Neler Yeni

RTX 3070 Ti vs RX 6800XT

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Caner Demirbaş
İki model de yakın FPS değerleri sunuyor, RX 6800XT ortalamada yaklaşık 10-15 FPS daha fazla veriyor. Ama NVIDIA tarafında birçok yazılım özelliği mevcut. NVIDIA Broadcast, DLSS 2.0, NVIDIA NVENC (bu benim için önemli bir artı yayın için bayağı iyi oluyor.) ve elbette RTX performansı AMD'ye göre daha iyi.
AMD ise saf kas gücü ve RAM miktarı olarak cezbedici duruyor. DX 13 geldiğinde oyunlar doğrudan ekran kartı belleğine erişerek performansı daha da arttıracak denildi. Burada 16 GB ve 8 GB olması düşündürtüyor beni.
Önceden 2080 Ti kullandığım için saydığım özellikler kullanım alışkanlığı da oluşturdu. Forumlarda ara ara denk geldiğim AMD sürücü yazılımı sıkıntıları da dikkatimi çekiyor. Siz ne yapmamı önerirsiniz? Şu an 3070 Ti daha yakın geliyor. 8 GB sıkıntı oluşturacak mıdır?

HoYeon Jung

80+ Gold
Pek sanmam 8GB sıkıntı olacağını ancak ben 6800XT tercih ederdim.
Şuan aklımda değil, AMD'de de DLSS gibi bir özellik getirdi. İlerleyen zamanda bunu daha çok geliştirecekler ve gerçekten DLSS rakibi olacaktır. Ben olsam 6800XT tercih ederdim. Zaten 6800XT sizin dediğinize göre de 10-15FPS daha üstün.
Hem 6800XT, RTX 3080 rakibi.

Top Bottom