Neler Yeni

RTX 3080 Ti kasadan dolayı ısınıyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ali Toprak
Selamlar. Bugün Zotac RTX 3080 Ti aldım. Satıcının evinde 69 dereceydi. Kendi evime geldim ve ardından taktığımda kart 83 84leri gördü. Doğalgazdan dolayı odam sıcak ve kasam MSI MAG Force 320r. 4 stok fan bulunyor. Kasada toplamda 11 fan girişi var ileride sıvı sotuğucu alacağım 3 fan olduğu için yukarıya takacağım. Geriye 4 giriş kalıyor. Thermalright'ın ARGB 3'lü fanları bulunuyor. Bunu alır isem ve kasaya takar isem. Isınma sorununu çözebilir miyim?

Cimbomlu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
62
İsim
Kayra Onat
Selamlar. Bugün Zotac RTX 3080 Ti aldım. Satıcının evinde 69 dereceydi. Kendi evime geldim ve ardından taktığımda kart 83 84leri gördü. Doğalgazdan dolayı odam sıcak ve kasam MSI MAG Force 320r. 4 stok fan bulunyor. Kasada toplamda 11 fan girişi var ileride sıvı sotuğucu alacağım 3 fan olduğu için yukarıya takacağım. Geriye 4 giriş kalıyor. Thermalright'ın ARGB 3'lü fanları bulunuyor. Bunu alır isem ve kasaya takar isem. Isınma sorununu çözebilir miyim?
almayı düşündüğün ürünün linkini atar mısın

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Güray
Yuk altında sicak bir oda da 83 84 derece çok sorun edilecek değerler değil. Kendi ekran kartım referans model bir kartti, yuk altında 95 - 100 derece de çalıştığı zamanlar oluyordu eski sistemimde. Aralıksız o değerlerde 3 yil çalıştı. Fan olarak arctic p14 max tavsiye ederim yusek cfm yusek rpm ancak işinizi görür. Diğer sıradan çinko karbon fanlari alırsanız bir etki göremezsiniz.

Alperen71

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
752
İsim
Alperen Çetin
Satıcı karta undervolt yapmış bu sebeple derece düşük çıkmış olabilir. Kasanızın fotoğrafını atar mısınız

umix

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
354
İsim
Ümit
aslında bu değerler olabilir yük altında ama yinede düşürmek lazım o dereceleri.
bende ventus var 68 derece üstünü hic görmedim ultra oynuyorum tüm oyunları
diğer sistemde amd kart var ondada max 72
sen o fanı alıp taksan bile 75 altına inemezsin gibi.
o derecelere cıkan kartın bakım zamanı gelmiştir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ali Toprak
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Satıcı karta undervolt yapmış bu sebeple derece düşük çıkmış olabilir. Kasanızın fotoğrafını atar mısınız
Hocam kartta sorun olduğunu sanmıyorum bu sistemde GTX 1660 Ti kullandım 83 derece RX 6900 XT kullandım 86 derece şimdi de RTX 3080 Ti aldım ve bu da 82-83 derece. Kasa hava akışı iyi değil belli ki. Stok fan kullanıyorum ve sadece 4 tane var. Bulunduğum oda sıcak.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yuk altında sicak bir oda da 83 84 derece çok sorun edilecek değerler değil. Kendi ekran kartım referans model bir kartti, yuk altında 95 - 100 derece de çalıştığı zamanlar oluyordu eski sistemimde. Aralıksız o değerlerde 3 yil çalıştı. Fan olarak arctic p14 max tavsiye ederim yusek cfm yusek rpm ancak işinizi görür. Diğer sıradan çinko karbon fanlari alırsanız bir etki göremezsiniz.

hocam argb fan olur ise çok daha iyi olur

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Güray
Hocam kartta sorun olduğunu sanmıyorum bu sistemde GTX 1660 Ti kullandım 83 derece RX 6900 XT kullandım 86 derece şimdi de RTX 3080 Ti aldım ve bu da 82-83 derece. Kasa hava akışı iyi değil belli ki. Stok fan kullanıyorum ve sadece 4 tane var. Bulunduğum oda sıcak.

hocam argb fan olur ise çok daha iyi olur
Üzgünüm dostum, ben sana performans canavarı, buz gibi bir kasa ve ömürlük bir yatırım vaad edebilirim, görsellik mi maalesef...

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ali Toprak
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
WhatsApp Görsel 2024-12-26 saat 21.35.13_55b50d6a.jpg

Üzgünüm dostum, ben sana performans canavarı, buz gibi bir kasa ve ömürlük bir yatırım vaad edebilirim, görsellik mi maalesef...
bu fanı önermez misiniz ?

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Güray
peki ARGB fan olarak ne önerirsin ? güzel kaliteli 3 tane alacağım

Arctic p14/p12 max paraya değecek tek fandır şuan trde. Noctua seviyesindedir. Ama illa rgb diyorsan bu da fena değil yukarda attığım. En azından rpm ve cfm değerleri yüksek.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,255
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Bu kasanın hava akışının o kadar kötü olacağını hiç sanmıyorum. O kartın 69 derece çıkması da gereğinden bile düşük geldi bana başka bir mevzu var gibi. Öyle 2-3 fanla da 20 derece düşmez kart sıcaklığı zaten.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,033,177
Üyeler
163,792
Son üye
QualityController
Top Bottom