Neler Yeni

RTX 3080 Suprim Isı Değerleri Normal mi?

yigicat

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
60
İsim
Yiğitcan Küçük
Arkadaşlar öncelikle mrb herkese mutlu yıllar dilerim.
Rtx 3080 suprim kart mevcut sıcaklık değerleri mevcut kartı yeni aldım bayadır yatmaktaymış ve kart hiç açılmamış. Değerler normal mi sizce? Oyunlarda ortamda sıcak ise 78-79 civarı görüyor, bakıma vs gerek var mı?
1000029007.jpg

Ekler

• Screenshot_2025-01-01-02-02-18-825_com.miui.videoplayer.jpg
    Screenshot_2025-01-01-02-02-18-825_com.miui.videoplayer.jpg
    411.2 KB · Hit: 33

Nezha

80+ Bronze
Değerler normal bakım için erken. 3000 serisinin 4000 serisine göre daha fazla ısındığı bilinen bir şey. Kart suprim olmasa 85 görürdü sanırım.

Transcontinental

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
629
İsim
Mahir
Suprim için fazla değerler youtube dan bakabilirsin incelemelerine. İçi hiç açılmamışsa bakım yapmakta fayda var bence. Padler veya termal macun özelliğini kaybetmiş olabilir.

yigicat

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
60
İsim
Yiğitcan Küçük
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Suprim için fazla değerler youtube dan bakabilirsin incelemelerine. İçi hiç açılmamışsa bakım yapmakta fayda var bence. Padler veya termal macun özelliğini kaybetmiş olabilir.
Onun haricinde sıkıntı olmaz dimi tedirgin oldum bi tık

AirLife

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,355
İsim
Yunus Şahin
Değerler normal değil. Suprim dediğin MSI'n üst seviye kartı. Bu kadar ısınmaması lazım. Bakım zamanı gelmiş.

Nezha

80+ Bronze
Değerler normal değil. Suprim dediğin MSI'n üst seviye kartı. Bu kadar ısınmaması lazım. Bakım zamanı gelmiş.
Hocam değerler bench testinde 80. Herhangi bir oyunda 80i geçmez. Enerji tüketimi yükte 350w olan bir kart, 4080 gibi 320w değil. Sıfır suprim taksanız yine benchte en az 77° olacaktır.

AirLife

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,355
İsim
Yunus Şahin
Hocam değerler bench testinde 80. Herhangi bir oyunda 80i geçmez. Enerji tüketimi yükte 350w olan bir kart, 4080 gibi 320w değil. Sıfır suprim taksanız yine benchte en az 77° olacaktır.

Normal değil yine hocam. Kış ayındayız. Kış ayında 80 olan kart yazın yanar. İsterse 400W olsun. Mühendisler ona göre soğutucu koyuyor.

Başka birisinin değeri mesela;

Nezha

80+ Bronze
Normal değil yine hocam. Kış ayındayız. Kış ayında 80 olan kart yazın yanar. İsterse 400W olsun. Mühendisler ona göre soğutucu koyuyor.

Kış ayındayız ama ortam sıcak diye bahsetmiş. Attığınız örnekteki kişinin kasası ne bilmiyoruz kasa farkından kaynaklı düşebilir. Kart 2klık ama 1080p başlatmış testi ve voltaj sınırı koymuş. Yani 2k teste göre her türlü 3 5 derece az alıyor. Eğer konu sahibi de aynı değerlerde başlattıysa fark çok ama tam güçte başlattıysa doğru bir karşılaştırma olmaz.
Kart sahibi için konuşmak gerekirse de oyunlarda 77-78 derece hiçbir şey. Kartın 95e kadar gideri var ve 5 derece fark edeceğini düşünse bile yeni aldığı bir kartı açıp müdahale etmenin riskini göze almak kolay değil. Ayrıca dandik mx4ler kurtarmıyor. Thermal grizzly macun ve padle yaklaşık 1000 lira masraf edecek. Bilgisayarcıya yaptırsa 1500-2000 olacak masraf.

Eğer bakım yaptırırsan bir ss at beni alıntılayıp kral merak ediyorum ne çıkacak. @yigicat

Transcontinental

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
629
İsim
Mahir
Kış ayındayız ama ortam sıcak diye bahsetmiş. Attığınız örnekteki kişinin kasası ne bilmiyoruz kasa farkından kaynaklı düşebilir. Kart 2klık ama 1080p başlatmış testi ve voltaj sınırı koymuş. Yani 2k teste göre her türlü 3 5 derece az alıyor. Eğer konu sahibi de aynı değerlerde başlattıysa fark çok ama tam güçte başlattıysa doğru bir karşılaştırma olmaz.
Kart sahibi için konuşmak gerekirse de oyunlarda 77-78 derece hiçbir şey. Kartın 95e kadar gideri var ve 5 derece fark edeceğini düşünse bile yeni aldığı bir kartı açıp müdahale etmenin riskini göze almak kolay değil. Ayrıca dandik mx4ler kurtarmıyor. Thermal grizzly macun ve padle yaklaşık 1000 lira masraf edecek. Bilgisayarcıya yaptırsa 1500-2000 olacak masraf.

Eğer bakım yaptırırsan bir ss at beni alıntılayıp kral merak ediyorum ne çıkacak. @yigicat
80 dereceden bir şey olmaz tabi ama o zaman niye suprim alasın ki? En ucuz 3080 i alıp geçerdi.

DeviLJoN

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
167
İsim
Onur
Ne zamandır kullanıyorsun sor bu aslında? Bakım çok gerekmedikçe yapılmamalı ekran kartlarına termal macun olarak diyorum.

Lost_Dragon

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
902
İsim
Göksel Gündüz
Kartın üzerinde switch olacak sanırım. Onu Gaming kısmına alınca daha az ısınıyor görünüyor.

Screenshot_3.png

biosswitch.jpg

yigicat

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
60
İsim
Yiğitcan Küçük

Hocam oda içinde sana yanıyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Tmdır ama düşmeme durumuda mı var?

Ne zamandır kullanıyorsun sor bu aslında? Bakım çok gerekmedikçe yapılmamalı ekran kartlarına termal macun olarak diyorum.
Kart 2021 tarihli gözüküyor faturada

Kartın üzerinde switch olacak sanırım. Onu Gaming kısmına alınca daha az ısınıyor görünüyor.

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
Az ısınıyor ama fazla rpm basıyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,037,592
Üyeler
164,533
Son üye
Hitorida