RTX 3080 gpu kullanım dalgalanması

UnicornX

80+
Reaksiyon skoru
1
Arkadaşlar geçenlerde yine konu açmıştım gpu kullanımım düşük ne yapmalıyım diye bilgisayarı söküp taktım bir şeyler yaptım üstüne ryzen 5 5600 işlemcime ryzen master üzerinden otomatik oc yaptım space marine 2 ye girdim normalde gpu kullanımı yüksek olmuyordu perfomans tatmin etmiyordu bu sefer 1080p de kullanım 70 lerde iken bile güzel fps verdi nvidianın DSR seçeneğini açıp 1440p ye çektim onda 90 civarı kullanım vardı yine güzel perfomans verdi 2410p de yine yüksek gpu kullanımı vardı 1440p de oynamaya devam ettim sonra gpu kullanımı yine düştü 1 saatin sonunda 40-50 lerde gezmeye başladı sebebi ne acaba ?

Yaptığın Auto OC, işlemciye veya anakart VRM'lerine fazla voltaj veriyor olabilir. Space Marine 2 işlemciyi sömüren bir oyun olduğu için, zamanla işlemci veya anakart ısınıp kendini korumaya alıyor ve hızını düşürüyor. İşlemci yavaşlayınca, RTX 3080'e veri yetiştiremiyor ve kartın kullanımı %40-50'lere çakılıyor. OC yi iptal et.

Yaptığın Auto OC, işlemciye veya anakart VRM'lerine fazla voltaj veriyor olabilir. Space Marine 2 işlemciyi sömüren bir oyun olduğu için, zamanla işlemci veya anakart ısınıp kendini korumaya alıyor ve hızını düşürüyor. İşlemci yavaşlayınca, RTX 3080'e veri yetiştiremiyor ve kartın kullanımı %40-50'lere çakılıyor. OC yi iptal et.
Hocam ocyi iptal ettiğim zaman da yine gpu kullanımı 40-50 lerde geziyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,171,742
Üyeler
186,102
Son üye
PsişikPsikolog
Geri