RTX 3050 bileşenli laptop performans sorunu

Relkravs

80+
Reaksiyon skoru
0
Selamlar, elimde bulunan sistemde;
RTX 3050 Laptop GPU
İntel Core i7-11800H 2.30 ghz
16 gb ram
477 gb m2 ssd

Aynı bileşenlere sahip arkadaşımda pek çok oyunda ultra ayarda 90-100 fps alıyorken ben en düşük ayarda fpsim 30-50 arasında değişkenlik gösteriyor. CS2 oynarken bile bazen drop sorunu yaşarken ortalama fpsim genelde 70 fps oluyor. 40 fpse kadar düştüğünü bile gördüm. İnternette bulunan pek çok fps ayarını, windows ayarını vb. yaptım. Buna rağmen herhangi bir şekilde almam gereken verimi alamıyorum. Bunun çözümü nedir? Bir fikri olan veya yaşayıp sonrasında çözmüş kişiler yardımcı olursa çok sevinirim.

Sıcaklıkların ne alemde ? Ayrıca senden 2 kat fark alan insanın ekran kartı ve işlemcisi farklıdır onu da belirt

Ekran kartım 70-80 derece, işlemci ise 85 düzeylerinde takılıyor. Bazen anlık 90 derece olduğunu gördüm lakin termal macun yenilenmemiş şekilde böyle. Ayriyetten belirttiğim fpsleri alan iki arkadaşımında ekran kartı 3050 işlemcileri ise i7 12. nesil, diğerinin i5 12450 hx bulunuyor.

Ekran kartım 70-80 derece, işlemci ise 85 düzeylerinde takılıyor. Bazen anlık 90 derece olduğunu gördüm lakin termal macun yenilenmemiş şekilde böyle. Ayriyetten belirttiğim fpsleri alan iki arkadaşımında ekran kartı 3050 işlemcileri ise i7 12. nesil, diğerinin i5 12450 hx bulunuyor.
Termal macun yenile, temiz bir format at bir de öyle dene.

Fanlar tıkanmış olabilir güzel bir temizlik yaptırmayı dene

12. nesillerin performansi 11. nesile göre baya bi fazla fakat bahsettigin kadar fark yaratacak kadar değil. sen sıcaklıktan önce işlemci kaç ghzde çalışıyor onu söyle, hwmonitor indirip işlemci kısmını komple ss at kaç watt çekiyor, sıcaklık ve mhz değerleri gözükür şekilde

Geri