Neler Yeni

RTX 4070 Super için UPS önerisi

Makinecii

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Umutcan Güngür
Arkadaşlar iyi akşamlar. Şu anda sistemimde akım korumalı priz kullanıyorum ve UPS almayı düşünüyorum. Bulunduğum bölgede en az haftada bir elektrik kesintisi yaşanıyor. Sizce akım korumalı priz yeterli mi, yoksa UPS almak daha mı mantıklı olur? Bütçem fazla değil, 2000-3000 TL aralığında bir UPS öneriniz varsa sevinirim. Bu konuda çok fazla bilgim yok, tavsiye edebileceğiniz modeller var mıdır?

sistem özelliklerim:
Anakart:
ASUS Prime B650M-R AMD B650M soket AM5 mATX DDR5 7000MHz (OC) M.2 anakart
işlemci: AMD Ryzen 5 7500F soket AM5 5.0GHz 38MB
ekran kartı: Zotac GeForce RTX 4070 Super Twin Edge 12 GB GDDR6X 192bit
RAM: Crucial 32 GB (2x16 GB) Pro DDR5 5600MHz CL46 1.1v PC RAM
SSD: verbatim 1TB VI 5000 PCI-E4 NVMe M.2 SSD (okuma 5000 MB / yazma 4500 MB)
kasa: Thermaltake S200 tg 650W 80+ ARGB 3x120mm fan mesh pencereli beyaz oyuncu kasası
sıvı soğutma: Cooler Master Masterliquid ML240L V2 2x120mm RGB LED sıvı soğutma sistemi
ekran: ViewSonic VX2780-2K 27 1ms 170Hz 2K QHD FreeSync IPS Gaming monitör

Ayrıca bir tane 1920x1080 monitör ve bir tane de 1TB SSD eklemeyi düşünüyorum.

seri134

80+
o paralarda UPS işini görmez, 1500VA ups lazım

seri134

80+
Gerekirse bütçeyi yükseltebilirim. Önerdiğiniz var mıdır? Ayrıca sizce gerçekten gerekli midir?
vertiv
eaton
apc

mesela bunlar işini rahatlıkla görür biraz daha araştır daha ucuza bulabilir misin diye.
marka olarak önerim APC-schneider (bunlar aynı), vertiv liebert emerson (bunlar da aynı), eaton.
gerekli mi? bu kişiye göre değişir ben "evimde" kullanmıyorum çünkü ihtiyacım yok b
rennenstuhl ve schneider akım korumalı prizlerim var no forst derin dondurucumu, pc mi vs. vs. cihazlarımı bunlara takıyorum. he alırsan cihazların için daha mı iyi daha mı güvenli evet.

Makinecii

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Umutcan Güngür
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
vertiv
eaton
apc

mesela bunlar işini rahatlıkla görür biraz daha araştır daha ucuza bulabilir misin diye.
marka olarak önerim APC-schneider (bunlar aynı), vertiv liebert emerson (bunlar da aynı), eaton.
gerekli mi? bu kişiye göre değişir ben "evimde" kullanmıyorum çünkü ihtiyacım yok b
rennenstuhl ve schneider akım korumalı prizlerim var no forst derin dondurucumu, pc mi vs. vs. cihazlarımı bunlara takıyorum. he alırsan cihazların için daha mı iyi daha mı güvenli evet.
Tamamdır, çok teşekkür ederim.

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
305
İsim
Tekin Ayber
Bütçen el vermiyorsa ikinci el bir ups alabilirsin yalnız online olanları tercih etmen senin için daha güvenli olur. Bütçen yetiyorsa online olarak altta attığım gibi bir ups sana güvenlik açısından yeter fakat yedekleme süresi için 2000va olması daha iyidir çünkü cihazın yüksek boyutta enerji harcayabilir.

Mesaj otomatik birleştirildi:

İkinci el ups alırken akülere bi dikkat etmen gerek, test edip öyle almalısın çünkü akülerin ömrü bitik satıyolar.

Son düzenleme:

Makinecii

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Umutcan Güngür
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bütçen el vermiyorsa ikinci el bir ups alabilirsin yalnız online olanları tercih etmen senin için daha güvenli olur. Bütçen yetiyorsa online olarak altta attığım gibi bir ups sana güvenlik açısından yeter fakat yedekleme süresi için 2000va olması daha iyidir çünkü cihazın yüksek boyutta enerji harcayabilir.

Mesaj otomatik birleştirildi:

İkinci el ups alırken akülere bi dikkat etmen gerek, test edip öyle almalısın çünkü akülerin ömrü bitik satıyolar.
İkinci el alacak kadar konuya hakim değilim maalesef. Dediğiniz gibi 2000VA alırsam çok daha sağlıklı olur. Ama şu anda bütçemde biraz sıkıntılar var. Belki bir alışverişi ileriki bir tarihte yapsam daha sağlıklı olur.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,015,868
Üyeler
160,895
Son üye
choicemite54899
Top Bottom