Neler Yeni

Rtx 3060ti LHR ama miningde kullanılmış

aragonattt

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
683
İsim
Efe Kaya
Instagram
efekayakaya
Merhaba arkadaşlar ikinci elde Rtx 3060ti alıcam kart LHR model ama arkadaş 2 hafta miningde kullandım sonrasında mining işleri bitince kaldı öyle bi dahada karta dokunmadım diyo LHR olduğundan dolayı kartın biosuyla cartıyla curtuyla oynanmış olabilir mi nelere dikkat etmem gerekir kartın temiz ve teste açık olduğunu söyledi yarın gidip kontrolleri yapıcam önerilerinizi almak istedim.

Merhaba arkadaşlar ikinci elde Rtx 3060ti alıcam kart LHR model ama arkadaş 2 hafta miningde kullandım sonrasında mining işleri bitince kaldı öyle bi dahada karta dokunmadım diyo LHR olduğundan dolayı kartın biosuyla cartıyla curtuyla oynanmış olabilir mi nelere dikkat etmem gerekir kartın temiz ve teste açık olduğunu söyledi yarın gidip kontrolleri yapıcam önerilerinizi almak istedim.
Şu rehber'e bir göz atabilirsiniz:

2 hafta mining karta hiç bir şey yapmaz. Eğer doğruysa. Bios sürümü numarıs ile orjinal bios sürümü numarasını karşılaştırın oradan bios ile oynanmış mı anlarsınız.

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Şu rehber'e bir göz atabilirsiniz:

2 hafta mining karta hiç bir şey yapmaz. Eğer doğruysa. Bios sürümü numarıs ile orjinal bios sürümü numarasını karşılaştırın oradan bios ile oynanmış mı anlarsınız.
LHR kart ise maks 6 ay yapmıştır zaten o kartlar çıkalı çok olmadı.

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Güncel olarak LHR kalmadı bu arada, Nvidia mining bittiği için tüm kartlardan kaldırdı o kilidi. Adamın da BIOS ile oynayacağını sanmıyorum öyle bir işleme pek gerek yoktu çünkü.

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Mining kart alınabilir, malum sağlam ise bakım vs. yapar tertemiz eder ilk günki performansta kullanırsın.

Bios konusunda GPU-Z açar bakarsın herhangi bir oynama varmı diye. Bide iyice test edersin tamamdır.

aragonattt

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
683
İsim
Efe Kaya
Instagram
efekayakaya
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Mining kullanımında çok endişeli değilim de kartın lhr olduğu için yazılımında bi oynama olduysa karta zararı olur mu etkiler mi beni onu emin olmak istedim

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Mining kullanımında çok endişeli değilim de kartın lhr olduğu için yazılımında bi oynama olduysa karta zararı olur mu etkiler mi beni onu emin olmak istedim

Sadece LHR kırmakla uğraştılar ise test esnasında bir sorun çıkarmıyor ise sorun yoktur. Ama birde ayarları ile oynayabiliyorlar kartın, onada GPU-Z den bakabilirsin. Mesela kartta bilemessin bir besleme arızası vardır 170W da arıza yapıyordur ama adam bi ayar yapar kart 140W da stabil çalışır.

Sende test edip dikkat etmeden bilemessin. GPU-Z sana fabrika değeri çekirdek bellek hızlarının altında o anki yine aynı hızların değerlerini gösterir, değerler birbirinden farklı ise bios ile oynanmış demektir.

aragonattt

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
683
İsim
Efe Kaya
Instagram
efekayakaya
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sadece LHR kırmakla uğraştılar ise test esnasında bir sorun çıkarmıyor ise sorun yoktur. Ama birde ayarları ile oynayabiliyorlar kartın, onada GPU-Z den bakabilirsin. Mesela kartta bilemessin bir besleme arızası vardır 170W da arıza yapıyordur ama adam bi ayar yapar kart 140W da stabil çalışır.

Sende test edip dikkat etmeden bilemessin. GPU-Z sana fabrika değeri çekirdek bellek hızlarının altında o anki yine aynı hızların değerlerini gösterir, değerler birbirinden farklı ise bios ile oynanmış demektir.
Timsepy testi de yapmayı düşünüyorum donanım arşivi videosunda timespy extreme skoruyla karşılaştırıcam ordan da fark edebilir miyim bi farklılık varsa

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Timsepy testi de yapmayı düşünüyorum donanım arşivi videosunda timespy extreme skoruyla karşılaştırıcam ordan da fark edebilir miyim bi farklılık varsa

Timespy ağır bir test değil, firestrike testi yap. Firestrike da zaten 3dmark içinde yine.

Skor karşılaştırabilirsin tabii ki ama internet ortamındaki testlerde millet UV veya OC yapmış olabiliyor veya adam akıllı test etmiyor ondan iyice değerleri incelemesin karşılaştırma yaparken yoksa yine yanlış anlarsın.

aragonattt

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
683
İsim
Efe Kaya
Instagram
efekayakaya
Tamamdır teşekkür ederim

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Tamamdır teşekkür ederim

Yada farklı bir trick vereyim, alıcağın modele bak örnek veriyorum Asus Dual 3060 Ti ise yaz youtube a onu. Çıkan testlerde detaylı değer gösterenlerde çekirdek ve bellek hızlarına bak ona göre karşılaştır alıcağın kartla.

aragonattt

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
683
İsim
Efe Kaya
Instagram
efekayakaya
Yada farklı bir trick vereyim, alıcağın modele bak örnek veriyorum Asus Dual 3060 Ti ise yaz youtube a onu. Çıkan testlerde detaylı değer gösterenlerde çekirdek ve bellek hızlarına bak ona göre karşılaştır alıcağın kartla.
İşte Abdullah bey videoda asus dual ile test yapmış benim alacağım modelde asus dual mini oc edition

Top Bottom