhr kart.
ne kadar getirisi olur yıllık.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Şuan yılda 25k TL kazıyor o kart. Ve %10 performans kaybı ne demek kartı amorti ediyorsun yenisinden alırsan %90 performansı olan bir 3070 inin yanında sıfır 3070 oluyor :D
.

Talha_x23

80+ Silver
En İyi Cevap
1
kartım bu. Lhr kart.
ne kadar getirisi olur yıllık.

.
Valla bu kart LHR ve NBminer LHR'yi %80 oranında kırdı diye biliyorum yani kartın LHR olmayan bir modele göre %20 kadar daha az MH verecek ona göre hesaplamaları yapabilirsin yani LHR olmayan bir 3070 ile karşılaştırarak ya da direkt olarak LHR olarak aratırsan da olur.

esancash

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
98
İsim
ihsan
abi onu boşverin ben ne yapim

aliaarslann01

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
206
İsim
Ali Arslan
eth kazsam termal macum gibi bakımlara karışmasam sadece tozlarını falan alsam olur mu

hayır 6 oluyo

hem olmasa bu adamlar niye dil döksün o kadar
Hic gördün mü 6gb kartla min. Rig. Videosu , ayrıca herkes konuşuyor bahse varım bu konuda cevap veren kimse mining yapmıyordur :)

esancash

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
98
İsim
ihsan
Hic gördün mü 6gb kartla min. Rig. Videosu , ayrıca herkes konuşuyor bahse varım bu konuda cevap veren kimse mining yapmıyordur :)
abicim ben rig yapmıcam zaten öğrenciyim diyorum harçlık niyetine falan diyorum

Mr Sayar

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
538
İsim
Mustafa Sayar
İlgilendiği Kategoriler
2.el alım satım
kardeşim mining rig kuran adamlar genelde 8 gb ve üzeri kuruyorlar çünkü 6 gb mining yakın zamanda bitecek ancak 1660 ti - 1660 super - 2060 gibi kartlarla rig kuran çok. hatta 1660 super hynix memory ile 35-37 mh veriyor. bilmiyorsanız şurada bilgi kirliliği yapmayın.

abicim ben rig yapmıcam zaten öğrenciyim diyorum harçlık niyetine falan diyorum
gerekli bilgileri yazdım, ver mininge arkana bile bakma. yok taksi çıkması yok şu yok bu demeye gerek yok. sen kartını kullanmasan bile bilinçli eskitme mevcut teknolojik cihazlarda. kaldır dolaba koy durduğu yerde yine eskiyecek, oyun oyna %3 performans kaybı olacak, madencilik yap hadi %5 performans kaybı olsun. Aradaki %2 performans kaybına kim sana bu kadar para öder?

6 gb.jpg

GPU 1 - 1660 ti 6 GB ekran kartım - 30.78 mh veriyor, gigabyte marka olduğu için verimi kötü. Kanıt olarak atıyorum. İlgilenen arkadaşlar olursa da kartlardan Oc ayarlarına, Mh değerlerine, Sıcaklık değerlerine bakabilirler.

Son düzenleme:

esancash

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
98
İsim
ihsan
kardeşim mining rig kuran adamlar genelde 8 gb ve üzeri kuruyorlar çünkü 6 gb mining yakın zamanda bitecek ancak 1660 ti - 1660 super - 2060 gibi kartlarla rig kuran çok. hatta 1660 super hynix memory ile 35-37 mh veriyor. bilmiyorsanız şurada bilgi kirliliği yapmayın.

gerekli bilgileri yazdım, ver mininge arkana bile bakma. yok taksi çıkması yok şu yok bu demeye gerek yok. sen kartını kullanmasan bile bilinçli eskitme mevcut teknolojik cihazlarda. kaldır dolaba koy durduğu yerde yine eskiyecek, oyun oyna %3 performans kaybı olacak, madencilik yap hadi %5 performans kaybı olsun. Aradaki %2 performans kaybına kim sana bu kadar para öder?

Alıntıyı görüntüle

GPU 1 - 1660 ti 6 GB ekran kartım - 30.78 mh veriyor, gigabyte marka olduğu için verimi kötü. Kanıt olarak atıyorum. İlgilenen arkadaşlar olursa da kartlardan Oc ayarlarına, Mh değerlerine, Sıcaklık değerlerine bakabilirler.
abi 2060 için olanı varsa ve garantiyi bozmucak bi şekilde ayarlarını atabilri misin ve dolar şuan düştü bu kazancı etkiler mi

Mr Sayar

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
538
İsim
Mustafa Sayar
İlgilendiği Kategoriler
2.el alım satım
abi 2060 için olanı varsa ve garantiyi bozmucak bi şekilde ayarlarını atabilri misin ve dolar şuan düştü bu kazancı etkiler mi
tabi etkiler, sen günlük eth kazacaksın o da dolar üzerinden satılıp TL ye çevriliyor. windows için core clock -502 memory clock +1000 power limit 65 70 75 denersin, 31 in altına düşmeyecek şekilde en düşük power limiti bul. fan hızı 60-80. sıcaklık değerleri 50-55 arasında olmalı kartın.

esancash

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
98
İsim
ihsan
tabi etkiler, sen günlük eth kazacaksın o da dolar üzerinden satılıp TL ye çevriliyor. windows için core clock -502 memory clock +1000 power limit 65 70 75 denersin, 31 in altına düşmeyecek şekilde en düşük power limiti bul. fan hızı 60-80. sıcaklık değerleri 50-55 arasında olmalı kartın.
afterburner da mı yapıcam bu ayarları

ensarxx

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
279
İsim
Ensar DAŞ
İlgilendiği Kategoriler
Yazılım(Python, Unity, C#) , Donanım , Oyun
6 gb kartla mining rigim var :)? Ne demek istiyorsunuz anlamadım, yukarıda da yanlış bilgilendirme yapmışsınız.

Yapamazsın ki min 8gb olmak zorunda kart.

afterburner da mı yapıcam bu ayarları
yes, windows için

https://forum.donanimarsivi.com/attachments/1631890265560-png.304095/

https://forum.donanimarsivi.com/attachments/1631890238849-png.304094/
https://forum.donanimarsivi.com/attachments/1631889247556-png.304088/

2060 için kullandığım ayarlar, değerler görseldeki gibi.

Son düzenleme:

esancash

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
98
İsim
ihsan
6 gb kartla mining rigim var :)? Ne demek istiyorsunuz anlamadım, yukarıda da yanlış bilgilendirme yapmışsınız.

yes, windows için
abi tamam ama ben şuna cevap alamadım hala bir ekran kartım var ve ben bu bilgisayarı gün içindede kullancağım o yüzden miningi aç kapa yapıcağım genelde bu ekran kartına zarar verir mi?
birde bu ayarları afterburnerdan yapınca garanti gider mi?
düz yapınca gitmiyo ama o.c yapınca gider mi yani?

abi tamam ama ben şuna cevap alamadım hala bir ekran kartım var ve ben bu bilgisayarı gün içindede kullancağım o yüzden miningi aç kapa yapıcağım genelde bu ekran kartına zarar verir mi?
eğer yanlış bir şey yazdıysam affola amatörüm

1640028932700.png

ve dolar 13 tl ye düştü başlamasam mı?

1640028932700.png

ve dolar 13 TL ye düştü başlamasam mı?
@Mr Sayar @ensarxx

Top Bottom