RTX 3070 Ti Suprim X modeline bakım nasıl yapılmalı?

Reaksiyon skoru
98
3070 Ti Suprim X ekran kartıma bakım yapmak istiyorum ama şöyle bir sorun var. Bütün termal pedlerin kalınlıkları farklı olduğu için her kalınlıkta termal ped almam lazım ve bu biraz fazla maliyetli oluyor. Biraz değil bayağı bayağı hatta. Bunu nasıl çözebilirim? Elimden geldiği için kendim bakım yapmak istiyorum. Veya dışarıda bilgisayarcılarda bakım kaç paradır? İstanbul Anadolu yakasında bildiğiniz güvendiğiniz bakım yaptırabileceğim bir yer var mı? Bilgilendirirseniz sevinirim.

Ekler

• RTX 3070 Ti SUPRIM X 8G.webp
    RTX 3070 Ti SUPRIM X 8G.webp
    187.5 KB · Hit: 18
Hepsine artic tp3 yeter ama incelikleri zor. 2 paket alsan 1000 lira tutsa pad (%40 kadar artarda) mx6 veya thermal grizzly kronout kullansan 1500 fln. bilgisayarcıya götürsen... Sanırım 500 veya 1 k alır? Ne koyduğunu da bilmezsin, zaten o da bu padleri yenileyecek mi😂 macunu yeniler yollar gibime geliyor. Padleri ölçmek için bir ölçme aleti vardı o lazım.

Edit tp3 pad 700 liramış x2 = 1400.

Hotspota termal macun yeter, vram padleri vramler sıcaksa değişir. Diğer soğutucu aralarında olan padler ise belki genel sıcaklık, hotspota çok yakınsa? Normalde 15-20 derece fark oluyor. Atıyorum hotspot 70, gpu 60 belki o zaman, kesin olarak bilmiyorum yanlış olmasın, o kısmı bilen yorumlar. Ancak hotspot için macun değişimi yeterli hatta bence sadece bir macun değiş baktın tatmin etmedi seni full değiş. Onun dışında birde termal padler kirli/tozlu ise şeklini bozmadan temizleyebilirsin.

GPU 87 hot spot 104 derece gösterdi yükte.
Hotspot çekirdeğin en sıcak noktası yani sadece macun değişimi ile düşer. Vramlerin çalışma sıcaklığı modele göre değişir ama 95'i geçmiyorsa sıkıntı değil macun değişimi belleklerinde sıcaklığını bir nebze düşürür

3070 Ti Suprim X ekran kartıma bakım yapmak istiyorum ama şöyle bir sorun var. Bütün termal pedlerin kalınlıkları farklı olduğu için her kalınlıkta termal ped almam lazım ve bu biraz fazla maliyetli oluyor. Biraz değil bayağı bayağı hatta. Bunu nasıl çözebilirim? Elimden geldiği için kendim bakım yapmak istiyorum. Veya dışarıda bilgisayarcılarda bakım kaç paradır? İstanbul Anadolu yakasında bildiğiniz güvendiğiniz bakım yaptırabileceğim bir yer var mı? Bilgilendirirseniz sevinirim.
Furmark 2 test paylaşırsan neye ihtiyacın var söylebilrim.

Hocam termal macun sürmeyin gpu ya makas 1 ay civarı götürür sonra gpu çalışma prensibinden minik minik hareket eder ve macunu kenarlara iter 1 ay sonra yine aynı sıcaklıkları görürsünüz onun yerine tpm uygulayın faz değişimli bir ped eğer diğer pedler çok kötü durumda değil ise ellemenize gerek yok
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

GPU 87 hot spot 104 derece gösterdi yükte.
30 serisi kartlarda gpu ile hotspot farkı 15-20 derecelere kadar normal sayılıyor 40 ve 20 de bu değer 10-15 civarı iken yani termal ped değişimi için biraz daha bekleyebilirsin(eğer gpu eski macun fabrika çıkışlı ise) eğer değilse önceden değişmiş ise değiştirebilirsin

Geri