Neler Yeni

RTX 3080 İçin Monitör Aramaktan Kafayı Yiyeceğim

Dahası  
Reaksiyon skoru
84
İsim
Walter White
Öncelikle o ekran kartına 27 inç 2k ips monitör öneririm. Ben de son parçaları tamamlayabilirsem bu sistemi kullanacağım. Uzun zamandır arayıştayım, 27 inç 2k ips 144 hz veya üstü monitör piyasası gerçekten almış başını gitmiş doğru dürüst monitör stoğu yok şuanda, stoğu olanlar da aşırı pahalı. MAG274QRF almayı düşünüyodum, 5-6 ay önce 6k civarıydı fiyatı şimdi olmuş 10k civarı şaka gibi... Alternatif olarak da VG27AQL1A düşünüyodum bunun da stoğu yok sitelerde... Şuanda bi tek 27GL83A-B var amazonda indirimde, çok araştırmadım nasıldır alınır mı bilemiyorum.

Son düzenleme:

sczophren

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Mustafa
Mesaj otomatik birleştirildi:

Link atar mısın ??

Mert.k

80+ Bronze
Merhaba arkadaşlar,

1 monitör alacağım normalde bu kadar hiç düşünen biri değilim. Sadece valorant veya csgo oynuyorum. Diğer hiçbir oyunu oynamıyorum.

2 aydır monitör arıyorum. Bulduklarım, msı 165hz ıps ekran 2K 27 inç

benim sistemim: i5 12500 - rtx 3080
---
Bazıları fps oyunları için 27 inç büyük diyor. Bazıları ıps ekran şart diyor, bazıları 2K 3080 kullanıyorsan şart diyor.

Ben bıktım artık en son 240 280hz 1080P alayım dedim. Sonra bu düşünceler yine araştırmaya sürükledi. Kafam allak bullak oldu, sizce ne yapayım bir fikir verir misiniz?
yo 27 inc kullanıyorum rekabetcı oyunlarda alısıyorsun sonra küçük bile gelmeye başlıyor en azından bende oyle oldu 2k 27 165hz ip monıtor bul al geç bence

Mert.k

80+ Bronze
Hocam bunun aynısı msi optix G273QF değil mi? ne farkı var
optix serısınde yanılmıyorsam sankı ölü pixel ve ghostıng çıkma ihtimali yüksekt diyelim olursa da satıcıya bağlı başın ağrıya bılır bana kalırsa sana derim ki trendyoldan teknolojık urun alma satıcı kalıtesız se başın agrır garantılık durum olursa

Dahası  
Reaksiyon skoru
84
İsim
Walter White

yazarbey

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Muammer Memiş
optix serısınde yanılmıyorsam sankı ölü pixel ve ghostıng çıkma ihtimali yüksekt diyelim olursa da satıcıya bağlı başın ağrıya bılır bana kalırsa sana derim ki trendyoldan teknolojık urun alma satıcı kalıtesız se başın agrır garantılık durum olursa
Zaten optix serisinden alırsam 2. el alacağımda bütçeden ötürü. Ghosting yok diyor herkes.

Mert.k

80+ Bronze
Zaten optix serisinden alırsam 2. el alacağımda bütçeden ötürü. Ghosting yok diyor herkes.
o zaman ben yanlış hatırlıyorum birileri forumda çok çekmişti o msi bi monitörunden

Federal06

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Monster Aryond A27 v1.1 1080p, 240hz, 1ms, VA Panel, Curved / Kavisli ve Pivot modelidir.
Kardeşime ait asus tuf 24 inç monitörle yan yana boyut karşılaştırması yaptığımda aman aman bir boyut farkı göremedim.
Muhtemelen kavisin etkisi ve çerçeve kalınlıkları devreye giriyor bu noktada.
Daha büyük 2k monitör düşünüyorsanız Monster Aryond A32 2K modeline bakabilirsiniz. 1000tl indirimde.
Bende imzadaki sistemim için kendi monitörümü takasla üzerine para verip monster 2k monitörünü almayı düşünüyorum.
Büyük monitör almak istemezseniz almanızı tavsiye edeceğim minimum monitör özellikleri : "2k 24 inç ips panel 144 hz 1ms"
Kavisli / Curved monitörler genelde VA panel oluyor mesela kavisli mi istersiniz?
Pivot özelliği de olsun mu? Bunlara karar vermeniz gerekiyor.
Monitör askı kolu alıp onunla da pivot gibi kullanabilirsiniz fakat daha pahalıya gelebilir.
Fiyat performansa odaklanın. E-spor takımında yarışmıyorsanız 144hz ile 165 arasındaki farkın önemli olduğunu düşünmüyorum.
Monitör öyle kolay bozulan bir ekipman değil, ikinci elde daha ucuzu varsa ona yönelin, garantiliyse tadından yenmez.
İyi forumlar

alurex

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
alper halil yıldız
3 gün oldu kontrol amaçlı aldım kutuda duruyor. Anlaşırsak satayım

