5700x 5800x 5800x3dBenim bildiğim kadarıyla 5600x e takılıcak en baba kart 3070 ti
Yapıyor gibi hocam tam test edemdim vaktim yoktu ama özellikle işlemci bazlı oyunlarda ekran kartı kullanımı %90 ların altına düşüyor %70 leri dahi görüyordum108* de yapabilir ama 2kda yapmaz
Nasıl yapılıyor hiç bilmiyorum kiOC yapabilirsiniz.
kendini otomatik kaç mhz ye çıkarıyor işlemcin 4.6 mhz ye ulaşıyor mu ? ben hiç oc yapmadığım halde işlemci kendini otomatik 4.450 mhz ye çıkarıyor stok fanlaYapıyor gibi hocam tam test edemdim vaktim yoktu ama özellikle işlemci bazlı oyunlarda ekran kartı kullanımı %90 ların altına düşüyor %70 leri dahi görüyordum
Mesaj otomatik birleştirildi:
Nasıl yapılıyor hiç bilmiyorum ki
Çıkarıyor ama sabit kalmıyor sürekli hareket halinde oluyor mhz sikendini otomatik kaç mhz ye çıkarıyor işlemcin 4.6 mhz ye ulaşıyor mu ? ben hiç oc yapmadığım halde işlemci kendini otomatik 4.450 mhz ye çıkarıyor stok fanla
hmm oyunda tam yüke girince sabit kalması lazım ... sıcaklık değerleri nedir acaba benim stok fanlı bazen 82 derece çıkınca 4.3 e felan geriliyor ama inip çıkma olmuyor tam yük altındayken...Çıkarıyor ama sabit kalmıyor sürekli hareket halinde oluyor mhz si
Sıvı soğutma var hocam derece olarak max 62 derecelere çıkıyor ama mhz sabit kalmıyor yükde dahi olsahmm oyunda tam yüke girince sabit kalması lazım ... sıcaklık değerleri nedir acaba benim stok fanlı bazen 82 derece çıkınca 4.3 e felan geriliyor ama inip çıkma olmuyor tam yük altındayken...
Önceden yapmıştım bu testi golden smple çıkmıştı hocam soğutucu da sıvı soğutma msi corelquid k360 varryzen master ile auto oc ve curve optimizer all core açıp deneyebilirsiniz çoğunlukla 4850mhz kadar boostluyor diye biliyorum böylelikle darboğazı azaltabilirsin overclock bilmediğin için böyle bir öneride bulundum yoksa bence:
https://www.guru3d.com/files-details/clocktuner-for-ryzen-download.html
bunu indirip işlemci sliconu öğrenmekle başla daha iyi overclock denemeleri yaparsın:
burada nasıl kullanıldığı gösteriliyor slicon iyiyse gold falan 4.8ghz görür çok rahat soğutucu iyise 4.9ghz de deneyebilirsiniz tabi slicon iyiyseRehber: ClockTuner ile işlemci silikon kalitesini öğrenme
ClockTuner yazılımı Ryzen kullanıcılarının sistemi en iyi şekilde özelleştirmesini sağlayan bir "ince ayar yazılımı" denebilir. Yazılımda otomatik süreçler bulunur ve yazılım kullanıcıyı sınırlandırmaz. Sisteminizde olumsuz etkilere yol açacak eylemlere olabildiğince engel olmaya çalışır...www.technopat.net