Neler Yeni

Yardım RTX 2060 SUPER Ryzen 5 3600 Drop yiyorum

QuanteFPS

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
doğukan dokuzlar
Geforce experince üzerinden oyunda ALT+ R yaparak performans grafiğini aç, CPU ve GPU kullanım değerlerini göstermezse ALT + Z yapıp perfomansa tıkla, orada ayarlar butonu göreceksin, görünümden gelişmişi seçip oyun oynarken CPU ve GPU kullanım yüzdelerini takip et. Gözlemlediğin sonuçları burda tekrar bizimle paylaş. Yardımcı olabilecekler için yol açmış olursun.

Alıntıyı görüntüle
değerler bu şekilde yardımcı olursan sevinirim nerde sorun olduğunu çözemedim bir türlü
1678139059391.png

Mesaj otomatik birleştirildi:

Katsu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
60
İsim
Salih
Discord
KaTsu#3131
değerler bu şekilde yardımcı olursan sevinirim nerde sorun olduğunu çözemedim bir türlüAlıntıyı görüntüle
Dostum grafiği bu şekilde atman kimseye yardımcı olmaz, buradan bakıp yorum yapmak da doğru olmaz. Senin bir süre orayı izleyerek gözlem yapman gerekiyor en sağlıklı işlem için. Örnek vereyim, işte dersin ki işlemci kullanımı 98 99 civarına çıkıp 75 80 civarına düşüyor, ekran kartı kullanımı 70 80 üstüne çıkmıyor vs. gibi.

QuanteFPS

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
doğukan dokuzlar
Dostum grafiği bu şekilde atman kimseye yardımcı olmaz, buradan bakıp yorum yapmak da doğru olmaz. Senin bir süre orayı izleyerek gözlem yapman gerekiyor en sağlıklı işlem için. Örnek vereyim, işte dersin ki işlemci kullanımı 98 99 civarına çıkıp 75 80 civarına düşüyor, ekran kartı kullanımı 70 80 üstüne çıkmıyor vs. gibi.
anladım onu takip ettim drop esnasında cpu veya gpu değerlerinde bir düşme olmuyor ama oyun boyunca ara sıra cpu 72den 60 a falan düşüyor.Ekran kartı hep 80 civarında bir düşme yok

Katsu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
60
İsim
Salih
Discord
KaTsu#3131
anladım onu takip ettim drop esnasında cpu veya gpu değerlerinde bir düşme olmuyor ama oyun boyunca ara sıra cpu 72den 60 a falan düşüyor.Ekran kartı hep 80 civarında bir düşme yok
Grafik ayarların en yüksekte mi? Değilse bir de en yüksek ayarlara alıp kontrol eder misin değerleri.

QuanteFPS

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
doğukan dokuzlar
Grafik ayarların en yüksekte mi? Değilse bir de en yüksek ayarlara alıp kontrol eder misin değerleri.
yüksek grafiklere alarak denedim ekran kartı kullanımı 90-99 arası işlemci kullanımı 45-60 arası oluyor ara sıra 70 e çıkıyor fakat donmalar bi nebze arttı ve biraz daha uzun süreli oldu bir kere donma esnasında ekran kartının %20 ye düştüğünü gördüm
bu arada ekran kartını yeni aldım 1 ay civarında oldu bundan önce gtx 1060 6gb vardı onda böyle sorunlar yaşamadım yeni ekran kartından sonra olmaya başladı(ekran kartının furmark testleri normal çıktı)

Katsu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
60
İsim
Salih
Discord
KaTsu#3131
Dediğim gibi ben de aynı sistemi 2 yıl kullandım drop yaşadığımı hatırlamıyorum. Muhtemelen Ram frekansın buna neden oluyor olabilir, tabi burada senin için Eski HDD vs. gibi durumlar da söz konusu. Bir yandan da R5 3600 Biraz ısınan bir işlemci, yeteri kadar soğutulamıyorsa o bile neden oluyor olabilir. Bana şuan en olası gelenler HDD ve RAM bunları zaten her halükarda yükseltmen gerekecek. Biraz daha araştırma yapıp ona göre hareket edebilirsin. Çözümünü bulamazsan bile gidip 2. elden RAM ve HDD satarak daha sağlıklı parçalar al yerlerine. Ama dediğim gibi, araştırmana devam et. Ben sadece biraz olayları bilen bir kullanıcıyım, profesyonel değilim.

QuanteFPS

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
doğukan dokuzlar
Dediğim gibi ben de aynı sistemi 2 yıl kullandım drop yaşadığımı hatırlamıyorum. Muhtemelen Ram frekansın buna neden oluyor olabilir, tabi burada senin için Eski HDD vs. gibi durumlar da söz konusu. Bir yandan da R5 3600 Biraz ısınan bir işlemci, yeteri kadar soğutulamıyorsa o bile neden oluyor olabilir. Bana şuan en olası gelenler HDD ve RAM bunları zaten her halükarda yükseltmen gerekecek. Biraz daha araştırma yapıp ona göre hareket edebilirsin. Çözümünü bulamazsan bile gidip 2. elden RAM ve HDD satarak daha sağlıklı parçalar al yerlerine. Ama dediğim gibi, araştırmana devam et. Ben sadece biraz olayları bilen bir kullanıcıyım, profesyonel değilim.
kesin sorunsuz parçaları anlayabilsem kalanları değiştircem fakat sorunsuz parçaları anlayamıyorum ekran kartı değerleri normal olmasına rağmen sorun olabilir mi? bir sıkıntı olsaydı bariz belli olur muydu?

Berk_1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
39
İsim
berk
iki adet ram varsa tek tek takıp dene ramleri , benim sistemimde droplar ram yüzündendi

Berk_1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
39
İsim
berk
evet iki ram içinde aynı şekilde dene , hatta ram slotlarını da tek tek dene , anakartla ilgili olup olmadığını anlarsın

evet iki ram içinde aynı şekilde dene , hatta ram slotlarını da tek tek dene , anakartla ilgili olup olmadığını anlarsın
attığın ss te ekran karıtnda bir sorun %99 fps voltaj değeri fan hızı sıcaklık gibi , bence ya işlemcidedir ya ramde sorun

QuanteFPS

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
doğukan dokuzlar

attığın ss te ekran karıtnda bir sorun %99 fps voltaj değeri fan hızı sıcaklık gibi , bence ya işlemcidedir ya ramde sorun
ekran kartında bir sorun yok demek istedin sanırım yarım kalmış benim için önemli olan o ekran kartında bi sorun olmasında gerisi çözülür :)

Top Bottom