Neler Yeni

RTX 3050 LAPTOP DÜŞÜK FPS

Ernylcn0

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Eren Yalçın
lenovo ıdeapad gaming 3 rtx 3050 4gb ekran kartı 16gb ram i7 11.nesil işlemci var. Furmark testi yaptığımda 1080de 77 fps 74 derece verdi. AC Valhalla düşük ayarlarda bile 25 30 fps oynatıyor. Fps sorunu ve ısınma sorunu yüzünden garantiye gönderdim değişen bir şey olmadı. Cihaz daha 4 aylık ne yapabilirim?
benzer fps sorunları Witcher 3 ve AC Origins da da var.

Fatih Sultan Terim

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,626
İsim
Oozdmrsm
lenovo ıdeapad gaming 3 rtx 3050 4gb ekran kartı 16gb ram i7 11.nesil işlemci var. Furmark testi yaptığımda 1080de 77 fps 74 derece verdi. AC Valhalla düşük ayarlarda bile 25 30 fps oynatıyor. Fps sorunu ve ısınma sorunu yüzünden garantiye gönderdim değişen bir şey olmadı. Cihaz daha 4 aylık ne yapabilirim?
11370h sanırsam işlemciniz. işlemcinizde dahili grafik kartı varsa ondan kaynaklıdır. işlemcinin grafik kartını kullanmadan deneyin

rynsz

80+ Bronze
Güç denetimini yüksek performans yap
İşlemcini msconifgde tüm çekirdeklerini aktif et
Oyunu dahili grafik birimden değil ekran kartından çalıştır.

Ernylcn0

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Eren Yalçın
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Şarjda kullandığına emin misin?
Evet şarjda kullanıyorum. Garantiye göndediğimde 130 w adaptörü 170 w adaptör ile değiştirdiler
Mesaj otomatik birleştirildi:

11370h sanırsam işlemciniz. işlemcinizde dahili grafik kartı varsa ondan kaynaklıdır. işlemcinin grafik kartını kullanmadan deneyin
bu videodaki işlemi yaptım hala aynı

Güç denetimini yüksek performans yap
İşlemcini msconifgde tüm çekirdeklerini aktif et
Oyunu dahili grafik birimden değil ekran kartından çalıştır.
Yüksek performansta oyunu ekran kartından çalıştırıyorum. İşlemcideki çekirdekler nasıl aktif ediliyor onu bilmiyorum

Klanta

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
181
İsim
Ahmet Bayram Topcu
Bunun sebebi 3050 ekran kartlarının 4 GB olması olabilir. Ekstra olarak oyun içi sıcaklık durumu ve oyun sırasında bilgisayarın yüksek voltajdan şarj alımını durdurma ihtimaline de bakın. Ben cyberpunk oynarken çok ender de olsa şarj alımını durduruyordu bilgisayar. Fakat performans olarak beni tatmin etmişti. Valhala hiç denemedim fakat valhala da çok fazla FPS vermiyordu zaten internette örnek videolara bakarak dediğimi anlayabilirsiniz.

Ernylcn0

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Eren Yalçın
Bunun sebebi 3050 ekran kartlarının 4 GB olması olabilir. Ekstra olarak oyun içi sıcaklık durumu ve oyun sırasında bilgisayarın yüksek voltajdan şarj alımını durdurma ihtimaline de bakın. Ben cyberpunk oynarken çok ender de olsa şarj alımını durduruyordu bilgisayar. Fakat performans olarak beni tatmin etmişti. Valhala hiç denemedim fakat valhala da çok fazla FPS vermiyordu zaten internette örnek videolara bakarak dediğimi anlayabilirsiniz.
Peki yapabileceğim bir şey var mı? Ekran kartı ayarlarını nasıl yapabilirim

Klanta

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
181
İsim
Ahmet Bayram Topcu
Peki yapabileceğim bir şey var mı? Ekran kartı ayarlarını nasıl yapabilirim
GeForce experience var oradan oynayacağın oyunların önceden optimizasyonunu yap alabileceğin en iyi performansı o grafik ayarlarında verir zaten yapay zeka. Bunun dışında standart, performans modunu açacaksın oyun modunu aktif edeceksin başka da yapabileceğin hiçbir şey yok. Belki düşük ihtimal driver kaynaklı da olabilir.

Ernylcn0

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Eren Yalçın
GeForce experience var oradan oynayacağın oyunların önceden optimizasyonunu yap alabileceğin en iyi performansı o grafik ayarlarında verir zaten yapay zeka. Bunun dışında standart, performans modunu açacaksın oyun modunu aktif edeceksin başka da yapabileceğin hiçbir şey yok. Belki düşük ihtimal driver kaynaklı da olabilir.
GeForce experience ile oyunların optimizasyonunu yaptım bu halde bile fps drop yiyorum.

GeForce experience ile oyunların optimizasyonunu yaptım bu halde bile fps drop yiyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,032,281
Üyeler
163,633
Son üye
westerman
Top Bottom