Neler Yeni

Rtx 3080'li sistem toplanır mı? İşlemci ne olmalı?

Birde tüm sistem özellikleri neydi
Mesaj otomatik birleştirildi:

kasa olarak bunu

https://www.si nerji.gen.tr/patriot-32gb-2x16-viper-venom-expo-6000mhz-cl30-ddr5-ram-pvv516g60c30x2-p-54200?utm_campaign=akakce&v=1.1.3 (linkteki boşluğu silin).
ram olarak bunu öneririm.
Kasa bu psu da

Bu olabilir

hassector

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
ahmet
@hassector @quartle @EmreE38 önerdiğiniz üzere 7500f aldım yanında anakart olarak Asus TUF Gaming B650M-E WIFI, ssd olarak Patriot Viper VP4300 Lite tercih ettim. Geriye ram ve kasa kaldı. Kasa konusunda f/p ucuz bir öneriniz varsa hayır demem. PcPartPickerda hesaplanan sistem için gerekli gücü 517W gösteriyor ama bana az gibi geldi. Geleceğe yönelik olsun diye 650-750w güç kaynaklı kasa alsam daha iyi olur diye düşündüm doğru mudur?
Hocalarım paylaşmış ama seçenek olarak bırakayım kenara

rino90

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Cemre Yılmaz
Birde tüm sistem özellikleri neydi

Kasa bu psu da

Bu olabilir
CPU: AMD Ryzen 5 7500F
Anakart: Asus TUF GAMING B650M-E WIFI Micro ATX AM5
Depolama: 1x Patriot Viper VP4300 Lite SSD +2x 3.5’ HDD
GPU: GeForce RTX 3080 (henüz almadım dolayısıyla markası belli değil sahibinden uyguna arıyorum, boyutu genelde 300mm-328mm arasında değişiyormuş markalara göre anladığım kadarıyla )
Kasa ve Psu: ???
Ram: ??? (16x2 düşünüyorum)
CPU soğutucu: kasaya göre bakarım diye henüz belirlemedim ama Thermalright’ın soğutucuları iyyimiş diye duydum forumdan

Bütçe olabildiğince f/p belirli bir miktar yok ama kasa ve psu'ya çok para harcamak istemiyorum

@jombo @hassector çok teşşekür ederim hemen inceleyeyim

Hocalarım paylaşmış ama seçenek olarak bırakayım kenara
Bu arkadaşın paylaştığıda olabilir bizim paylaştıklarımızda hangisi işine gelirse

jombo

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,923
İsim
efe araci
CPU: AMD Ryzen 5 7500F
Anakart: Asus TUF GAMING B650M-E WIFI Micro ATX AM5
Depolama: 1x Patriot Viper VP4300 Lite SSD +2x 3.5’ HDD
GPU: GeForce RTX 3080 (henüz almadım dolayısıyla markası belli değil sahibinden uyguna arıyorum, boyutu genelde 300mm-328mm arasında değişiyormuş markalara göre anladığım kadarıyla )
Kasa ve Psu: ???
Ram: ??? (16x2 düşünüyorum)
CPU soğutucu: kasaya göre bakarım diye henüz belirlemedim ama Thermalright’ın soğutucuları iyyimiş diye duydum forumdan

Bütçe olabildiğince f/p belirli bir miktar yok ama kasa ve psu'ya çok para harcamak istemiyorum

@jombo @hassector çok teşşekür ederim hemen inceleyeyim
rica ederiz :D zoko ile aralarında çok fark yok fiyat olarak dark maxima'nın fanları daha iyiydi diye biliyorum eğer psu alacaksanız
arkadaşın attığı CX750 iyidir
bende bunu öneriyorum.

hassector

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
ahmet
Fiyat olarak pek fark yok rgbli size kalmış tercih
rica ederiz :D zoko ile aralarında çok fark yok fiyat olarak dark maxima'nın fanları daha iyiydi diye biliyorum eğer psu alacaksanız
arkadaşın attığı CX750 iyidir
bende bunu öneriyorum.
Evet fiyat farkı yoksa hocamın attığı daha mantıklı olabilir zokoda kontrolcü çıkmıyormuş bir de fan hızı ayarlanmıyormuş

ve evet dediğiniz gibi https://www.akakce.com/islemci-sogu...t-phantom-spirit-120-se-fiyati,634899527.html thermalrightin soğutucları iyidir bunu öneririm.
İşlemci soğutucuyu da gaminggenden iyzico ile ödeyerek 1k civarına halledersiniz ama kampanyaya katılmayı unutmayın

rino90

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Cemre Yılmaz
@hassector @jombo sağolun inceliyorum şimdi hepsini, bu arada ram'i hemen sipariş verdim dün fiyatı 4200'e RGB'li olanından bulmuştum ama bu gözümden kaçmış. RGB benim için hiç gerekli değil PC görmediğim bir yerde duracak daha iyi oldu bu fiyata

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,080,231
Üyeler
171,719
Son üye
restlessdreams
Top Bottom