Neler Yeni

RTX 2070 ve Ryzen 5 3600X Sistem Nasıl?

G.O.A.T.

80+ Platinum
En İyi Cevap
6
Dahası  
Reaksiyon skoru
26,245
İsim
Mehmet
İlgilendiği Kategoriler
NBA
Ya hocam donanım arşivinin videosunda stok fan yeterli gelmiyor diyor ya o yüzden işlemci soğutucu eklemek istiyorum ve ses benim için sorunların en sonuncusu bile olmaz sesi önemsemem ben o sorun değil
Mesaj otomatik birleştirildi:

Önerebileceğiniz bir işlemci soğutucu var mı bütçe dahilinde

Emir Aydın

𝒞𝒾𝓃𝑜
Moderatör
En İyi Cevap
99
Dahası  
Reaksiyon skoru
32,049
İsim
Emir Aydın
Instagram
emir.aydin41
Steam
https://steamcommunity.com/id/emiraydintr/
Discord
Emir Aydın#8540
Ya hocam donanım arşivinin videosunda stok fan yeterli gelmiyor diyor ya o yüzden işlemci soğutucu eklemek istiyorum ve ses benim için sorunların en sonuncusu bile olmaz sesi önemsemem ben o sorun değil

Önerebileceğiniz bir işlemci soğutucu var mı bütçe dahilinde
Biraz pahalı ancak almışken iyisini almanı tavsiye ederim. Arctic 34 Esports iyi olur.

G.O.A.T.

80+ Platinum
En İyi Cevap
6
Dahası  
Reaksiyon skoru
26,245
İsim
Mehmet
İlgilendiği Kategoriler
NBA
Evet o ekran kartı benim de çok hoşuma gidiyor, bembeyaz 3 fanlı ve çok yakışıklı :)
High Power güç kaynakları kalitelidir. Şu anki kasamda High Power 500W 80+ Bronze Eco kullanıyorum. Dilersen 65 TL verip Aerocool'a yükseltebilirsin, o güç kaynağı bir tık daha iyi.

Dark Freezer X94 iyi bir soğutucu değil. 92 mm'lik fanlara sahip, bu da bol bol ses demek. Pek iyi soğuttuğu da söylenemez.
Haklısınız hocam ekran kartı baya yakışıklı

Biraz pahalı ancak almışken iyisini almanı tavsiye ederim. Arctic 34 Esports iyi olur.
Yok hocam ya ben en iyisi biraz stok ile idare edeyim zaten grafikleri hep 1080p normalde tutacağım grafikleri yükseltmenin vakti gelene kadar benim için stok fan dursun grafik ile işlemci soğutucuyu da yükselteyim öyle daha mantıklı olacak galiba çünkü işin monitörü klavyesi mouse u olunca buradaki bütçeyi de çok sıkmayayım

Emir Aydın

𝒞𝒾𝓃𝑜
Moderatör
En İyi Cevap
99
Dahası  
Reaksiyon skoru
32,049
İsim
Emir Aydın
Instagram
emir.aydin41
Steam
Discord
Emir Aydın#8540
Haklısınız hocam ekran kartı baya yakışıklı

Yok hocam ya ben en iyisi biraz stok ile idare edeyim zaten grafikleri hep 1080p normalde tutacağım grafikleri yükseltmenin vakti gelene kadar benim için stok fan dursun grafik ile işlemci soğutucuyu da yükselteyim öyle daha mantıklı olacak galiba çünkü işin monitörü klavyesi mouse u olunca buradaki bütçeyi de çok sıkmayayım
Grafikleri fulle, RTX 2070 Super ile her şeyi fullemen gerekir, yoksa ayıp olur :)
Oyundaki grafikleri arttırdıkça ekran kartına yük biner, işlemciye değil. Zaten R5 3600, oyunlarda ısınmıyor, render tarzı işlerde ısınıyor. Stok soğutucuyla bile tüm grafikleri fulleyebilirsin yani.

G.O.A.T.

80+ Platinum
En İyi Cevap
6
Dahası  
Reaksiyon skoru
26,245
İsim
Mehmet
İlgilendiği Kategoriler
NBA
Grafikleri fulle, RTX 2070 Super ile her şeyi fullemen gerekir, yoksa ayıp olur :)
Oyundaki grafikleri arttırdıkça ekran kartına yük biner, işlemciye değil. Zaten R5 3600, oyunlarda ısınmıyor, render tarzı işlerde ısınıyor. Stok soğutucuyla bile tüm grafikleri fulleyebilirsin yani.
Evet biliyorum hocam da yazarken kafam karışmış aslında grafik ile ekran kartı ısınır da ben grafiği idealde tutup da fps imin yükselmesi taraftarıyım