Ekler

• WhatsApp Görsel 2022-11-05 saat 22.45.50.jpg
    WhatsApp Görsel 2022-11-05 saat 22.45.50.jpg
    94.9 KB · Hit: 47
  • WhatsApp Görsel 2022-11-05 saat 22.45.52.jpg
    WhatsApp Görsel 2022-11-05 saat 22.45.52.jpg
    73.6 KB · Hit: 51

tümen

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,965
İsim
tümen dağ
2k 27 inç 144hz butçenın yettiği panel alırdım ben

yazarbey

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Muammer Memiş
3080 ekran kartına 1080 çözünürlük monitör mü arıyorsunuz
2k şart değil ama karta yazık olur 1080p kullanırsanız
bütçe sorun değilse üstteki tabii

Bence 2K 27 inç IPS 165 170 144 neyse, almak lazım. 1080p böyle yazık olur bence

Valla ben de yedim kafayı, 2k monitör arıyorum bütçe de kısıtlı, yeni pc dizdik görüntü eski pcdekiyle aynı yani :D

Bulursan MSI MAG274QRF

İnternet kafede bir deneyin hocam ikisini de kararınızı ona göre verirsiniz. Mesela ben 24 ve 27 denedim 24 bana çok daha iyi geldi valorant oynarken.

27 öneririm büyük rahatlık

24,5 olan tn panel değilmi yanlışmı yazılmış

selamlar monster 27 240 hz 4999 olmus

bütçen uygun renk sorun değilse;

3080 kartı 2k ideal yani story oyunları yüksek çözünürlük ve ayarlarda oynamak için kart ama siz valo ve cs oynuyorum diyorsanız 240 yada 280 alın bence rekabetçide büyük artı olur ama yok god of war, spiderman , rdr2 gibi üst seviye oyunlarıda oynuyorsanız 2k 165hz daha mantıklı olur ama sadece rekabetçi takılıyorsanız bence yüksek hz almak daha mantıklı

O karta fullhd gitmez 2k👍

Link atar mısın ??

Öncelikle o ekran kartına 27 inç 2k ips monitör öneririm. Ben de son parçaları tamamlayabilirsem bu sistemi kullanacağım. Uzun zamandır arayıştayım, 27 inç 2k ips 144 hz veya üstü monitör piyasası gerçekten almış başını gitmiş doğru dürüst monitör stoğu yok şuanda, stoğu olanlar da aşırı pahalı. MAG274QRF almayı düşünüyodum, 5-6 ay önce 6k civarıydı fiyatı şimdi olmuş 10k civarı şaka gibi... Alternatif olarak da VG27AQL1A düşünüyodum bunun da stoğu yok sitelerde... Şuanda bi tek 27GL83A-B var amazonda indirimde, çok araştırmadım nasıldır alınır mı bilemiyorum.

Mesaj otomatik birleştirildi:

yo 27 inc kullanıyorum rekabetcı oyunlarda alısıyorsun sonra küçük bile gelmeye başlıyor en azından bende oyle oldu 2k 27 165hz ip monıtor bul al geç bence

MAG274QRF modelinin G273QF modeline göre renk sayısı ve renk derinliği daha fazla ve ekstra monitör yükseklik ayarı var. Ayrıntılı olarak farklarını buraya tıklayarak inceleyebilirsin.

o zaman ben yanlış hatırlıyorum birileri forumda çok çekmişti o msi bi monitörunden

Monster Aryond A27 v1.1 1080p, 240hz, 1ms, VA Panel, Curved / Kavisli ve Pivot modelidir.
Kardeşime ait asus tuf 24 inç monitörle yan yana boyut karşılaştırması yaptığımda aman aman bir boyut farkı göremedim.
Muhtemelen kavisin etkisi ve çerçeve kalınlıkları devreye giriyor bu noktada.
Daha büyük 2k monitör düşünüyorsanız Monster Aryond A32 2K modeline bakabilirsiniz. 1000tl indirimde.
Bende imzadaki sistemim için kendi monitörümü takasla üzerine para verip monster 2k monitörünü almayı düşünüyorum.
Büyük monitör almak istemezseniz almanızı tavsiye edeceğim minimum monitör özellikleri : "2k 24 inç ips panel 144 hz 1ms"
Kavisli / Curved monitörler genelde VA panel oluyor mesela kavisli mi istersiniz?
Pivot özelliği de olsun mu? Bunlara karar vermeniz gerekiyor.
Monitör askı kolu alıp onunla da pivot gibi kullanabilirsiniz fakat daha pahalıya gelebilir.
Fiyat performansa odaklanın. E-spor takımında yarışmıyorsanız 144hz ile 165 arasındaki farkın önemli olduğunu düşünmüyorum.
Monitör öyle kolay bozulan bir ekipman değil, ikinci elde daha ucuzu varsa ona yönelin, garantiliyse tadından yenmez.
İyi forumlar

2k 27 inç 144hz butçenın yettiği panel alırdım ben
Arkadaşlar peki 2K 165hz almak istiyordum ama fark yok diyorsunuz. Genelde insanlar 144hz üzerini anlamıyor bile diyorlar. O zaman bu 360Hz vs nasıl oluyor? Biz anlamıyorsak bir önemi oluyor mu? 165hz ile 144 arasında çok fark yok diyorlar.

IPS panel - 240 veya 280Hz öneriniz var mı? Tabii bu 1080P oluyor

165Hz ile 144 fark etmiyorsa 2K 144Hz öneriniz varmı acaba? Bütçem 5 - 6 K ama 2. el temiz olanlarına da bakarım ben

Werepep

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Werepep
Bu yeni çıkan monster nasıl arkadaşlar sizce alınır mı o fiyata

Top Bottom