RTX 4070 Micro Shutter konusu çözdüldü fakat İnput Lag sorunu başladı!

Reaksiyon skoru
100
Herkes merhaba tekrardan yeni güncellemeler ile karşınızdayım.Benim konumu takip edenler çektiğim çileyi bilenler bilir forumda :)

Arkadaşlar ben yerimde duramadım gittim 20000 tl'ye Gigabyte RTX 4070 Windforce 3 fanlı modelini satın aldım 15 ay garantili.
Önceki GALAX RTX 4070 ekran kartımı 16000'e satmıştım 1000 tl zararına gitti.4-5 k zarar edip RTX 4070 modelini tekrardan satın aldım.Biliyorum belkide zarar ettim her zaman ki gibi ama RTX 4070 serisi bir başka oldu benim için.Sadece şu Micro Shutter olayı bana zehir etti her şeyi.

Neyse gelelim konumuza;

Öncelikle bu videoyu izleyin:https://streamable.com/2e1ddt

Arkadaşlar Nvidia App'te o ayar benim Micro Shutter sorunumu çözdü.Mantığıda şu 165hz monitöre sahibim.82 FPS'e sabitliyor yani FPS'in yarısını alıyor ve sabitliyor.
Buraya kadar güzel sorunum bir nebze çözüldü.Ama bu seferde başka sorun başa bela oldu oldu O'da İnput Lag yani gecikme sorunu.DLSS kapatayım dedim İnput Lag gitti yine Micro Shutter devam etti.
Yani benim sizden istediğim şu İnput Lag gecikme sorununuda çözersek 82 FPS oynamaya bile razıyım beyler.GSYNC kapalı kullanılıyor burada aç-kapat'ta yaptım fayda etmedi.Kendim sabitledim FPS'i oda fayda etme yine Micro Shutter'e devam ediyor.

Yani işin lafın kısası ''Uyarlamalı'' seçeneği illaki aktif olacak,yoksa Micro Shutter'e devam ediyor.O ayar açıkken İnput Lag'ı çözersem mevzum tamamen bir nebzede olsa çözülmüş olacaktır.

Bilen kişiler yorum yapar ise beni mutlu eder ve bu çileden kurtulurum artık.Belkide diğer arkadaşlarada yardımcı olur,şimdiden teşekkürler.

öncelikle neden dikey senkronizasyon kullaniyorsun? komple kapatmani öneririm.

bence sorun 4070 de değil, spidermanda rtx5090 da bile micro stutter oluyor, çözümü ise cok basit. 2x frame gen açıyorsun ve rahat rahat oynuyorsun

öncelikle neden dikey senkronizasyon kullaniyorsun? komple kapatmani öneririm.

bence sorun 4070 de değil, spidermanda rtx5090 da bile micro stutter oluyor, çözümü ise cok basit. 2x frame gen açıyorsun ve rahat rahat oynuyorsun
Ee hocam yazdıklarımı görmüyor musun? Micro Shutter sorunumu çözdü.Yoksa ben neden 165 FPS aldığım oyunda 82 FPS ile oynayayım.RTX 4070 var hocam elimde 5060 yok.

Ee hocam yazdıklarımı görmüyor musun? Micro Shutter sorunumu çözdü.Yoksa ben neden 165 FPS aldığım oyunda 82 FPS ile oynayayım.RTX 4070 var hocam elimde 5060 yok.
rtx4070 de frame gen var zaten, 4000 serisinde 2x, 5000 serisinde 2-3-4x frame gen acabiliyosun farkları bu sadece. sen dediğimi yap oyun içinden frame gen aktif edip bak sorunun çözülüyor mü diye

rtx4070 de frame gen var zaten, 4000 serisinde 2x, 5000 serisinde 2-3-4x frame gen acabiliyosun farkları bu sadece. sen dediğimi yap oyun içinden frame gen aktif edip bak sorunun çözülüyor mü diye
Hocam 4000 serisinde 2x var mı? Ve nerden açabiliyorum?

zaten ilk 4000 serisi ile geldi frame generation, ve evet 2x var tüm 4000 kartlarinda. spidermanda oyun içi ayarlardan aktif edebilirsin, dikkat et fsr3 frame gen değil dlss frame geni kullan
Hocam o zaten açık bende diyorum 2x olayı vs.O kadarını biliyorum mevzu aynı.

Geri