Ama ayıp da olur harbiden ekran kartına o ayrı mevzu :D

Çünkü FPS in önemi büyük iki kişi aynı anda karşı karşıya gelse FPS belirleyiciliği olur yani
Tabi güçler eşitse

Emir Aydın

𝒞𝒾𝓃𝑜
Moderatör
En İyi Cevap
99
Dahası  
Reaksiyon skoru
32,049
İsim
Emir Aydın
Instagram
emir.aydin41
Steam
Discord
Emir Aydın#8540
Evet biliyorum hocam da yazarken kafam karışmış aslında grafik ile ekran kartı ısınır da ben grafiği idealde tutup da fps imin yükselmesi taraftarıyım

Ama ayıp da olur harbiden ekran kartına o ayrı mevzu :D

Çünkü FPS in önemi büyük iki kişi aynı anda karşı karşıya gelse FPS belirleyiciliği olur yani
Tabi güçler eşitse
O ekran kartı ısınmaz, için rahat olsun. Boşuna mı 3 fan koymuşlar, en yüksek grafikte bile serin çalışır.

Emir Aydın

𝒞𝒾𝓃𝑜
Moderatör
En İyi Cevap
99
Dahası  
Reaksiyon skoru
32,049
İsim
Emir Aydın
Instagram
emir.aydin41
Steam
Discord
Emir Aydın#8540

G.O.A.T.

80+ Platinum
En İyi Cevap
6
Dahası  
Reaksiyon skoru
26,245
İsim
Mehmet
İlgilendiği Kategoriler
NBA
Ama her türlü grafik konusunda 1080p de kötü değil sonuçta o yüzden grafiği o aralıkta tutup işime yarayacak grafikleri yükseltirim FPS im de fazla olur zaten sistemden yana asla hiçbir problem yok ben ona sitenin özelleştirmesinden değil de başka sitelerden bir de HDD alırım tertemiz sistem

Emir Aydın

𝒞𝒾𝓃𝑜
Moderatör
En İyi Cevap
99
Dahası  
Reaksiyon skoru
32,049
İsim
Emir Aydın
Instagram
emir.aydin41
Steam
Discord
Emir Aydın#8540
Ama her türlü grafik konusunda 1080p de kötü değil sonuçta o yüzden grafiği o aralıkta tutup işime yarayacak grafikleri yükseltirim FPS im de fazla olur zaten sistemden yana asla hiçbir problem yok ben ona sitenin özelleştirmesinden değil de başka sitelerden bir de HDD alırım tertemiz sistem
1080P'de ayarları en yükseğe alsan bile her oyunda 100 FPS üzeri alırsın. Ben olsam hiç bir ayarı kısmazdım açıkçası, grafikler en yüksekte olmayacaksa neden RTX 2070 Super alayım, GTX 1660 Super de ayar kısınca çok fps veriyor :)

G.O.A.T.

80+ Platinum
En İyi Cevap
6
Dahası  
Reaksiyon skoru
26,245
İsim
Mehmet
İlgilendiği Kategoriler
NBA
E binsin, ekran kartlarına yük binmesi gerekir zaten. Yoksa neden o kadar para vereceksin ki. Kullanmayacaksan para çöp olmuş olur.
Kullanırım canım rekabetçi oynarsam kullanırım bütün grafikleri yükseltirim ama yani benim önceki pc 10 yaşında yani baya eski önce “modern” oyunlara alışmam lazım 😅

Emir Aydın

𝒞𝒾𝓃𝑜
Moderatör
En İyi Cevap
99
Dahası  
Reaksiyon skoru
32,049
İsim
Emir Aydın
Instagram
emir.aydin41
Steam
Discord
Emir Aydın#8540
Kullanırım canım rekabetçi oynarsam kullanırım bütün grafikleri yükseltirim ama yani benim önceki PC 10 yaşında yani baya eski önce “modern” oyunlara alışmam lazım 😅
Bir kere o grafikleri görünce bir daha ayar düşürmezsin zaten :)

G.O.A.T.

80+ Platinum
En İyi Cevap
6
Dahası  
Reaksiyon skoru
26,245
İsim
Mehmet
İlgilendiği Kategoriler
NBA
1080P'de ayarları en yükseğe alsan bile her oyunda 100 FPS üzeri alırsın. Ben olsam hiç bir ayarı kısmazdım açıkçası, grafikler en yüksekte olmayacaksa neden RTX 2070 Super alayım, GTX 1660 Super de ayar kısınca çok fps veriyor :)
Tamam hocam siz buldunuz bilgisayarı siz önerdiniz sizin hatrınız için bir de grafikleri yükseltip oynayayım inşallah

Peki hocam siteden yana bir problem yaşamam değil mi

Bir kere o grafikleri görünce bir daha ayar düşürmezsin zaten :)
İnşallah bakalım

Top Bottom