Çok garip bir isimlendirme ama rakibi de farksız değil RX 7900XTXBak bu yeni işte 4070 Ti Super. Hep Ti ile Super ayrıydı artık güçleri birleşmiş . Yakında Ti Super X pro Max Ultra falan olur.
Düşünsene MSI GeForce RTX 4070 Ti Super Suprim XBak bu yeni işte 4070 Ti Super. Hep Ti ile Super ayrıydı artık güçleri birleşmiş . Yakında Ti Super X pro Max Ultra falan olur.
Eğer TSMC de yoğunluk yaşanırsa yarısını Samsung üretimi görebiliriz.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Çok garip bir isimlendirme ama rakibi de farksız değil RX 7900XTX
Düşünsene MSI GeForce RTX 4070 Ti Super Suprim X
Kesinlikle ama yapacak bir şey yok.Rx 7900XTX = 4080 Super falandır. Ama XTX daha böle kabul edilebilir gibi bilemedim, Ti Super değişik oluyor.
Ben NVIDIA nın bu ara kartlarının çıkarma sebebini Intel Battlemage den dolayı düşünüyorum çünkü adamlar 225w ile RTX 4070 ti performans sunacağı söyleniyordu kalıp boyutu AD103 benzermiş.Rx 7900XTX = 4080 Super falandır. Ama XTX daha böle kabul edilebilir gibi bilemedim, Ti Super değişik oluyor.
Kesinlikle ama yapacak bir şey yok.
Ben NVIDIA nın bu ara kartlarının çıkarma sebebini Intel Battlemage den dolayı düşünüyorum çünkü adamlar 225w ile RTX 4070 ti performans olacağı söyleniyordu kalıp boyutu AD103 benzetmiş.
4070 TIS diye düşününce fena olmuyorRx 7900XTX = 4080 Super falandır. Ama XTX daha böle kabul edilebilir gibi bilemedim, Ti Super değişik oluyor.
Üst seviye alıyorsan düşünmeyeceksin.Güç tüketimleri özellikle üst seviyelere çıktımı hiç tutarlı olmuyor, zaten referans model örneğin 160 ise özel model yani bizim aldığımız marka kartlar 180-190 oluyor sırf 40-50MHz OC edicez diye. AMD bu konuda daha tutarlı olabiliyor ama yine oda harika değil üst seviyelerde.
4070 TIS diye düşününce fena olmuyor
Üst seviye alıyorsan düşünmeyeceksin.
Zaten Intel ve AMD ilerleyen serilerde ısı ve watt değerleri artacağını belirtiyor çünkü artık nm sınırlarına geldik artık saat hızı ve çekirdek artışları daha çok performansa etki edecek buda tabi ki belirttiğim şeylere etki edecek yapay zeka ile bir performans artışı olur mu bilmiyorum.
Amerika boşuna mı Çin engellemeye çalışıyor HUAWEİ artık kendi işlemcisini yapmaya başladı resmenBunun olmaması için teknolojiler daha çok kullanılabilir, saf performanslar artık çok artmaz ama teknoloji ile performanslar ciddi artabilir tıpkı Frame Generation mevzusu gibi.
Herkesin durumuna göre ustam alabilirsen artık.