Neler Yeni

RTX 4070 Super oyunda 85 dereceyi görüyor

Sobaru33

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Burak Kaan
Arkadaşlar merhaba, bugün kendime 2K bir monitör aldım ve GoW Ragnarok oyununa girdik oynarken GPU sıcaklık hatası verdi ve kontrol ettiğim zaman ekran kartımın 85°c ye çıktığını gördüm bu normal mi değil mi ne yapabilirim? Kasayı alalı 1 veya 1.5 ay oldu. Ekran kartı Palit RTX 4070 Super 12 GB işlemci Ryzen 5 7500F RAM de tek slot 16 GB. Oyunu her şey ultrada 1440p de oynuyorum ve çift monitör kullanıyorum. Kasa içerisinde 3 adet yanda 1 adet arkada fan bulunuyor.

Alyx

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
684
İsim
Murat
Arkadaşlar merhaba, bugün kendime 2K bir monitör aldım ve GoW Ragnarok oyununa girdik oynarken GPU sıcaklık hatası verdi ve kontrol ettiğim zaman ekran kartımın 85°c ye çıktığını gördüm bu normal mi değil mi ne yapabilirim? Kasayı alalı 1 veya 1.5 ay oldu. Ekran kartı Palit RTX 4070 Super 12 GB işlemci Ryzen 5 7500F RAM de tek slot 16 GB. Oyunu her şey ultrada 1440p de oynuyorum ve çift monitör kullanıyorum. Kasa içerisinde 3 adet yanda 1 adet arkada fan bulunuyor.
Çift fanlı en dandik modellerden birisi. O sıcaklıklara çıkması normal çift fanlı ekran kartı sonuçta.

Alyx

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
684
İsim
Murat
Yani herhangi bir anormal durum yok değil mi?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Onu nasıl yapabilirim ?
Yok normal durum. Msi afterburner ile uv yapabilirsin frekans düşürüp fan devrini artırabilirsin ama performans kaybın olacaktır

Sobaru33

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Burak Kaan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yok normal durum. Msi afterburner ile uv yapabilirsin frekans düşürüp fan devrini artırabilirsin ama performans kaybın olacaktır
Bir sorun çıkartır mı bu derecede oynamak

Alyx

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
684
İsim
Murat
Bir sorun çıkartır mı bu derecede oynamak
Uzun vadede kesinlikle sorun olur. Kartın ömrü kısalır. Yeni aldıysanız iade edin derim ama önceden aldıysan yapacak bir şey yok kullan bu şekilde

Sobaru33

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Burak Kaan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Uzun vadede kesinlikle sorun olur. Kartın ömrü kısalır. Yeni aldıysanız iade edin derim ama önceden aldıysan yapacak bir şey yok kullan bu şekilde
Palit marka bütün kartlarda mı bu durum böyle ?

Yoksa garantiye mi yollamalıyım

johan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,551
İsim
ismail
UV yap fan sesi kafa ütülüyordur. 3-5 fps kaybedersin sıkıntı çıkarmaz

Alyx

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
684
İsim
Murat

Yoksa garantiye mi yollamalıyım
2 fanlı çoğu kart bu şekilde. Geneli giriş seviyesi kart bunların. Ucuz ama adı 4070 super. Ucuzluğunun negatif yanı da yüksek sıcaklık ve kısa ömürlü olması

Sobaru33

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Burak Kaan
UV yap fan sesi kafa ütülüyordur. 3-5 fps kaybedersin sıkıntı çıkarmaz
Uv nasıl yapacağım hakkında bir fikrim yok, herhangi bir link veya video var mı?

An
2 fanlı çoğu kart bu şekilde. Geneli giriş seviyesi kart bunların. Ucuz ama adı 4070 super. Ucuzluğunun negatif yanı da yüksek sıcaklık ve kısa ömürlü olması
Asusun çift fanlısını da alsam üç aşağı beş yukarı böyle olacak yani

Alyx

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
684
İsim
Murat
Uv nasıl yapacağım hakkında bir fikrim yok, herhangi bir link veya video var mı?

An

Asusun çift fanlısını da alsam üç aşağı beş yukarı böyle olacak yani
Aynen öyle olacak. Asus dual 3060 75 derece çalışırken asus tuf 3060 65 derecede çalışıyor. Fark bariz ortada

Sobaru33

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Burak Kaan
Aynen öyle olacak. Asus dual 3060 75 derece çalışırken asus tuf 3060 65 derecede çalışıyor. Fark bariz ortada
Anladım teşekkür ederim. UV için de dediğim gibi herhangi link varsa deneyebilirim yapmayı.

Top Bottom