Neler Yeni

RTX 2070super, anlamsız düşük FPS ve Darboğaz?

geez

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Bahadır USAL
Öncellikle merhaba bilgisayarda anlam veremediğim bir problemle karşılaşıyorum, youtube'da izlediğim video da adam daha iyi fps değerlerini alıyordu ''
'' video bu. Eşit ortamlarda değerlendirme gibi gözükmeye bilir, lakin sonuçlar değişmiyor .Bu fotoğrafta 1080p tüm ayarlar en yüksekte dlss açık, rtx açık. belli olmuyor galiba ama fps 40.
fps3 dlss no rtx high.PNG

Bu fotoğrafta 1080p tüm ayarlar en yüksekte dlss açık, rtx kapalı, fps 70.
fps2.PNG

Bu Fotoğraf 1080p tüm ayarlar en yüksekte, dlss kapalı, rtx kapalı
fps 1.PNG

Bu arada sistemim her zaman güncel, her yeni gelen güncellemeyi bekletmeden direk yapıyorum. Bu sorunu sadece bu oyun için geçerli değil, GTA 5, cyberpunk, dying light vs. oyunlarda hep karşılaştım başta problem olarak göremedim sonuçta oynatıyor dedim ama artık her oyunda görünce ve bu oynadıklarım oyunlardan sadece cyberpunk'ın yeni oyun olduğu için kenar koysak, diğerleri eski oyun bu değerler çok saçma, bu sorunu nasıl çözülür bilmiyorum fikirlerini bekliyorum, keyifli forumlar.

Sistem Özelliklerim
amd ryzen 5 3600x
msi ventus 2070super
16 gb cl16 3200mhz ram
gigabyte b450m s2h

mert savage

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,216
İsim
mert
İlgilendiği Kategoriler
Dizi , müzik , bilgisayar donanımları , oyun hesap satışları , league of legend , okul , eğitim , giyim.
Forumda buna benzer bir kaç konu gördüm genellikle sorun hep aynıydı rtx açılınca anlamsız darboğazlar ve fps düşüşleri yaşanıyor normalinde altında sayılan onun gibi olabilir mi acaba
ayrıca attığınız video 1 yıllık birazcık fark da olabilir

• Beğen
Reaksiyonlar: geez

geez

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Bahadır USAL
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
1 yıl önceki video ya kıyasla, fps düşüklüğü normal değil bence. Sonuçta oyun güncelleniyor ekran kartı yada işletim sistemi güncelleniyor, bu düşüklük normal değil açıkçası ve tek sorunda control oyunda da değil, dediğim gibi GTA5 ve benzeri oyunlarda da aynı problemleri yaşıyorum, oyunun başlarında tam performans çalışan ekran kartı, başka bir yerde %60'lara düşüyor ve fps kayıpları yaşıyorum çok tuhaf bir durum çözüm önerilerine açığım.

Fabrizio Romano

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Aynı sorun bende de vardı. Birçok insanla testleri yaptık. Ekran kartı tam gücündeyken genelde İşlemci güçsüz kalıyordu. Sanırım aynı güçsüzlük sizde de var. İşlemci klasik güçsüz kalıyor.

• Beğen

geez

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Bahadır USAL
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Aynı sorun bende de vardı. Birçok insanla testleri yaptık. Ekran kartı tam gücündeyken genelde İşlemci güçsüz kalıyordu. Sanırım aynı güçsüzlük sizde de var. İşlemci klasik güçsüz kalıyor.
3600x nasılda 2070süperi tartamaz aşırı tuhaf, işlemçiye oc yaparsam çözüm olabilir mi?

Fabrizio Romano

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
3600x nasılda 2070süperi tartamaz aşırı tuhaf, işlemçiye oc yaparsam çözüm olabilir mi?
Sanmıyorum. O İşlemci Overclock güçte çok güçsüz kalıyor. Kendim kullanıyorum stok hali 4.3 GHz halinden daha iyi. Ryzen işlemcilerde RAM frekansı da çok önemli aslında. RAM frekansını yükseltip tekrar testler yapabilirsiniz.

