Güvenilirlik. Driver sorunları vs den dolayı az tercih edilebilir hale geldi AMD. Tabi şuan yok ama insan kuşkulanıyor.
Bu Arada AMD Hakkında Driver Şüphesi Olan Varsa Burayı Okuyabilir Ben Hiç Ne Wattman Aldım Nede Bir Drop FPS Düşüşü Isınma Sorunu Yaşamadım 2 3 Yıldır
Bildiğim Herşeyi Yazacağım Öncelikle AMD Ekran Kartlarının Kullanımı Zordur Almadan Önce Nasıl Kullanacağınızı Öğrenmeniz Gerek Dalga Geçmiyorum Şimdi Anlatıcam
AMD Ekran Kartları NVİDİA Gibi Tak Çalıştır Kartlar Sayılmazlar Özenli Ve Temiz Kurulum Kullanım Gerektiriler AMD Bir Ekran Kartı Aldığınızda Sürücüyü İndirirken O Sürücünün OPTİONAL Değil WHQL Yani Test Sürecini Bitiemiş Temiz Bir Driver Olduğu Anlamına Gelir Sizin WHQL İbareli Driverleri İndirmeniz Gerek Diğer Optional İbareli Driverlar Beta Sürecinde Olanlardır
Driver Kurulumu Yapmadan Önce Windowsun Otomatik Driver Güncellemesini Kapatmalısınız Ve Her Zaman Driver ı İndirdikten Sonra Kurarken İnternet Bağlantınızı Kesmeniz Gerekir Windows Kafasına Göre Driver Yüklemesin Diye Her Zaman Driver ı Yüklemeden Önce Araştırma Yapın Örneğin 1.83.28 Diye bir Yeni Sürüm Driver Çıktığı Hakkında AMD Software Üzerinden Bildirim Aldınız 1 2 gün Bekleyin Ve Forumlarda Araştırın Yada Sorun Bu Sürümü Kullanıp Problem Yaşayan Varmı
AMD Ekran Kartlarının Tavsiye Edilen Çözünürlülük Önerisi Vardır Mesela RX6600 Ekran Kartı 1080P İçin Geliştirilmiştir Siz Gidip Örneğin COD WARZONE Oyununu FSR Yada RSR İle 2K da Oynamaya Çalıştığınız Zaman Kesin İhtimalle Oyun Sırasında Büyük Hatalarla Karşılaşacaksınız AMD Ekran Kartları Hassastır Çünki Az Güç Tüketimi İle En Yüksek Performansı Amaçlar
Wattman Konusuna Gelirse
1-Wattman Bir Hata Değildir
Wattman Herhangi bir Sorun Yaşadığınızda örn: Ani Elektrik Kesintisi Yada Ekran Kartına Zarar Verebilecek Herhangi Bir Durum da Ekran Kartının Ayarlarını 0 Layıp Onu Korumayı Amaçlar Bazen bu Sebebten Sistemden Görüntü Alamayabilirsiniz Zaten bu Yüzden Herkes Bunu Hata Olarak Nitelendiriyor Ve Bencede Oldukça Saçma Ama Dediğim Gibi Hassas Bir Kart Olduğu İçin Gerekli Görmüşler
Sorularınız Varsa Alabilirim?