Halil014

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,539
İsim
İbrahim Halil Çelik
Ram frekansını anakarta göre arttırmayı dene zor bir şey değil zaten

• Beğen

KebanFiru

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
915
İsim
Hakan(KebanFiru)
Öncellikle merhaba bilgisayarda anlam veremediğim bir problemle karşılaşıyorum, youtube'da izlediğim video da adam daha iyi fps değerlerini alıyordu ''
'' video bu. Eşit ortamlarda değerlendirme gibi gözükmeye bilir, lakin sonuçlar değişmiyor .Bu fotoğrafta 1080p tüm ayarlar en yüksekte dlss açık, rtx açık. belli olmuyor galiba ama fps 40.Alıntıyı görüntüle
Bu fotoğrafta 1080p tüm ayarlar en yüksekte dlss açık, rtx kapalı, fps 70.
Alıntıyı görüntüle

Bu Fotoğraf 1080p tüm ayarlar en yüksekte, dlss kapalı, rtx kapalı
Alıntıyı görüntüle
Bu arada sistemim her zaman güncel, her yeni gelen güncellemeyi bekletmeden direk yapıyorum. Bu sorunu sadece bu oyun için geçerli değil, GTA 5, cyberpunk, dying light vs. oyunlarda hep karşılaştım başta problem olarak göremedim sonuçta oynatıyor dedim ama artık her oyunda görünce ve bu oynadıklarım oyunlardan sadece cyberpunk'ın yeni oyun olduğu için kenar koysak, diğerleri eski oyun bu değerler çok saçma, bu sorunu nasıl çözülür bilmiyorum fikirlerini bekliyorum, keyifli forumlar.

Sistem Özelliklerim
amd ryzen 5 3600x
msi ventus 2070super
16 gb cl16 3200mhz ram
gigabyte b450m s2h
DLSS 1.0 mı 2.0 mı? Orijinal Control'de 1.0 var.

• Beğen

KebanFiru

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
915
İsim
Hakan(KebanFiru)
1.0 olsa bile bu sonuçlar absürt düşük seviyede
Sonuçta ray tracing açıkta oynuyor. Aynı zamanda DX11'de daha düşük bir FPS gözlemlenebiliyor. Bir de Dx12'de test edin

Son düzenleme:
  • Beğen

geez

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Bahadır USAL
Fotoğrafların hepsinde directx 12 de çekildi, aşağıda attığım tek fotoğraf directx 11 çekildi. Ekran kartı driverlarını silip tekrar yükledim(DDU ile), Bios'u güncelledim ve ram frekansı düşük seviyede olduğunu gördüm ve yükseltim bunlar yeni sonuçlar ve ekran kartı ayarlarını varsayılana getirdim. her hangi bir ön ayar bulunmamakta.
bu fotoğraf directx 11 de çekildi 1080p tüm ayarlar en yüksekte rtx açık ve en yüksekte
directx 11.png

bu fotoğrafta dlss kapalı rtx kapalı her şey en yüksek 1080p directx 12
dlss kapalı rtx kapalı high grafik.png

dlss kapalı rtx açık her şey en yüksekte 1080p directx 12
dlss kapalı rtx on high grafik.png

dlss on rtx on her şey en yüksek 1080p directx 12
rtx on dlss on high grafik.png

bu foto her şey en yüksekte dlss açık ama darboğaz var gibi duruyor directx 12
darboğaz var anlamsız.png

amd ryzen 3600x
GIGABYTE B450M s2h
Kingston 16GB HyperX Fury Black DDR4 3200MHz CL16
MSI GEFORCE RTX 2070 SUPER VENTUS OC 8GB GDDR6 256bit
XIGMATEK CYCLOPS 4x120mm FAN X-POWER 650W 80PLUS
Seagate Barracuda 3.5" 2TB Sata 3.0 256MB Cache 7200Rpm Harddisk
Samsung 500GB 970 EVO NVMe M.2 SSD (Okuma Hızı 3400MB / Yazma Hızı 2300MB)

buda sistemin tüm ekipmanları.

Top Bottom